Nu judeca oamenii după aparențe !

Judecăm oamenii încă de la prima întâlnire,din primele priviri,din primele cuvinte rostite , adică după aparențe . Aparențele înșală de cele mai multe ori .Este de preferat ca  mai întâi să cunoaștem îndeajuns de mult acea persoana și abia atunci ne putem permite sa o judecăm chiar dacă nu avem dreptul sa o facem.

În vitrina unui magazin de animale era un afiş: “Căţeluşi de vânzare”.

Un băieţel de 9 ani intră şi întreabă care-i preţul unui căţeluş.

Vânzătorul îi răspunde că preţul este între 15 şi 30 dolari.

Băieţelul bagă mâna în buzunar, scoate câteva monezi.

Numără 3 dolari … şi apoi întreabă:

-Aş putea vedea căţeluşii?” Vânzătorul zâmbeşte. Fluieră, iar din magazin iese afară căţeaua şi în urma ei 6 căţeluşi frumoşi. Al şaptelea căţeluş… rămase în urmă şi nu se apropia! Băieţelul întreabă: “
– De ce căţeluşul astă şchioapătă ?” Omul îi răspunse că acesta s-a născut cu o problemă la picior şi așa va şchiopăta toată viaţa! “
– Acesta-i căţeluşul pe care-l doresc, a spus băieţelul cu bucurie în glas.
– Dacă asta e dorinţa ta, ţi-l dau gratis!
Copilul s-a supărat şi a răspuns:
– Nu-l vreau gratis, preţul lui e la fel ca şi a celorlalţi căţei, îţi voi da tot ce am la mine acum, şi în fiecare lună îţi voi plăti 1 dolar, până voi achita preţul lui întreg!”
– Eşti sigur că vrei acest căţeluş ? Din păcate niciodată nu va putea fugi sau juca sau sări precum ceilalţi!
Băieţelul s-a aplecat, şi-a ridicat puţin pantalonul şi i-a arătat vânzătorului aparatul de fier ce-i susţinea piciorul strâmb.
– Nici eu nu pot alerga, de aceea acest căţeluş are nevoie de cineva care să-l înţeleagă!
Ochii vânzătorului s-au umplut de lacrimi când i-a spus copilului:
– Mă rog şi sper ca fiecare căţeluş să aibe pe cineva care să-l iubească, aşa precum tu îl vei iubi pe acest căţeluş!

De cele mai multe ori oamenii judecă după aparențe, după lucruri de suprafață fără să pătrundă în profunzime. În viaţă nu contează cine sau ce eşti, contează ca cineva să te preţuiască şi să te iubească necondiţionat! Un prieten adevărat, este acela care nu te părăsește când apare furtuna…pe bună dreptate se spune că dacă vrei să-ți cunoști prietenii adevărați, așteaptă să vină o furtună în viața ta și fii atent câți mai rămân în jurul tău …cu siguranță foarte puțini , și asta pentru că „prietenii de vreme bună” te-au părăsit.

Și încă ceva : înainte de a pune etichete altora , fii atent la tine, privește-ți întregul tău și nu te judeca după aparențe nici pe tine. Ești întreg cu toate calitățile și defectele tale, care te fac unic în lumea asta. Privește-te dincolo de ce se vede la tine,fii atent la   ce știi, la ce crezi, la ce trăiești. 

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Reclame

23 de gânduri despre &8222;Nu judeca oamenii după aparențe !&8221;

 1. Cine se aseamana, se aduna! Daca vrei sa ai pe cineva alaturi, la greu, aduna in juru-ti oameni care au trecut prin situatii dificile: ei te vor intelege si sustine, caci stiu ce inseamna sa fii sprijinit, in incercare!… Daca vrei sa fii un prieten deosebit, fii prietenul celor respinsi de majoritatea celorlalti… iar ei iti vor aprecia gestul mult peste inchipuirea ta!…
  … si tot asa… 😉

  Apreciază

  • foarte corect spus…este bine cand constientizam ca mai si gresim cu aparentele….sunt convins ca fiecare am avut sau vom mai avea ganduri/etichetari la prima vedere nereale , de care ne dam dupa seama ca am judecat gresit…seara minunata sa ai…

   Apreciază

 2. „… ar tebui sa nu „judecam” daca nu vrem sa fim si noi la randul nostru „judecati” ; cu „jedecata” cu care „judecam” noi , vom fi „judecati” … cu „masura” cu care „masuram”, ni se va „masura” si noua …”

  Matei 7, 1-2

  O zi sporinica!

  Apreciază

 3. Dar mă bucur că mai există prieteni de vreme rea! Cu toate că suntem o specie pe cale de dispariţie, sper să fim de folos cât mai existăm…Zi cu folos sufletesc!

  Apreciază

  • ar fi ideal…dar suntem oameni totusi…ce putem face si depinde de noi , este sa ne studiem pe noi dpdvd al ceea ce nu se vede in exteriorul nostru(doar 10% se vede , restul nu) si sa ne influentam aceasta parte interioara …din pacate muti oameni sunt interesati sa si imbunatateasca doar acel 10%-ceea ce se vede , iar partea esentiala/dominanta mai putin…dupa ce facem asta sa „judecam” pe altii….zi frumoasa in continuare sa ai…

   Apreciat de 1 persoană

   • Sunt foarte multe de zis, însă aveți dreptate că depinde de noi, și nu doar să ne ,,îngrijim”, ci ;i să știm să ne raportăm la judecățile celorlalți. De exemplu, dacă ți se spune că ,,nu ești bun de nimic”, poate să nu te afecteze ,,nici cât negru sub unghie”, dacă tu știi că ai rostul tău pe lume. Mulțumesc pentru gândul bun. Zi edenică și dumnevoastră!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s