Despre încrederea în Dumnezeu

Se spune , pe bună dreptate , că frica este cel mai mare dușman al nostru, este cea care ne îndepărtează de Dumnezeu. Nu ajunge doar credinţa în Dumnezeu, ci mai este nevoie şi de încredere în Dumnezeu. Și asta pentru că  încrederea în Dumnezeu atrage ajutorul Lui.

Un alpinist a vrut să cucerească cel mai înalt munte. S-a pregătit pentru asta timp îndelungat şi în final a hotărât să se aventureze pentru a primi singur laurii victoriei.

Noaptea căzu grea peste înălţimile munţilor şi omul nu a mai văzut nimic.Totul era negru. Până şi luna şi stelele fuseseră acoperite de norii negri.
Şi cum se căţăra el, la doar câţiva metri de vârful muntelui a alunecat şi a căzut în gol. Alpinistul văzu în acea îngrozitoare cădere episoade din viaţă lui, bune şi rele. Se gândi la moartea care era aproape când, deodată, a simţit frânghia de siguranţă că-i frânge mijlocul. Fusese oprit din cădere şi acum atârna în gol legat de acea frânghie.
Urmă un moment de tăcere absolută… atârna în neant şi singurul lucru ce-i veni în minte fu: „Ajută-mă Doamne!„.
Deodată auzi o voce venită din depărtări:                                                    
– Ce doreşti, fiule?
– Salvează-mă, Doamne! strigă alpinistul cuprins de frica morţii.
– Chiar crezi că eu te pot salva?
– Da, Doamne, cred în Tine!
– Bine, dacă tu crezi în mine şi în salvarea mea, taie frânghia de care atârni, spuse Dumnezeu.
Un moment de tăcere… alpinistul se îndoi şi pierdu credinţa; frânghia era singura care-l ţinea în viaţă… aşa că nu tăie frânghia şi hotărî să renunţe la ajutorul dumnezeiesc.
A doua zi dimineaţă, echipele de salvare au anunţat că au găsit un alpinist legat de frânghia de siguranţă la doar doi metri de pământ. Murise îngheţat de frig.                                               
Mare lucru este să se lase cineva în mâinile lui Dumnezeu !

Oamenii îşi fac planuri şi încearcă să le realizeze, dar fără să

ciulească urechile, fără să asculte care este voia lui Dumnezeu

şi fără să se conformeze ei.
Trebuie să ne lăsăm cu încredere în seama lui Dumnezeu, ca El să cârmuiască lucrurile, iar noi să ne facem datoria noastră cu încredere și mult suflet.

„Numai credința neclintită mântuiește pe om aici şi dincolo deopotrivă. Credinţa e puntea vie peste prăpăstiile dintre sufletul zbuciumat şi lumea plină de enigme, dar mai cu seamă între om şi Dumnezeu.”(Liviu Rebreanu)

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Reclame

17 gânduri despre &8222;Despre încrederea în Dumnezeu&8221;

 1. Bun articol ! Dar cred ca noi trebuie sa-l cunoastem pe Dumnezeul Creator si adevarat, sa stim ce doreste de la noi, altfel o sa patim ca si alpinistul ! Fiindca oamenii obisnuiesc sa-si inventeze cate un Dumnezeu ca si magician ptr interesele personale sau scopuri de grup.

  Apreciat de 2 persoane

 2. „Asigura-te bre „copilasule” in Dumnezeu! Stii numai de asigurarea masinii? Fa-ti cruce si, inainte de a face orice, spune: „Hristoase al meu, Maica Domnului, ajuta-ma!”
  Exista asigurare mai mare decat increderea in Dumnezeu?
  Atunci cand omul se incredinteaza pe sine lui Dumnezeu, primeste mereu de la Dumnezeu benzina „super”, iau „automobilul” sau duhovnicesc nu se opreste niciodata, ci alearga mereu. Pe cat poti, ia aminte, roaga-te si incredinteaza-te lui Dumnezeu, iar El te va ajuta in orice greutate. Simplifica-ti viata prin increderea desavarsita in Dumnezeu, ca sa te eliberezi de stres si de neliniste.”

  Sfantul Paisie Aghioratul

  O seara cu bucurie sufleteasca!

  Apreciat de 2 persoane

  • Nu ma mai surprinde nimica la tine Lacrima inrourata….mai frumos si mai la obiect nu se putea, totul pe intelesul tuturor….eu cred ca nu reusim sa ne eliberam de stres si de neliniste pt ca nu suntem increzatori cu adevarat lui Dumnezeu…Dumnezeu sa te binecuvanteze… Seara linistita sa ai in continuare si multumesc pentru frumoasele cuvinte …

   Apreciat de 1 persoană

 3. Poveștile tale și poza micuței în rugăciune mi-au amintit de o carte pe care am citit-o anul trecut. Iată ce spune autorul acestei cărți:
  ”Nici teama de pedeapsă, nici speranța într-o răsplată imediată, nici rezultatul unor raționamente sofisticate nu trebuie să stea la temelia legăturii noastre cu Dumnezeu, ci o dragoste curată, asemeni celei pe care o simte pruncul pentru părinții săi, cea care îl face pe micuț nu să construiască nu știu ce scheme logice elegante, nici să efectueze cine știe ce judecăți complexe, ci numai să-și întindă mânuțele pentru a fi luat în brațe, mângâiat și ocrotit. Ce faci însă cu cei care, ca și mine prin formația lor, prin instrucția pe care au primit-o și prin modul în care au fost obișnuiți să gândească, nu pot accepta decât acele adevăruri care pot fi demonstrate prin rațiune sau experiment ? Lor le este destinată această carte”. (Nicolae Vladimir Dobre)
  Toate cele bune !

  Apreciat de 2 persoane

  • Minunate vorbe si foarte adevarate Georgeta…de aceea am pus o fetita pentru ca asa ar trebui sa fim si noi adultii…ai dreptate noi suntem cu schemele logice despre cum sa gestionam grijiole/frica/problemele si mai putin cum sa ne gestionam visele….multumesc mult pentru vorbele potrivite pe care m-i le-ai transmis…sa fii binecuvantata…zi frumoasa …

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s