Copilăria arată omul , după cum dimineața arata ziua !

Cu siguranță fiecare dintre noi ne  aducem aminte cu mare drag                                    

și nostalgie de copilărie. Este acea etapă a vieții in care totul era 

simplu, frumos si nu trebuia să facem mai nimic. Părinții ne făceau

toate poftele (atât cât se putea și atunci când meritam) , iar  noi

stăteam cât era „ziulica” de mare pe-afară cu prietenii, la joacă. Doamne , bine mai era !

Pe vremea aceea nu știam ce înseamnă calculator, laptop, tabletă sau telefonul mobil. Nimeni nu avea așa ceva, iar toata lumea se simțea minunat. Telefonul de „hai în casă” era un strigăt de la geam, sau de peste gard. Totul era perfect ! (cel puțin așa-l percepeam) . Aș mai trece prin copilărie de “n+1” ori și tot nu m-aș  sătura! Cred că este partea cea mai frumoasă a vieții. “Copilăria e cadoul pe care ni-l dă viaţă. “(Horaţiu Mălăele)

Dacă ești părinte, asigură-te că iubitul tău copil, beneficiază de o copilărie  liberă, sănătoasă, fără stres, fără prea mult calculator, cu foarte multă joacă, cu foarte multe râsete.               

E trist că Tom si Jerry, Sandy Bell , șotronul, “ v-ați ascunselea”,

bâza au fost toate înlocuite cu vorbitul ore în șir pe mess, cu ochii

in tabletă la nesfârțit. Copiii noștri nu se mai intâlnesc oricând cu

balaurul , cu zmeul zmeilor, cu zgripțuroaica cea haină  și niciunul

dintre copii nu mai vrea sa fie precum zâna sau chiar Făt Frumos  când vor fi mari! Este foarte important ca lumea fermecată, mirifică  a copilăriei, dulce, lină, în care orice se poate întâmpla să o ducem cu noi, să nu o părăsim “never”!    Asta pentru că , așa cum  spune un frumos proverb  “copilăria arată omul, dupa cum dimineața arata ziua”.

Să aveți copii sănătoți, frumoși  și pe interior  și pe dinafară, învățați-i să se bucure din orice și învățați de la ei să vă mirați… încă să vă mirați, încă să descoperiți, încă să zâmbiți! “ Un copil poate oricând să învețe un adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență tot ceea ce își dorește” ( Paulo Coelho)

Dar haideți să răspundem la câteva întrebări” întrebătoare” :   

Ce face un copil când  învață să meargă și cade?  Se ridică imediat și zâmbește…

Dar, ce face un om mare când cade (EX.ne pierdem slujba, ne ceartă șeful, dăm faliment, avem un necaz, ne prinde o gripă,etc,)?

Se ridica mai greu, se mai și văicărește, uneori nu se mai

ridică,”toate m-i se-ntâmplă numai mie”, ne plângem de milă,etc….concluzia este

că avem ce învăța de la copiii care cad :să ne ridicăm, să nu ne lăsăm  călcați în picioare de „orișicine”, să facem ceva cu viața noastră, totul cu încredere și optimism. Asta trebuie să învățăm: nu te lăsa, continuă să continui !!! 

Iar dacă suntem părinți  mare grijă  cum îi educăm, cum îi creștem…nici într-un caz cu: “trebuie”, “nu fă asta, nu fă aia”, „ți-am spus să nu mai faci””nu pune mâna”, bătaia, pedeapsa, etc .nu cred că ajută…  Copiii au nevoie mai mult de modele decât de critici. (Joseph Joubert)…iar primele modele din viața  lor suntem noi părinții…

Închei cu citatul lui  Lev Nicolai Tolstoi  “În copilărie dorești totul, în tinerețe și la maturitate ceva anume, la bătrânețe nimic”. Foarte adevărat !

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

Anunțuri

13 gânduri despre &8222;Copilăria arată omul , după cum dimineața arata ziua !&8221;

  • este bine sa ne mai amintim de vremea ca erau fara teama, increzatori in tot si in toate , cu parinti tineri si dragalasi si ei…si, ar fi bine sa mai fim copii-din cand in cand , chiar si asa mari cum suntem acum….sa ai o seara minunata si daca ai copii prin jurul tau , de acum le urez LA MULTI ANI+sa fii fericita Lacrima inrourata…

   Apreciat de 1 persoană

   • … copilaria, a fost precum un cer albastru fara de nori, lipsita de griji, cu mult zambet, jocuri minunate de care din pacate, „piticii” de azi nu prea au auzit, lucruri simple dar, pline de farmec …
    🙂 … pentru o clipa as da timpul inapoi sa mai petrec clipe de neuitat …
    Multumesc pentru urari, va doresc asemenea.
    Cu nostalgie in suflet, copilul din mine va doreste sa aveti parte de multe zambete! 🙂

    Apreciază

   • frumos spus Lacrima inrourata: cer albastru…intr adevar copii fiind nu vedeam norii din viata de zi cu zi…cine n ar da timpul inapoi daca s ar putea asa ceva…macar sa ne bucuram ca am avut copilarie…zi frumoasa si pt tine cu zambete si azi si maine , si mereu…

    Apreciat de 1 persoană

 1. foarte adevarat, am devenit nostalgic si eu cu asta. Si totusi increzator ca mai putem sa trezim copilul din noi, in fiecare clipa vietii noastre. Si asta ar trebui facut pt a fi fericiti:-)

  Apreciază

  • asa este…trebuie sa trezim (cum bine spui) copilul din noi….ce curajosi eram in toate când eram copii, acum, din cauza oamenilor mari din jurul nostru ne temem sa nu cumva pasim gresit,etc etc…depinde doar de noi daca vom reusi sa fim mai optimisti/pozitivi precum copiii….mult succes si spor in toate sa ai

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s