Scutură-te de probleme, pentru că în viața asta, tu trebuie să fii soluția, nu problemele.

Nu renunța niciodată!!! Viața este plină de greutăți pentru fiecare dintre noi. Dar oare fără greutăți am mai  face ceva ca să ne îmbunătățim viața ? Se spune ca viața nu reprezintă doar cantitatea de aer pe care o inspirăm și o expirăm, ci momentele care ne taie respirația.  Din povestea care urmează,merită să învățăm cum să nu ne lăsăm învinși niciodată :

Într-o bună zi, măgarul unui țăran căzu într-o fântână.  Nefericitul animal  se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce țăranul căuta să vadă ce e de făcut. Până la urmă, țăranul hotărî că măgarul și-așa era bătrân, iar fântâna, oricum secată, tot trebuia să fie acoperită odată și-odată.

El a ajuns la concluzia că nu mai merită osteneala de a-l scoate pe măgar din adâncul fântânii. Așa că țăranul își chemă vecinii, ca să-i dea o mână de ajutor. Fiecare dintre ei apucă câte o lopată și începu să arunce de zor pământ înăuntrul fântânii. Măgarul pricepu de îndată ce i se pregătea și se puse și mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, după câteva lopeți bune de pământ, măgarul se potoli și tăcu. Țăranul privi în adâncul fântânii și rămase uluit de ce văzu. Cu fiecare lopată de pământ, măgarul cel bătrân făcea ceva neașteptat: se scutura de pământ și pășea deasupra lui. În curând, toată lumea fu martoră cu surprindere cum măgarul, ajuns până la gura fântânii,  sări și ieși fremătând…

Viața va arunca poate și peste tine cu pământ și cu tot felul de greutăți și probleme…Însă, secretul pentru a ieși din fântână este să te scuturi de acest pământ(greutăți) și să-l folosești pentru a urca un pas mai sus. De fapt ,fiecare dintre greutățile/problemele  noastre este o ocazie pentru un pas înainte. Vorba aceea „Fiecare șut în fund , un pas înainte”…. Putem ieși din adâncurile cele mai profunde dacă nu ne dăm bătuți. Folosește pământul(greutățile/problemele) pe care ți-l aruncă peste tine ca să mergi înainte și să fii fericit.  Foarte bună zicala: “Folosește pietrele pe care alții le arunca spre tine ca sa-ți construiești o casa solidă, trainică și frumoasă!”

Într-un interviu  dat de Papa Francisc unei publicații argentiniene , acesta a dezvăluit 10 reguli pentru a avea și ați construi o viață fericită:

1. Trăieşte şi lasă-i şi pe ceilalţi să trăiască. (Fiecare om trebuie să trăiască după principiile sale, nu după cele considerate a fi corecte de societate, sau cei din jur.)

2. Fii generos şi ajută-i pe cei care au nevoie. (Prin faptul că dăruieşti devii mai bun.)

3. Treci cu calm şi echilibru prin viaţă. (Lasă viaţa să-şi urmeze cursul.)

4. Relaxează-te într-un mod sănătos. ( Să apreciem orele în compania familiei, cum ar fi mesele când benefic este să nu ținem televizoarele aprinse, imaginile şi informațiile primite ne influențează în mod negativ, fără să conștientizăm.

5. Respectă duminicile. (Zilele de duminică ar trebui să fie ca nişte vacanţe petrecute doar cu familia.)

6. Gândeşte-te la viitorul tinerilor şi ajută-i să evolueze. (Tinerii de acum sunt cei care vor conduce lumea şi dacă nu sunt ajutaţi să aibă locuri de muncă decente unde să se formeze vor sfârşi prin a consuma droguri,lucru care duce de cele mai multe ori la suicid.)

7. Respectă natura. (Protejarea mediului înconjurător este cea mai mare provocare a acestor timpuri. Trebuie să ne întrebăm: Nu cumva tocmai noi, oamenii, ucidem ce-i mai frumos din lumea asta?)

8. Fii pozitiv! (A vorbi urât despre cineva înseamnă că ai o încredere scăzută în propria persoană şi astfel încerci să le găseşti defecte celorlalţi pentru a nu-ţi recunoaşte defectele. Îndepărtează toate gândurile negative, cele pozitive sunt sănătoase.)

9. Respectă credinţele celor din jur. (De cele mai multe ori oamenii încearcă să fie persuasivi atunci când comunică. Greşit. Trebuie să le respectăm punctele de vedere, mai ales dacă este vorba despre credința lor. )

10. Menţineţi pacea în lume. (Trecem printr-o perioadă cu multe războaie, de aceea este nevoie să căutăm liniștea și să trăim în pace.)

….așa ca scutură-te de greutăți , rezolvă-le, treci peste ele și vezi-ți de viața ta adevărată!!! Nu avem voie să renunțăm la  drumul nostru spre fericire!

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

4 gânduri despre &8222;Scutură-te de probleme, pentru că în viața asta, tu trebuie să fii soluția, nu problemele.&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s