Lucruri mărunte care uneori contează cât o viață de om…

Ma simt dator să vin și cu exemple reale , întâmplări adevărate la postarea din 11 mai 2015  „Atitudinea pozitivă este pașaportul nostru pentru un „mâine” mai bun”….și asta pentru a  ne convinge ,orice ar fi, de a vedea mereu partea plină a paharului .  Mai presus de toate să fim încrezători în voia lui Dumnezeu, să credem că                      bucurate de fericire

el are un plan pentru noi , pentru viata noastră, și că absolut

nimic nu este la întâmplare, nimic nu se petrece fără rost. A vedea

  partea plina a paharului cu siguranță ne  poate însenina viața de zi cu zi.

După evenimentele de la 11 septembrie, o firmă a invitat membrii rămaşi în viaţă ai altor firme care fuseseră afectate de atentate să împartă spaţiul de birouri rămas disponibil. 

 La una din întâlnirile de dimineaţă, şeful serviciului de securitate a spus poveştile acelor oameni rămaşi în viaţă… şi motivele lor au fost toate lucruri „mărunte”:
 Aşa cum probabil aţi mai auzit, directorul firmei a supravieţuit în ziua aceea fiindcă fiul lui începuse grădiniţa.
 Un altul a rămas în viaţă fiindcă ieşise să cumpere gogoşi.
 O femeie a întârziat la serviciu fiindcă nu-i sunase ceasul deşteptător.
 Un altul a pierdut autobuzul.
 Altul nu a găsit un taxi. De aceea este în viaţă astăzi.
 Acum, când sunt blocat în trafic, pierd liftul, mă întorc din drum să răspund la telefon…. adică toate acele lucruri mărunte care mă enervează, mă gândesc că probabil acela este locul în care Dumnezeu vrea ca eu să mă aflu în acel moment.
          Așa că data viitoare când dimineaţa ta pare că începe prost, când copiii se îmbracă prea încet, când nu găseşti cheile maşinii, sau prinzi toate semafoarele pe roşu, nu te simţi supărat sau frustrat!
 Dumnezeu este la datorie, datoria de a veghea asupra ta.

În concluzie , decât să  suspinăm  privind în gol la jumătatea goală a paharului vieții  , mai bine ne  programăm ochii și creierul să se bucure de jumătatea plină …

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

17 gânduri despre &8222;Lucruri mărunte care uneori contează cât o viață de om…&8221;

 1. … suntem mult prea grabiti, preocupati si, nu observam ca acolo sus , cineva are grija de noi NECONDITIONAT dar, El , ne lamureste …

  „- Dragul Meu, Eu te iubesc mereu si niciodata nu te voi parasi. In clipele tale cele grele, de incercari si de suferinte, se vede pe nisip o singura pereche de pasi, deoarece atunci Eu te luam in brate sau in spate si te purtam pe drumul vietii tale.”

  Un sfarsit de saptamana cu soare si zambet in suflet!

  Apreciază

  • Mare dreptate ai in ceea ce priveste graba si preocuparea pt ceea ce ne face rau…multumesc mult Lacrima inrourata pt frumoasele si inspiratele completari…sunt minunate si la obiect…sa ai o seara minunata si un w/e excelent…

   Apreciat de 1 persoană

 2. E ca și cum am spune că, dacă ne controlăm gândirea putem să ne schimbăm percepţiile găsind noi modalităţi de a percepe realitatea, într-un mod pozitiv și în final să avem rezultate mai bune, nu ? Totul e să avem încredere în Dumnezeu. Un articol încurajator, mulțumesc. Un sfârșit de săptămână minunat !

  Apreciază

 3. Fiecare lucru are importanţa şi însemnătatea sa.Doar noi, oamenii alcătuim categorii, punem etichete şi comparăm. Mulţumesc pentru că ne mai deschizi ochii, înspre luare aminte!

  Apreciază

  • ma bucur daca ti a priit….sunt lucruri stiute, spuse dar , din pacate, in iuresul vietii ne pasa mai mult de lucrurile complicate, care ne afecteaza in mod direct viata de zi cu zi…seara minunata….

   Apreciază

 4. „Atitudinea pozitivă este pașaportul nostru pentru un „mâine” mai bun”… DA!… la mine se traduce prin Încredere deplină în Planurile Generale în care în încadrez armonios pe ,,al meu,,… sau… în Prezent mă întâlnesc cu Viitorul Trecutului așa cum m-am priceput să-l gândesc, rostesc, înfăptuiesc. Frumos acest exemplu viu!

  Apreciază

  • Sunt atatea s-atatea exemple in jurul nostru care ne dovedesc ca a vedea jumatatea plina a paharului este mult mai benefica pt noi oamenii maturi, care de multe ori suntem atat de complicati…SIMPLU functioneaza , COMPLICAT nu….w/e placut sa ai ….

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s