Destinul tău nu depinde de întâmplare, ci de alegerile tale.

Dacă destinul nu depinde de tine, cu siguranță de tine depinde ce faci cu ceea ce îţi dă destinul. A prelua controlul asupra propriei tale vieţi înseamnă  a-ţi asuma responsabilitatea                                  

propriei tale persoane, a accepta ideea că ceea ce eşti,

ceea ce poţi deveni nu depinde decât de tine şi numai de tine.

Este lesne  să observi că viaţa multor oameni este controlată

de alţii, de diverse probleme, de stări emoţionale negative, de temeri,

de amintiri triste, de diferite situaţii din trecut sau actualitate, și nu de ei înșiși.

Se spune că a fost odată un văduv, care locuia împreună cu cele două fete ale sale, fete care erau foarte curioase și inteligente. Fetele îi puneau mereu multe întrebări. La unele știa să le răspundă, la altele nu.

Cum își dorea să le ofere cea mai bună educație, într-o zi și-a trimis fetele în vacanță la un un înțelept. Înțeleptul știa întotdeauna să le răspundă la întrebările pe care ele le puneau.

La un moment dat una dintre ele a a adus un fluture albastru, pe care plănuia să îl folosească, pentru a-l înşela pe bătrânul ințelept.

– Ce vei face? o întrebă sora ei.

-O să ascund fluturele în mâinile mele și o să întreb înțeleptul dacă e viu sau mort. Dacă va zice că e mort, îmi voi deschide mâinile și-l voi lăsa să zboare. Dacă va zice că e viu îl voi strânge și îl voi strivi. Și astfel orice răspuns va avea, se va înșela.                                     

Cele două fete au mers într-o clipă la înțelept și l-au găsit meditând.

– Am aici un fluture albastru. Spune-mi, înţeleptule, e viu sau mort?

Foarte calm, înțeleptul surâse și îi zise:

Depinde de tine… fiindcă e în mâinile tale.

Așa este și viața noastră, prezentul și viitorul nostru. Nu trebuie să învinovățim pe nimeni când ceva nu merge, noi suntem responsabili pentru ceea ce dobândim sau nu.

Viața noastră e în mâinile noastre, ca și fluturele albastru. De noi depinde să alegem ce vom face cu ea!

Cu siguranță scurgerea timpului , vremea de afară nu sunt în mâinile noastre  deci, nu avem cum să le influențăm. De noi însă depinde starea noastră sufletească, de noi depinde, de multe ori, zâmbetul celorlalţi pe care putem să-l producem fie şi cu o vorbă bună, sau doar zâmbindu-le persoanelor respective indiferent dacă sunt străine sau nu.

Ei, da, viața ta depinde doar de tine. TU decizi când, unde și în ce fel vei reacționa la ceea ce “se întâmplă” în viața ta. Tu vei alege , tu vei hotărî , asta pentru că destinul tău nu depinde de întâmplare, ci de alegerile tale.

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

12 gânduri despre &8222;Destinul tău nu depinde de întâmplare, ci de alegerile tale.&8221;

 1. Dacă destinul nostru e în mâinile noastre ar fi foarte interesant, însă din păcate, destinul nostru nu ne aparține, destinul nostru e în mâinile altora, în mâinile unor indivizi care decid pentru noi, iar noi avem impresia ca suntem liberi, destinul nostru e în mâinile celor care dețin monopol majoritar asupra capitalului și asupra mijloacelor de producție, iar premisa meritocratiei este o utopie, nimic mai mult, în concluzie, nu avem nici un control asupra destinului nostru.

  Apreciat de 1 persoană

   • Nu știu ce sa zic despre dumnezeu, nu am nici o certitudine ca el exista așa Cum credem noi, nu cred ca exista un dumnezeu ca persoană, cel mai probabil este nonuman pentru ca dacă ar fi uman ar fi supus greșeli și dacă este nonuman și nu trăiește prin emoțiile umane atunci nu poate sa fie sensibil emoțiilor noastre. Drept urmare nu are capacitatea sa ne înțeleagă condiția, consider ca singurul rol pe care-l joaca și pe care-l înțelege este susținerea vieții, nimic mai mult.

    Apreciat de 1 persoană

 2. Dacă destul nostru e în mâinile noastre ar fi foarte interesant, însă din păcate destinul nostru nu ne aparține, destinul nostru e în mâinile altora care decid pentru noi, iar noi avem impresia ca suntem liberi, destinul nostru e în mâinile celor care dețin monopol majoritar asupra capitalului și asupra mijloacelor de producție, iar premisa meritocratiei este o utopie nimic mai mult, în concluzie nu are nici un control asupra destinului nostru.

  Apreciat de 1 persoană

 3. absolut si total de-acord… 🙂 viata noastra-i bazata pe alegeri, alternative, decizii pe care le alegem/facem zilnic… daca ai timp si „chemare”: 🙂
  https://myvirtualplayground.wordpress.com/2014/12/18/cest-ma-vie-je-ny-peux-rien-cest-elle-qui-ma-choisi/
  * * *
  ”La vie a des hauts et des bas, mais le destin – ça n’existe pas… c’est juste l’excuse de ceux qui ne veulent pas être responsables de leur vie.”(Guillaume Musso – “Je reviens te chercher…”)
  = * =
  “Life has ups and downs, but fate does not exist… it’s just THE excuse of those who refuse to be responsible of their lives…”(Guillaume Musso – “I’ll come back to pick you up…”)

  Apreciat de 2 persoane

  • Multumesc mult pentru frumoasele si adevaratele citate transmise…scurte si la obiect….Doamne cata intelepciune peste tot, o vedem , o auzim si de cele mai multe ori nu le bagam in seama la modul serios….sa ai o zi minuntata Melanie

   Apreciat de 1 persoană

  • Asa este…si culmea ca suntem inzestrati cu asa ceva , dar curajul; ne face de multe ori sa nu o facem , sau sa o facem mult prea tarziu…dar decat niciodata , mai bine mai tarziu….sa ai o seara minunata…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s