Bogația sufletului sau legenda celor 8 minute

Legenda spune că o femeie săracă cu un copil în brațe, trecând pe lângă o peşteră a auzit o voce misterioasă care i-a spus:
– Intră şi ia tot ceea ce îţi doreşti, dar să nu uiţi ceea ce-i mai important. Aminteşte-ţi că după ce vei ieşi poarta se va închide pentru totdeauna. Aşa că profită de această oportunitate, dar nu uita ce-i mai important!
Femeia a intrat în peşteră şi a găsit multe bogăţii. Fascinată de aur şi bijuterii, a aşezat copilul pe o stâncă şi a început să strângă de zor tot ce putea duce. Vocea misterioasă i-a vorbit din nou: „Ai doar 8 minute!”
Când au trecut cele 8 minute, femeia, încărcată cu aur şi pietre preţioase, a fugit afară din peşteră şi poarta s-a închis. Atunci şi-a amintit că a uitat copilul înăuntru, iar poarta s-a închis pentru totdeauna. Bogăţia a durat puţin, iar disperarea pentru totdeauna.

La fel se întâmplă de multe ori şi cu noi. Avem 60/70/ 80 de ani(sau cine știe) pentru a trăi în această lume și o voce ne aminteşte mereu: Nu uita ce e cel mai important pentru tine!
Şi ce poate fi  mai important pentru o viață de om  : valorile spirituale, familia şi copii, viaţa, educaţia, bunul simţ, dragostea, adevărul şi demnitatea de om.  În schimb câştigurile, bogăţia, plăcerile materiale ne fascinează într-atât încât uităm de ceea ce e mai important.  Aşa ne risipim timpul şi dăm la o parte esențialul: bogăția sufletului.
Să nu uităm niciodată că viaţa în această lume trece repede şi că moartea vine când ne aşteptăm mai puţin. Iar când poarta vieţii se închide pentru noi, nu ne mai folosesc la nimic regretele.

Trăim într-o lume de probleme, neliniştiţi, şi toate numai pentru că          

am uitat ce e cel mai important: bogăția sufletului.   

Mare adevăr în cugetarea lui Mahatma Gandhi: „Trăiește ca și cum

ai muri mâine. Învață ca și cum ai trăi veșnic” .Așadar ,viitorul începe azi.

Viitorul este azi. Azi este clipa în care se întâmplă totul, clipa în care poți

trăi la adevăratul tău potențial, clipa în care poți simți cea mai mare bucurie din câte ai simțit.

Trăiește acum. Învață, acționează ,schimbă , influențează , dorește, cunoaște, primește și dă mai departe.

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

11 gânduri despre &8222;Bogația sufletului sau legenda celor 8 minute&8221;

 1. Atat de „grabiti” si „preocupati” suntem in viata noastra de zi cu zi, incat uitam de suflet si, de bogatia sa …

  ” Singurele lucruri pe care le iei cu tine cand parasesti aceasta lume, sunt doar lucrurile pe care le-ai „IMPACHETAT” cu timpul … in sufletul tau! ”

  O zi faina si, sa auzim numai de bine!

  Apreciază

 2. Waw, nu as fi nimerit o poveste mai adevarata ca aceasta, in momentul prezent. Trebuie sa contientizam rapid, altfel timpul nu se mai intoarce sa reparam greselile… multumesc ! Reblog nu ma ajuta,o copy/paste si gasesti sursa, sper ca am permisiunea ! Multumesc !

  Apreciază

 3. de ce viata e mai procesata de aia uitam sufletul uitam sa pertecem timp cu copiii cu oamenii pe care-i iubim cu… noi!!! si economicul si cariera ne acopera viata … pacat … acum stiu ca viata cu cat e mai simpla cu atat esti mai fericit !! noi ne-o complicam crezand ca suntem in trand!!! nuuu de fapt … uitam copilul …. atrasi si marasmul „socializarii””!!! putem oare schimba asta?? eu chiar ma gandesc serios!!

  Apreciat de 1 persoană

  • eu sunt convins ca de noi depind foarte mult aceste lucruri….siguri este cert ca in multe cazuri, timpul alocat locului de munca vs cel acordat celor dragi este invers proportional cu iubirea pe care o acordam fiecaruia in parte….dar asa cum spui si tu riscam sa le facem direct proportionale ceea ce este un mare pericol pt sufletul nostru….zi frumoasa sa ai in tot ceea ce faci

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s