Testul de inteligență , sau folosește-ți mintea pentru a te îmbogăți

            Folosește-ți mintea pentru a te îmbogăți  prin  a-ți transforma în realitate  propriile vise. Desigur mă refer aici  la bogății spirituale, dar și materiale care  să-  ți poată asigura o viață fericită.  „Omul poate realiza tot ceea ce îşi  imaginează/dorește”. De-a lungul istoriei, această afirmaţie a fost confirmată în  nenumărate rânduri.    Oamenii au ajuns să păşească pe lună şi au realizat alte  lucruri mărețe în toate domeniile de activitate.  Toate aceste mari realizări au început însă sub forma unor idei, care s-au transformat apoi în realitate, după multă , multă muncă .

 Înainte de a trece la testul promis , doar câteva cuvinte despre „creierașul” nostru . 

Conţinând aproximativ 100 de miliarde de neuroni, creierul este cea mai complexă structură a corpului uman. Fiecare neuron poate crea minim 1.000 de legături, astfel că într-un creier pot exista 100.000.000.000.000 de conexiuni neuronale. De asemenea, neuronii din creier pot transmite în fiecare secundă până la 1.000 de semnale electrice, viteza cu care aceste impulsuri se deplasează fiind uneori de 400 de kilometri pe oră.

Cugetăm, vorbim şi iubim , respiram, cântam, dansăm sau alergam, sunt acţiuni, una și una, pe care le facem  datorită acestor celule nervoase interconectate. Creierul este activ în permanenţă, chiar şi atunci când dormim. De aceea, aproximativ 20% din energia pe care o obţinem din hrană este folosită de creier, organul care este cel mai mare consumator de resurse, în ciuda faptului că reprezintă doar 2% din greutatea totală a corpului nostru.

Gata cu „pălăvrăgeala” ! vă propun pentru fiecare să încercăm   un test de inteligență….Merită !!!…sunt câteva întrebări interesante/amuzante cu răspunsuri la fel de interesante și imprevizibile. Așa că  relaxează-te, linişteşte-ţi mintea şi să trecem la treabă…Nu trebuie decât să intrați pe   Test   (cu siguranță o să vă placă )…  este de preferat să fim corecți cu noi înșine, oricum nu ne vede nimeni….Este bine ca din când în când să ne punem mintea /creierul la „contribuție”. Proverbul „Dacă nu-l folosești , îl pierzi  ! ” se aplică în mod sigur și creierului.

Succes !

…..ei cum a fost? Dacă nu ai greșit deloc te felicit, iar dacă ai mai dat-o în bară(eu recunosc că da) felicitările ț-i se cuvin de asemenea….important este să ne dăm seama că de multe ori aparențele ne înșeală, ceea ce n-i se pare foarte sigur, foarte clar , uneori este mai complicat, și „viceversa”. Așa-i că nu tot ce zboară se mănâncă . Și încă ceva- deciziile  importante pentru noi trebuie să le luăm la „rece” și nicidecum la „fierbințeală”…. 

În concluzie , ce contează  mai mult și mai mult este să ne (supra)folosim mintea /creierul pentru a-i asigura durabilitate și agerime. Asta pentru că „unde nu-i cap (minte ) vai de picioare”…

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

 

Anunțuri

9 gânduri despre &8222;Testul de inteligență , sau folosește-ți mintea pentru a te îmbogăți&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s