Nu anii din viață sunt cei care contează, ci viața din anii tăi.Nu te mulțumi cu puțin

Nu te mulțumi cu puțin , exploatează-ți calitățile și deprinderile pentru o viață mai buna….fă  tot ce se poate pe vreme bună , nu aștepta să vină greutățile/vremea rea pentru ați îmbunătăți viața. Fă lucrurile să se întâmple din timp , nu aștepta să te năpădească greutățile/problemele ! ASTĂZI este prima zi a restului vieții tale….de acum totul depinde de tine….merită să parcurgem împreună o frumoasă povestioară despre cum omul se mulțumește cu foarte puțin (deși poate mult mai mult) și cu o viață de mizerie , atât pentru el cât și pentru cei din jurul său.

Dascălul înţelept şi-a luat într-o zi  discipolul şi au pornit la    

plimbare prin pădure. La un moment dat, în depărtare, au

zărit o cocioabă sărăcioasă. Discipolului, i s-a propus o scurtă

incursiune în lumea acelor amărâţi, fiind, poate, o bună ocazie de a

cunoaşte acei oameni şi de a trage învăţămintele de cuviință

din acea experienţă. Ajungând la fața locului, au descoperit

o casă cârpită din lemn, în care trăia o familie cu trei copii. Toți erau murdari, neingrijiţi, desculţi şi purtând haine rupte şi jegoase. Intrigat, profesorul s-a apropiat de tată şi l-a întrebat cum supravieţuiesc, fără să cultive nimic, fără să muncească ? Răspunsul veni pe loc şi foarte natural: aveau o vacă, ce le oferea zilnic mai mulţi litri de lapte. Din această cantitate, o parte era pentru consumul propriu, alta o vindea, sau o schimba la piaţă pe alte produse necesare, respectiv din surplus făcea produse lactate pentru casă. Aceasta era modalitatea lor de a trăi. Contrariat şi revoltat, dascălul şi-a luat elevul şi au părăsit acel loc. La jumătatea drumului, a ordonat discipolului său, să se întoarcă înapoi , să ia vaca, să o ducă pe vârful muntelui şi să-i facă… vânt. Discipolul a rămas stupefiat la cele auzite, conștientizând că vaca era singura sursă de supraviețuire a acelor amărâți. Dar, observând privirea încruntată şi tăcerea dascălului său, a trecut la executarea impunerii adresate. Imaginea patrupedei ucise, i-a rămas mulţi ani întipărită în memorie. Mustrările de conştiinţă, l-au făcut pe tânăr să viziteze, după ani buni, acel sălaş, să explice oamenilor cele întâmplate şi să-şi ceară scuzele de rigoare. Zis şi făcut. Dar, apropiindu-se, nu îi venea să creadă ochilor: în locul cocioabei se ridica acum o casă frumos aranjată, cu flori în grădină, cu o maşină în faţa garajului şi cu trei copii frumoşi,  care se jucau în curtea largă şi curată. Tânărul, simţindu-se în continuare vinovat, îşi imagină un scenariu trist: de nevoie, în absenţa unicei surse de supravieţuire, acei sărmani, cu siguranță şi-au vândut pământul unor bogătaşi.

Apropiindu-se de gospodărie, fu întâmpinat de un domn elegant  și plin de ospitalitate. Întrebând ce s-a întâmplat cu familia ce trăia pe vremuri acolo, i s-a răspuns că aceasta continuă să locuiască în acelaşi loc. Surprins şi neîncrezător în spusele domnului, scepticul ucenic a dat fuga în casă, în curte şi a recunsocut familia vizitată în urmă cu mulţi ani.

Curios, a întrebat cum a avut loc această frumoasă schimbare? Stăpânul casei, i-a explicat plin de entuziasm şi mulţumire de sine: vaca a  murit căzând de pe munte şi a fost nevoit să-şi caute alte resurse de supravieţuire. Astfel,  şi-a descoperit şi dezvoltat  deprinderi şi calităţi,  care existau în el, dar trebuiau exploatate. Aceasta a fost cheia succesului lor!

Frumoasă lecție de viață! Concret , a trebuit să-i moară vaca ca să își pună mintea la contribuție și să face ceva cu viața lor,  să-și mute traiul de la „alb negru” la” color”…

Cu siguranță , în fiecare dintre noi sunt încă nenumărate   calități/deprinderi/puteri nebănuite care exploatate la timp și la maximul posibil ne pot face viața mult mai bună…viața noastră și a celor din jurul nostru. De ce să așteptăm să apară greutățile pentru a face schimbări majore/pozitive în viața noastră! Mai grav este că, din păcate , de multe ori apar  greutățile/problemele în viața noastră  și tot nu facem nimic !

În definitiv, nu anii din viață sunt cei care contează, ci viața din anii tăi. ( Abraham Lincoln)

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

 

4 gânduri despre &8222;Nu anii din viață sunt cei care contează, ci viața din anii tăi.Nu te mulțumi cu puțin&8221;

  1. frumos spus! De cele mai multe ori, dificultatile se transforma de fapt in cele mai frumoasa oportunitati…totul e perspectiva noastra. . Multumim de postare

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s