Nu visa lucruri mărunte pentru că ele nu au puterea să miște inimile oamenilor…

Sâmbătă seara  am revăzut la televizor un film deosebit , pe care vi-l  

recomand cu cea mai mare căldură . Este vorba despre  Ceva creat de Dumnezeu  (Titlul original Something the Lord Made) … cu 2 premii Emmy

 Cu: Alan Rickman, Mos Def…este un film  motivațional ,inspirat din fapte reale , plin de sensibilitate , inspirație, speranță și încredere că totul este posibil,  adevărate lecții de viață,din care cu toții avem de învățat. 

”Ceva creat de Dumnezeu” spune povestea adevărată a doi oameni deosebiți,  doctorul Alfred Blalock și tehnicianul Vivien Thomas, o echipă extraordinară care revoluționează medicina, într-o lume dominată de rasism. Suntem în anul 1940, la Baltimore, Maryland, iar eroii poveștii sunt un chirurg alb și un tehnician laborant de culoare. Cei doi folosesc o tehnică revoluționară pentru intervenții pe cord la copii. Dar, în această perioadă în care predomina rasismul, presiunea socială amenință să pună în pericol colaborarea celor doi. Blalock este alb și foarte bogat, Thomas este de culoare, sărac, iar criza economică îi spulberase visul de a termina școala pentru a deveni medic. În vreme ce ei reușesc să pună la punct această tehnică revoluționară care va salva sute de vieți, presiunea socială amenință să le submineze colaborarea și să le distrugă prietenia.  Merită văzut și revăzut !

……..Cu siguranță, fiecare dintre noi are un vis al său la care ține foarte tare. ..atât de tare încât doar așa , din când în când dacă avem curajul să ne gândim la el. Ne este atât de drag încât îl păstrăm într-un colțișor al sufletului alături de alte  lucruri dragi nouă.

Există însă oameni care îndrăznesc să viseze și să spere că visul lor se poate împlini oricât de măreț ar fi acesta. Dintre aceștia însă, doar câțiva aleg să facă totul pentru a-l împlini. Și muncesc neîncetat pentru asta în ciuda descurajărilor și piedicilor de orice fel. În acest film se vorbește despre un astfel de om care s-a dedicat împlinirii visului său cel mai drag. Este povestea adevărată a lui Vivien Thomas – primul om de culoarea care, fără un doctorat în medicină, a devenit pionier în chirurgia cardiacă (cu susținerea și îndrumarea lui Alfred Blalock) şi a descoperit tehnici care apoi au fost utilizate de cei mai distinși chirurgi din S.U.A. Prima operaţie pe care a efectuat-o a avut loc 29 noiembrie 1944. Procedura sa a fost rapid            

recunoscută astfel încât în anul ce a urmat s-au efectuat peste 200

de operaţii similare(ce înseamnă puterea exemplului). Pâna atunci a interveni  chirurgical pe inimă

era o imposibilitate în lumea medicinii. Marea majoritate a doctorilor

erau siguri că ” operația albastră”  este imposibil de realizat. De asta nici măcar nu au încercat să o facă, ba chiar descurajau munca asiduă al celor doi eroi ai noștri.

Este o poveste de viață emoționantă care ne vorbește despre curajul de a depăși obstacolele sociale, despre miracolul pe care îl poate înfăptui omul , despre încredere , perseverență și multă munca depuse în slujba unui țel nobil care  scoate la suprafață potențialul maxim ce există în fiecare om.  Ce-ar fi fost dacă din cauza atâtor descurajări venite din toate părțile  s-ar fi oprit din drumul lor. Până la ei, se murea pe „capete” din cauza problemelor de inimă,inclusiv  oamenii de știință ai vremii, doctorii cei mai de renume au susținut că așa ceva nu se poate realiza că …După ce au reușit însă, calea chirurgiei cardiace a fost deschisa, exemplul lor  a dat încredere și curaj altor și altor medici din întreaga lume.

Avem exemple de dăruire suficiente , oameni de la  care ni se trage un confort mult mai bun:Thomas Edison (a inventat becul electric), Benjamin Franklin (electricitatea), Isaac Newton(gravitația), Wright Brothers(avionul), James Watt(motorul cu abur), Rudolf Diesel(motorul diesel), etc…ce-ar fi însemnat ca aceștea, și alții ca ei, să se fi oprit la mijlocul drumului ?..

Este dovada  că dacă ai un vis , poți să-l atingi cu adevărat doar cu mul tă muncă , dorință arzătoare de a-l împlini și multă, multă încredere…Se poate omule să o faci și tu pentru un vis al tău!

Închei cu un citat minunat al lui Goethe:

Nu visa lucruri mărunte pentru că ele nu au puterea să miște inimile oamenilor. 

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

 

9 gânduri despre &8222;Nu visa lucruri mărunte pentru că ele nu au puterea să miște inimile oamenilor…&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s