Ești o victimă sau un învingător … depinde doar de tine !

Se spune ,pe bună dreptate , că atitudinea pozitivă reprezintă pașaportul nostru pentru un mâine mai bun.

Deseori trecem prin momente dificile  cărora nu le înțelegem rostul sau ne consumăm prea mult pentru lucruri pe care nu le putem schimba. Ce- ar fi dacă  ne-am  spune „Totul este bine” și să trecem mai departe, păstrându-ne  atitudinea pozitiva?

Pornind de la „sursa  internet” , merită să învățăm împreună dintr-o  frumoasa poveste cu  un rege african.Se spune că un  rege african avea un prieten foarte bun din copilărie. Acest prieten avea obiceiul ca indiferent de situaţia în care se afla (bună sau rea) să reacţioneze la fel, spunând: “E foarte bine!” Într-o zi regele şi prietenul său erau la vânătoare. Prietenul încărca şi pregătea armele pentru rege. Dintr-o greşeală, o armă s-a descarcat şi i-a retezat regelui buricul degetului mare. Examinând situaţia, prietenul regelui a remarcat ca de obicei: “E foarte bine!”(asta pentru că , sigur, putea nenorocirea să fie și mai mare). Regele însă a răspuns supărat: “Nu, nu e bine deloc!” şi a ordonat ca prietenul lui să fie aruncat în închisoare.                                                                         

Un an mai târziu, regele vâna într-o zonă primejdioasă.

A fost capturat de canibali şi dus în satul lor. L-au legat

de un proţap şi se pregăteau să-l “prepare”. Unul dintre

canibali care voia să dea foc lemnelor dimprejurul regelui,

 a observat că acestuia îi lipsea vârful degetului mare.

Fiind foarte superstiţioşi, canibalii aveau o regulă pe care

nu o încălcau niciodată şi anume aceea de a nu mânca pe

nimeni care nu era întreg, pentru a nu atrage pedeapsa zeilor. În concluzie regele a fost eliberat.

La întoarcerea sa acasă, regele şi-a amintit întamplarea în care şi-a pierdut vârful degetului şi cuprins fiind de remuşcări, ordonă să fie eliberat prietenul său.

“Ai avut dreptate” i-a spus regele prietenului său, proaspăt eliberat. “A fost foarte bine că mi-ai retezat buricul degetului.” Şi a început să-i povestească păţania cu canibalii. “Îmi pare foarte rău că te-am ţinut la închisoare atâta vreme. A fost urât din partea mea să fac acest lucru.”

“Nu-i aşa! “a răspuns vesel prietenul regelui, “Este foarte bine!” “Ce vrei să spui cu asta?!?” Cum poate fi bine să-ţi trimiţi prietenul la puşcărie un an?” “Păi dacă n-aş fi fost în inchisoare, aş fi mers cu tine la vânătoare, şi cum degetele mele sunt întregi, îţi dai seama pe cine ar fi mâncat canibalii…”

Morala: Indiferent în ce situaţie te afli, depinde doar de atitudinea ta dacă va fi o situaţie bună sau una rea, dacă vei fi o victimă sau un învingător!

Nu degeaba  psihologii cred că optimismul este cea mai importanta formă de apărare psihologică împotriva sentimentului de neputință care ne încearcă mereu. Adoptând o atitudine constructivă și pozitivă fata de viitor, ne vor creste șansele să ne îmbunătățim viața . Nu degeaba Jeff Keller spunea că ATITUDINEA ESTE TOTUL .

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

10 gânduri despre &8222;Ești o victimă sau un învingător … depinde doar de tine !&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s