Cel mai bogat cerşetor din lume și actele sale de caritate…

Trăieşte într-o vilă somptuoasă de 3,5 milioane de dolari          

dar cerşeşte la colţ de stradă. Este vorba despre un celebru

actor american de comedie în vârstă de (deja) 100 de ani.

Profesorul Irwin Corey îşi duce zilele prin intersecţii de

mai bine de 17 ani şi spune că toţi banii pe care i-a câştigat

din cerşit i-a donat.  Nu pleacă în nici o zi din intersecţie fără o sută de dolari.

Este o legendă vie a Broadway-ului, are la activ zeci de filme şi a fost supranumit, în plin apogeu al carierei sale, „Autoritatea supremă a lumii.” Cu toate astea  profesorul Irwin Corey a dat filmele şi faima la o parte pentru a cerşi câţiva cenţi, într-o intersecţie din Manhattan, New York. Se sprijină de un cadru de metal, e îmbrăcat ponosit, nimeni nu ghiceşte cine e cu adevărat iar bătrânului îi convine asta.

Şi face asta de mai bine de 17 ani, zi de zi! Nu pentru că nu ar avea bani, pentru că are chiar mulţi, tocmai de aceea are şi un agent care îi administrază averea. Casa în care locuieşte valorează 3,5 milioane de dolari. O face însă pentru … socializare. De când i-a murit soţia, aşa îşi umple timpul şi mai face şi acte de caritate.

A strâns foarte mulți dolari din cerşit pentru că în fiecare zi nu pleacă din intersecţie fără o sută de dolari. Apoi actorul merge acasă şi cu o meticuloziate ieşită din comun, numără banii, îi notează într-un caieţel şi îi pune bine, până când se hotărăşte pe cine să mai ajute din ei. Doamne , la 100 de ani și încă o face pentru ajutorarea semenilor…câtă determinare, câtă motivație , ce muncă !

Irwin Corey s-a născut în 1914 în Brooklyn şi a crescut într-un orfelinat din oraş, până să ajungă un renumit actor de comedie. De aici probabil şi nevoia de a ajuta copiii aflaţi în dificultate.

Irwin Corey (100 de ani) îşi petrece ziua mergând cu cadrul printre maşinile din New York, cerșind bani mărunţi şi oferindu-le şoferilor, la schimb, ziare gratuite, scrie Daily Mail.

Dacă ţinem cont că face acest lucru de peste 17 ani, în fiecare zi, e greu de crezut că Irwin Corey a fost comediant şi actor şi că a avut o carieră îndelungată pe Broadway, dar şi în televiziune, cluburi sau teatre.

Şi mai surprinzător este că, în ciuda hainelor murdare şi a aspectului neîngrijit, Corey nu este deloc sărac. De fapt, așa cum vă spuneam el trăieşte într-un apartament evaluat la nu mai puţin de 3,5 milioane de dolari.

Bărbatul are, însă, două motive să „cerşească” toată ziua. În primul rând, acest lucru îl ajută să-şi alunge singurătatea, de când a murit soţia sa. În al doilea rând, toţi banii pe care îi strânge de la şoferii milostivi, uneori chiar şi 250 de dolari pe săptămână, îi donează unui spital din Cuba.

De-a lungul carierei sale, Corey a jucat alături de Woody Allen şi a apărut la Tonight Show cu David Letterman. De fapt, el încă mai activează: la venerabila vârstă de 97 de ani, a fost invitat să ţină două spectacole într-un club din Chicago.

Corey este cunoscut drept „profesorul”, graţie rolului care l-a consacrat: un savant nebun, cu o haină neagră şi o coafură trăsnită. Deşi pe scenă interpretează un personaj care se consideră „autoritatea numărul unu a lumii”, în viaţa de zi cu zi Corey este foarte politicos: mereu le mulţumeşte şoferilor care îi dau bani şi le spune „Pe curând”.

În casa lui impresionantă, actorul are fotografii care îl înfăţişează

alături de mai multe personalităţi. Printre ele, Fidel Castro, pe

care l-a întâlnit când a fost în Cuba, să viziteze spitalul pe care

îl finanţează cu banii din „cerşetorie”.

Irvin Arthur, agentul lui Corey pentru mai bine de 50 de ani, spune că fostul său client cu siguranţă nu are nevoie să cerşească. „Nu e vorba de bani. Pentru el, cerşetoria e doar o altă formă de actorie”, spune Arthur.

Unii dintre locuitorii din New York îl recunosc pe stradă pe Corey, în ciuda aspectului neîngrijit, iar alţii îl consideră doar un cerşetor, scrie Daily Mail. Oricum, actorul va continua să „cerşească” în fiecare zi. „Îmi place să ajut oamenii”, conchide Corey.

Iată-l pe Irwin Corey (stânga) şi împreună cu Fidel Castro (dreapta). 

Ce concluzie putem trage din această poveste adevărată. Poate că viața ne oferă tot felul de surprize/oportunități care mai de care mai bizare…tot ceea ce n-i se întămplă pe strada vieții este poate pentru un motiv anume,sau poate fiindcă am „trăit” ceva în viață.. . În mod sigur Irwin Corey , pe vremea când era profesor, actor de renume nu s-a gândit că va ajunge să cerșească . Dar a venit motivația(singurătatea și nevoia de a-și ajuta mai mult semenii) care i-a dat aripi…și iată a atins  100 de ani de viață(nu știu dacă mai trăiește, dar suta a prins-o anul trecut) și a fost folositor altora pe timpul vieții. Ironie a  sorții ? Dacă rămânea profesor/actor , cu siguranță nu avea cum să ajungă așa bogat și să ajute pe alții material…Ce-nseamnă o motivație puternică….oare câți dintre noi ar fi procedat precum Irwin…Merită să reflectăm pe „viața” lui Irwin , pe povestea reală de „film” pe care tocmai am parcurs-o. Foarte adevărată vorba „Viața bate filmul”.

Închei prin a spune că tot ceea ce facem este declanșat de dorințele noastre interioare, nevoi și instincte, multe dintre ele venind din subconștient.

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

9 gânduri despre &8222;Cel mai bogat cerşetor din lume și actele sale de caritate…&8221;

  1. Inteleg ca are bani cit China, dar „doneaza” pina la 250 de dolari pe saptamina?
    Da’, daca n-ar avea nimic , ar locui intr-un tomberon si ar imparti ce cistiga din cersit as aprecia „determinarea” si „munca” lui, dar asa nu pot.Pentru ca ce face el e un fel de minciuna deghizata in binefacere.
    Sa fim seriosi!

    Apreciază

  2. ft interesant, nu am stiut despre actoru acesta, si cu atat mai putin, cu ce se ocupa. Categoric m-a surprins determinarea si motivatia pt a-si ajuta semenii. Multumesc pt ca ai impartasit cu noi:)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s