Cel mai mare dușman al binelui nostru: AMĂNAREA

             Viata este o strada cu sens unic, nu conteaza câte ocolisuri încerci sa iei(sau cate opriri vei                                    face), niciunul nu te duce înapoi… odata ce stii acest lucru si îl accepti, viata devine mult                                                      mai simpla. In mod clar viata nu este asa cum ar trebui sa fie ci este asa cum e…tot ce face   diferenta este   modul în care te adaptezi la ea ,modul cum reactionam la ce n-i se intampla. Este plina lumea de plangaciosi-„la toti ni-i greu” nu-ti pare cunoscut(„CA BOGAT II GREU /SI SARAC II RAU /NICI NU STII CUM E MAI BINE ,CA LA TOTI NI-I GREU „daca spune si cantecul popular)…viata este plina de oportuniti;daca nu profiti tu de ele cineva tot le culege(mai bine zis viata este plina de oportunitati deghizate in provocari)… Adevarata oportunitate se afla in interiorul unei persoane , nu in afara ei.Ceea ce se afla in spatele si in fata ta sunt doar mici probleme  in comparatie cu ce se afla in interiorul tau….asa ca nu alergati dupa modele , fiti propriul vostru model(modelul esti tu si se afla in tine), pentru ca “Poti sa-ti cheltuiesti viata cât vrei, dar poti sa o cheltuiesti doar o data.”( Dwight Thompson).Pentru ca  scopul vietii este o viata cu scop , este bine sa „trecem la treaba”, sa nu ne  mai amanam viata.”Ganditi-va la toti acei ani in care v-ati spus<O sa fac asta maine> si faptul ca zeii v-au acordat iar si iar perioade de gratie de care nu ati profitat.A sosit momentul sa intelegeti ca sunteti parte a Universului,nascuti  din Natura, si ca timpul de care dispuneti are si el limitele sale”( Marc Aureliu)…in traducere populara „Poti sa ai de toate-n viata/Dar fa-le la timpul lor/Sa nu uiti un sangur lucru/Omule esti muritor”
Se spune ca oamenii de succes iau decizii corecte din timp si apoi le gestioneaza zilnic.Primul ingredient al succesului, a lua decizii bune/corecte, nu are o valoare reala fara al doilea ingredient, care este a practica o disciplina buna. Mai bine spus toata lumea vrea sa fie slaba, dar nimeni nu vrea sa tina dieta; Toata lumea vrea sa traiasca mult, dar nu multi vor sa faca miscare/sport Toata lumea vrea bani mai multi  dar putini sunt cei care doresc sa munceasca din greu. Oamenii de succes îsi depasesc sentimentele si îsi formeaza obiceiul de a face lucruri pe care oamenii fara succes nu agreeaza le faca. Legile de baza  ale succesului sunt a începe si a termina. Foarte important: Deciziile ne ajuta sa începem; disciplina ne ajuta sa terminam(indeplinirea telurilor/deciziilor)…ce este disciplina? Mai plastic spus: sa faci ceea ce trebuie atunci cand esti convins ca nu te vede nimeni. 

Asa ca nu mai amana nimic , tot ce este mai sigur este ziua de astazi , pentru ca  o zi de astazi face cat doua zile de maine …”Nu lasa niciodata pe maine ceea ce poti face poimane”(Mark Twain), pentru ca intotdeauna vor exista motive de amanare. Nu v-i se par comune aceste ganduri” Astept sa cresc mare, sa incep liceul, astept sa treaca facultatea si sa muncesc sa fac bani, astept sa -mi creasca copii, astept sa ies la pensie sa am liniste” ; sau, astept week end-ul sa ma odihnesc, astept concediul sa plec in vacanta, astept Sarbatorile,etc….practic ne amanam viata pana la moarte…zicala din popor”Da Doamne romanului mintea cea din urma” trebuie sa ne puna pe ganduri , asemenea cantecului care spune :”Mai intoarce Doamne roata/Sa-mi mai vad o data soarta /Sa-mi vad anii tineretii, /Sa-mi vad stralucirea vietii /Care Doamne fara rost s-au dus”. ….sunt lucruri traite de altii, iar trecutul lor nu trebuie sa fie prezentul tau.
Desteptarea.

Sa fiti buni si intelepti !!!

M.Cooper

Un gând despre &8222;Cel mai mare dușman al binelui nostru: AMĂNAREA&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s