Să învățăm de la albine despre forța sugestiei pozitive

Se pare că pe majoritatea dintre noi ne pasionează , ne atrag  mult   mai mult gustul răutății , al evenimentelor  negative                     

în dauna celor pozitive. Vă rog să nu mă

înțelegeți greșit! Haideți să ne uitam un

„picuț” în jurul nostru și vom constata

instantaneu acest lucru. Ne place să auzim ce s-a mai

întâmplat rău prin lume. La auzul unor evenimente de genul  accidente, divorțuri ale unor  vedete, furturi ,scandaluri, crime, șpaga funcționarului public, „ciulim” urechile sau privirea  , instantaneu. Dacă nu le-am mai auzi, ar fi poate prea multă monotonie în viața omului modern, care de regulă nu suportă prea multă liniște sufleteasca. Este și demonstrat oameni buni !

Un experiment pe această temă a făcut un site de ştiri din Rusia care a luat decizia ca, timp de o zi, să publice exclusiv informaţii pozitive. Ce s-a întâmplat : şi-a pierdut 66% dintre cititori(  Mediafax.)   

Astfel, site-ul rusesc City Reporter, care are sediul în Rostov-pe-Don, nu departe de Marea Azov, a decis să publice, la începutul săptămânii, timp de o zi, numai informaţii pozitive. Platforma de ştiri locală şi-a anunţat intenţia cititorilor duminică, 30 noiembrie: „Aveţi sentimentul că sunteţi înconjuraţi de informaţii negative? Aveţi câteodată chef să nu citiţi ştiri deprimante dimineaţa? Credeţi că ştirile pozitive sunt un mit? Ei bine, vom încerca să dovedim contrariul mâine!”.

Astfel, pe 1 decembrie, site-ul a publicat ştiri îmbucurătoare – precum construirea la timp a unui tunel în oraş -, dar şi informaţii prezentate într-o lumină pozitivă. Un articol despre traficul rutier avea titlul: „Fără incidente pe şosele, în ciuda ninsorii”.

Concluzia…știrile pozitive NU atrag cititorii. Site-ul din Rusia a publicat doar informaţii pozitive, efectul nu a fost cel scontat Pe pagina sa de pe platforma Facebook, redactorul-şef adjunct nu şi-a ascuns tristeţea, explicând că audienţa zilnică a scăzut cu două treimi în acea zi: „Am căutat pozitivul în actualitate şi am avut impresia că l-am găsit. Dar nimeni nu îl doreşte. Aceasta este problema”.Începând de a doua zi, City Reporter s-a întors la promovarea ştirilor despre accidente , dezastre şi fapte diverse pentru care este atât de apreciat.

Mai multe studii au arătat că tendinţa cititorilor este de a prefera informaţiile despre subiecte grave, negative. În 2007, institutul de sondare a opiniei publice Pew scria că cele mai urmărite trei teme în presa americană, începând de la mijlocul anilor 1980, sunt războiul, condiţiile meteorologice nefavorabile şi problemele economice.

 Așadar suntem expuşi zi de zi , ceas de ceas, unei adevărate avalanşe de știri/mesaje negative, în primul rând prin presă: inundaţii, cutremure, avioane prăbuşite, crime, violuri, preţuri care cresc, bârfe răutăcioase ale colegilor, accidente de maşină, scandaluri; etc .

Aceste mesaje cu puternică valoare emoțională acționează, fără să realizăm ,asupra subconștientului nostru.  Rezultatul este că ne merge prost fără să știm de ce. Suntem mereu deprimați, ne pierdem încrederea într-o viață mai fericită, ne aşteptăm mereu să ni se întâmple ce e mai rău. Și, de regulă, la ce te aștepţi, așa se întâmplă. Vedeți, biciclistul când coboară panta abruptă prin munți se uită la drum(unde vrea să ajungă) și , nicidecum la prăpastia de lângă drum(doar nu vrea să ajungă acolo). Dăm vina pe soartă, pe guverne , pe colegi, pe șefi, pe vreme , fără să observăm că, de fapt răul este în noi. Privim spre el mereu, vorbim despre el. Adică  l-am lăsat mereu să pătrundă în mintea noastră ori de câte ori a dorit, fără să ne dăm seama că trăim în casă cu inamicul. Ar fi timpul să reacționăm până când nu va fi prea târziu !

Începând de astăzi haideți să zăvorâm ușile pentru acești oaspeți periculoși din viața noastră. Astfel, este bine să :

– Evităm să mai urmărim jurnalele cu știri negative. Dacă tot privim la televizor mutăm postul pe altceva.  Avem la dispoziție o groază  de canale că doar suntem abonați la cablu. Urmărim canalele cu emisiuni educative , științifice ,muzică, divertisment, comedii , adică cele care ne  refac starea de bine.

-Ne asociem cu persoane pozitive, optimiste, orientate spre succes. Dacă vreți să vă fie bine, va trebui să stați cât mai mult în preajma unor oameni de succes. Învăţați de la ei, gândiți ca ei, acţionați ca ei. Folosiți neîncetat forța sugestiei pozitive citind cărţi motivaționale sau biografii ale oamenilor de succes, ascultând casete și CD-uri motivaționale, participând la cursuri și seminarii despre succes, urmărind emisiuni radio / tv. cu oameni care au avut succes. 

-Evităm persoanele negative, cele care mereu se vaicăresc, critică , condamnă și sunt nemulțumiți de toate. Dacă oamenii din preajmă sunt  aşa trebuie să vă  gândiţi la modul cel mai serios de a va debarasa  de ei. Altfel, stând alături de ei, riscați o  condamnare  la o viață plină de eșec și frustrare.

În concluzie , folosiți la maxim forța sugestiei pozitive şi reduceți cât mai mult posibil forța sugestiei negative. Puneți stăpânire asupra tuturor elementelor de sugestie din preajma voastră şi folosiți-le pentru a vă atinge obiectivele, scopurile , starea de bine. Ar fi bine să învățăm de la albine un lucru foarte important :              

ele nu culeg polen din flori uscate sau stricate, pentru ca

mierea lor să nu fie la fel de putredă ca și florile din care a

fost cules polenul ; ele tot timpul caută polenul cel mai bun,

din florile frumoase, ca astfel lucrarea lor să fie bună, gustoasa și sănătoasa. La fel trebuie și noi să procedăm : să nu  căutam pe cele rele din oameni, ci să le culegem pe cele bune, ca dragostea noastră să fie dulce-parfumată și nu o roadă otrăvită.

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

Anunțuri

13 gânduri despre &8222;Să învățăm de la albine despre forța sugestiei pozitive&8221;

 1. Apreciez acest articol, apreciez gândirea pozitivă, dar…
  Spui să mă alatur oamenilor de succes. Nu cumva trebuie să-mi definesc termenul „om de succes”? La ce să mă gândesc? La succesul în afaceri, la cel material sau la cel spiritual?
  S-auzim numai de bine! 🙂

  Apreciază

  • mulțumesc mult . Fiecare dintre noi suntem UNICATE, și noi , doar noi suntem cei care /cunoscându ne cel mai bine , trebuie să ne alegem calea de succes care ne face fericit(nici intr un caz altii)… Îți doresc
   mult succes în tot ceea ce faci…

   Apreciază

 2. Se pare ca oamenii prefera sa citeasca acele stiri „cu care rezoneaza”. Faptul ca oamenii sec XXI prefera stiri negativiste, ne arata faptul ca mintea omului este plina de rautati… in viata sociala se abtine… dar „il da de gol” ceea ce prefera sa citeasca.

  Apreciază

  • s au prins si ziarele si televiziunile de asta, si s au adaptat la situatie…EXPLOZIV/STIRE BOMBA/STIRE INCENDIARA/ETC….sunt titluri ce apar pe titlul anumitor emisiuni ….care atrag oamenii…ne uitam, subconstientul aduna mereu, la unii nu conteaza prea mult , dar la altii au influente nefaste de multe ori….merci mult de atentie …saptamana plina de energie , spor si reusite

   Apreciază

 3. Se susține îndemnul de a folosi forța sugestiei pozitive atât timp cât nu e dusă la extrem. Adică, omul să nu ignore total, într-un mod voit, tot ce înseamnă rău, real, fizic și dur al lumii în care trăiește, căci astfel ar ajunge un ,,ceva” cu ochelari de cal, cu simțurile închise de el însuși. Aici, vorbiți despre știri și problema e tare spinoasă. Media a încurajat aceste știri negative, le-a prezentat drept un deliciu, așa că nu e de mirare că oamenii sunt setați pe ele, le gustă luându-și cafeaua, pălăvrăgind nimicuri. Media e mai mult ,,divertisment” decât informare, și cred eu că nu om nu este afectat de știrile negative atât de rău. O să devină imun în curând, dacă cei de la Kanal D (de exemplu), mai prezintă știrile cu ,,Șoc Șoc”, ,,Senzațional” și cu zâmbetul pe buze. Apoi, se mai pune problema că omul e făcut să se compare cu…ceilalți. Cât timp li se mai întâmplă rău și altora, treacă-meargă, dacă i se întâmplă numai lui, atunci e problematic.
  În schimb, în viața de zi cu zi, când lupți și ți-e greu e înțelept să fii curajos să vezi binele acolo unde cineva ți-ar spune că e doar rău.
  Să aveți o zi edenică!

  Apreciat de 2 persoane

  • multumesc mult de parerea foarte pertinenta pe care ai pus-o pe hartie…m i s a parut foarte sugestiva initiativa ziarului rus legata deexperimentul deja intui cu stirile pozite…ma gandesc la copii care sunt mereu veseli, zambareti….ei inca nu realizeaza toate pericole care ii poate lovi(este doar prezumtie, multe nu se vor intampla)….inca odata multam, si sa ai o saptamana plina de energie , spor si reusite

   Apreciat de 1 persoană

   • Copiii se schimbă și ei….nu mai rup o minge de atâta joacă, nu mai sunt naivi cum erau odată. Sunt multe variabile, pe care nu le pot surprinde acum într-un comentariu. Dar, da, media prezintă lucruri negative. Și nu doar. Să nu uităm de spectacolul ieftin al sexualității. Acum când…văd că e 22:42 (zâmbesc) și eu îmi iau așa-zisa cină, da, am nevoie de energie. Vă mulțumesc! Să ne recitim cu bine!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s