Hrănește- ți oportunitățile și lasă problemele să moara de foame

                   Am să zăbovesc foarte puțin pe subiectul PROBLEME …cunoaștem” problema” , toată lumea are  probleme. De regulă , fiecare  are cele mai multe probleme, iar problemele lui sunt cele mai importante din univers. Cine le alimentează oare?!! Bineînțeles  că noi… Doamne plângăcioși mai suntem !  „Toate mi se-ntâmplă numai mie”… . nu  vi se pare cunoscută această placă ?!!! Se spune că „problemele cresc  , precum copiii,  dacă le hrănești „….așa că ai mare grijă ce hrănești….copiii trebuie hrăniți pentru a crește , dar problemele nici într-un caz.  Așa ca hrănește-ți oportunitățile și lasă problemele să moară de foame !

Dacă ne facem probleme din orice , plus le mai și alimentăm mereu , nu avem cum să profităm de OPORTUNITĂȚILE  care trec pe lângă noi, sau trecem noi pe lângă ele. Să știți că și oportunitățile   , precum problemele sunt foarte multe pe lumea asta  , și apar  altele și altele, mereu , mereu.  Problema este că toate oportunitățile sunt deghizate în provocări. Nu fi un simplu spectator . Intră în  „spectacolul vieții” , mai devreme sau mai târziu , spectacolul se va termina , iar tu vei rămâne un simplu spectatorNu vi se par   cunoscute : „Ce bine s-a mai învârtit cu afacerea aia de mobilă/comerț,etc,/ mare noroc pe capul lui !”/”Ce l-a mai ajutat Dumnezeu sa ajungă mare șef de tânăr!”/”Ce bine se înțelege cu soția/soțul !”etc…da  , este vorba de invidie , dar la vremea în care tu(invidiosul), continuai sa faci același și același lucru, ei(invidiații) , exploatau oportunitățile  : porneau un business  nou , cumpărau case /apartamente la prețuri mici/investeau pe bursă sau făceau o treaba bună la locul de muncă +  se pregăteau  continuu și puneau suflet în tot ce făceau, fiind promovați/etc.

Se poate spune că fiecare dintre noi  am avut una sau mai multe     

șanse  să urcam în trenul fericirii , unii au făcut-o efectiv , iar alții 

nu…și-au spus că este mai ușor să rămâi pe peron(adică să stai pe loc )

și să comentezi despre cei care au reușit sa prindă un asemenea tren….

din păcate , oameni buni doar 10% dintre oameni o fac(este dovedit statistic)… A primi viață nu este o opțiune , singura opțiune ține de cum vom trăi…se mai spune în popor ca  „Dumnezeu îți dă , dar nu-ți bagă în traistă”, adică să fim bine înțeleși – Dumnezeu ne-a dăruit viața , după care ne-a dotat cu libertatea de a decide ce vom face cu ea.

Unii spun despre cei invidiați că sunt niște norocoși ..adică  scot în evidență ideea de a fi la locul potrivit în momentul potrivit. Există mulți oameni care sunt în locul potrivit, dar nu își dau seama de acest lucru. Trebuie să descoperi  unde este locul potrivit și când este momentul potrivit ca  să profiți de acea oportunitate.
Din fericire sunt  oportunități din belșug pe mapamond , dar nu poți doar să stai și să le aștepți. De ce 90% dintre noi nu le descoperim la timp (facem doar constatări invidioase de pe „margine”,și  după..)?! Simplu ,pentru că suntem comozi( ne este bine și așa/ amânăm mereu/ne mulțumim cu confortul pe care-l avem/să nu care cumva să pățim ceva rău/etc.)…..Nu poți avea diamante fără să treci prin situații dificile . Mare adevăr .

George Adams a spus: „în această viață primim doar lucrurile pe care le vânăm, lucrurile pentru care luptăm si pentru care suntem dispuși să ne sacrificăm.”  Dacă aveți în  fața voastră oportunitățile si
problemele,  atacați-le, nu doar le treceți cu vederea.  B.C. Forbes  a spus ca :„Oamenii mediocri așteaptă ca oportunitățile să vină la ei. Oamenii puternici, capabili și alerți se duc ei după o oportunitate.”

Așa că nu te baza doar pe noroc , fă ceva cu viața ta…nu exagerați în căutări de „noroace”, momente potrivite la locul potrivit, mai bine căutați oportunități de exploatat…asta vine cam așa : ei erau în curte și căutau trifoiul cu patru foi(norocul), în timp ce  oportunitățile le băteau la ușa(o singură data)… Ideea este că dacă nu dai tu de oportunitate  , cineva altul cu siguranța o descoperă….adică, nici o oportunitate  nu se pierde ,dacă nu o luați în seamă, competitorul vostru(invidiatulÎ o va găsi.

În încheiere câteva citate legate de oportunități :

”Mintea imatură țopăie de la un lucru la altul,
Mintea matură caută să urmărească un lucru până la capăt.” Harry A. Overstreet

“Este mai bine să fii pregătit pentru o ocazie pe care nu o vei avea, decât să ai o ocazie şi să nu fii pregătit.” Anonim

“Nu există nicio garanție pe pământ, sunt doar oportunităţi.”   General Douglas MacArthur

“Micile oportunităţi sunt de obicei începuturile unor mari afaceri.” Demostene

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

5 gânduri despre &8222;Hrănește- ți oportunitățile și lasă problemele să moara de foame&8221;

 1. Ce mi-a placut asta, am gasit titlul intamplator sub postarea de pe pagina 1, cred ca trebuie sa mai caut pe aici pe la tine , din vremea cand nu eram logata 🙂
  Vroiam doar sa mai adaug ca Dumnezeu nu ne da doar viata, ci continua, din timp in timp, sa ne mai „picure” ocazii, pe toate planurile, pe care noi ori le intelegem si le apucam, ori pricepem tarziu, le ratam si ramanem cel mult cu o lectie invatata. Uneori nici cu aia, de fapt. Si da, ce pierzi tu s-ar putea sa foloseasca altuia, daca nu cumva iti mai trimite uneori oferte „personalizate” si chiar repeta gestul, doar-doar oi pricepe intr-un tarziu 🙂 E interesant sa stai si sa te gandesti, cand ai o anumita varsta, cam ce ai luat si ce ai refuzat / pierdut in viata, pe mana ta.

  Apreciază

  • multumesc de intrare…ai dreptate Dumnezeu ne da dar nu ne baga n straita…iar oportunitati trec pe langa noi , de multe ori nebagate -n seama….iti mai trimite un tren al fericirii, ba o barca cu noroc, urcam sau nu este alegerea noastra(vorbesc metaforic)….iti doresc din tot suflet sa fii fericita Mirela ! O seara minunata sa ai in continuare…

   Apreciază

   • Multumesc de urare dar chiar nu e cazul, de fapt eu sunt (am devenit pe parcurs) o filozoafa (care se gandeste prea mult la toate, intelegandu-le pe toate in detaliu), asa incat e bine sa existe doar o stare de multumire si de confort, si e destul. Sau e si mai de preferat sa am o stare de lipsa de tristete, ceea ce nu e mereu totuna cu existenta fericirii. Iar cu astea enumerate de mine, eu ma declar impacata. Insa chiar si asa, pot sa ma bucur de mici lucruri frumoase, reale sau virtuale, pe care stiu sa le apreciez cum se cuvine.
    Sa ai o saptamana buna de maine incolo si … sa fim intelepti si pe cat de buni putem fi cu totii 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s