Valoarea oamenilor se măsoară după greutățile biruite de ei…

Sunt momente în viață când totul pare să ți se împotrivească și să te doboare la pământ. Pentru moment ești lovit,  mototolit, călcat în picioare , ori poate chiar  plângi de durere și nu găsești nici o cale de scăpare.

Toată munca ta pare dusă pe apa sâmbetei.Ai tot dreptul să dai vina pe soarta și să te plângi. Cu toate astea, încă poți să învingi. Poți sa obții victoria în lupta cu tine însuți. Poți să nu te dai bătut și sa lupți până la capăt cu fruntea sus. De multe ori pe drumul vieții ne simțim ca și cum am fi lipsiți de valoare, nu-i așa ?!… dar indiferent de ceea ce s-a întâmplat sau ce se va urma,adevărul este că  nu ne vom pierde niciodată valoarea. Murdari sau curați, mototoliți sau bine gătiți, suntem de neprețuit pentru cei care ne iubesc. Valoarea vieții noastră  nu vine din ceea ce facem sau ce știm, ea vine din ceea ce suntem . Ce suntem? UNICATE de neprețuit pentru cei dragi nouă.

Se spune (de pe internet citire)  că  doi prieteni s-au întâlnit într-un bar, la o cafea. Deprimat, unul dintre ei a început să se descarce, povestind despre toate preocupările sale … munca… banii… relația cu prietena… scopul său în viață… Totul părea să îi meargă prost. Celălalt a băgat mâna în buzunar,  a scos o bancnotă de 50 de euro și i-a zis:

– Vrei această bancnotă ?                                                

– Bineînțeles… sunt 50 de euro, cine nu i-ar vrea ?

Cel care avea bancnota în mână a strâns-o cu putere

până când aceasta s-a făcut ghemotoc.

– Acum o mai vrei ?

– Sunt tot 50 de euro. Bineînțeles că îi iau și așa, dacă mi-i dai.

Prietenul a desfăcut ghemotocul, a aruncat bancnota pe jos și a călcat-o în picioare, până s-a murdărit.

– Tot o mai vrei ?

– Este oricum o bancnotă de 50 de euro, și până când nu o rupi își păstrează valoarea…

– Acum înțelegi ? Trebuie să știi, chiar dacă uneori ceva nu iese așa cum vrei tu, chiar dacă viața te îndoaie și te face ghemotoc, tu continui să fii la fel de important cum ai fost întotdeauna… Ceea ce trebuie să conteze este cât valorezi în realitate, nu cât de multe necazuri poți să ai într-un anumit moment. Apoi a pus bancnota lângă el, pe masă, iar cu un zâmbet complice a continuat:

-Ia-o, ține-o cu tine ca să îți amintești de acest moment atunci când nu te vei simți bine… dar trebuie să-mi dai o bancnotă nouă de 50 de euro ca să o pot utiliza cu următorul prieten care are nevoie…

De câte ori nu ne îndoim de propria noastră valoare,              

de ceea ce merităm cu adevarat sau de faptul că putem

reuși dacă ne propunem orice ? Bineînțeles că pentru a

 învinge nu este suficient  doar a-ți propune …fără a acționa

 cu încredere și entuziasm nu ai cum să reușești…

Revin totuși la începutul discuției dintre cei doi prieteni și îmi pun următoarea întrebare: ce-ar fi fost dacă cei doi  s-ar fi plâns fiecare în parte de problemele pe care le aveau, lucru care se întâmplă de cele mai multe ori în asemenea situații(unul se plânge , iar celalalt o face și el , totul pentru a fi pe aceeași lungime de undă) ….poate ar fi tras o beție , iar când se trezeau din mahmureală tot cu problemele/greutățile lor…

Totuși , există și prieteni adevărați ! Și încă ceva : nu uita niciodată că  EȘTI  O PERSOANĂ SPECIALĂ , iar  valoarea oamenilor se măsoară după greutățile biruite de ei.

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

17 gânduri despre &8222;Valoarea oamenilor se măsoară după greutățile biruite de ei…&8221;

 1. Frumos. Ați greșit când ați spus că ne asemănăm. Sunteți cu mult înaintea mea, dar reprezentați perfecțiunea spre care tind. Îmi dores ca într-o bună zi să las și eu starea de bine pe care o am acum, unui cititor. Felicitările mele și toată aprecierea pentru fot ce faceți.

  Apreciază

  • Multumesc Mirabela pt cuvintele tale (prea) frumoase …chiar ma simt bine pt ce mi-ai scris…dupa acea stare de bine cu totii trebuie sa tindem, sa ne-o dorim cu adevarat, si sa facem ceva pt asta…ce am scris sa stii ca mi-am zis in primul rand mie, s-apoi cititorilor…cu incredere si optimism sunt convins ca vei avea succes in tot ceea ce faci…zi minunata sa ai in continuare…

   Apreciat de 1 persoană

 2. O poveste care mă face să mă gândesc, ..din nou, la faptul că frumusețea și unicitatea fiecăruia dintre noi se află în „ochii” celui care ne iubește (suntem „Unicate de neprețuit pentru cei dragi nouă.”).
  …deci oare, doar prin iubire și ..mult drag, putem zări ..cu adevărat pe celălalt, oricine ar fi acela,… cu a sa frumusețe și valoare?!…
  Mulțumesc. 🙂

  Apreciază

 3. Foarte interesantă povestea. Interesant este de asemenea că uite în astfel de ocazii, cum este cea de acum că am aterizat pe blogul tău, ne aducem aminte de lucruri părăsite într-un sertar al minții, dar lucruir foarte prețioase. Mulțumesc! O zi excelentă!

  Apreciat de 1 persoană

  • este o povestioara de pe internet, care este bine sa o mai reluam din cand in cand….adevarul este ca se intampla mai rar ca la o cafea , dupa ce te plangi de problemele tale, un „prieten” sa-ti faca demonstratia arhistiuta…mai degraba iti spune si el problemele, si nu are nimini de castigat(sau poate doar consolarea ca si altii au probleme)…..sa ai o zi minunata Mihai si w/e frumos…

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s