De la temeri la bucurie sunt doar 15 centimetri …merită efortul !

Un alpinist  a ajuns în vârful muntelui pe care îl escaladase  în miezul zilei. Provocarea pentru el a fost să coboare până la un loc sigur înainte de apusul soarelui. Pe măsură ce cobora, a observat cum soarele se lăsa tot mai jos. A grăbit pasul, dar pe măsură ce orele se scurgeau, lumina scădea, iar soarele era înghiţit de linia orizontului. I s-a făcea tot mai frică şi multe temeri au început să iasă la suprafaţă. Credea că dacă nu ajunge la baza muntelui, avea să rămână prins la mijlocul drumului, într-o poziţie extrem de periculoasă şi putea chiar să cadă şi să moară.

În sfârşit, soarele a apus şi alpinistul a rămas complet în întuneric.       

Disperat, a bâjbâit după ceva de care să se ţină şi în cele din urmă

s-a agăţat de o creangă care creştea dintr-o fisură în stânca muntelui.

Alpinistul şi-a petrecut noaptea agăţat de acea creangă, încremenit

de spaimă, crezând că dacă își dă drumul, avea să cadă şi să se

zdrobească de stâncile de dedesubt. Noaptea a fost un coşmar pentru el,

o adevărată teroare , cu scenarii dintre cele mai sumbre.

Cu toate astea, când s-au ivit primele raze ale dimineţii, a început să râdă. Nu i-a venit să creadă ce a văzut. Frica lui fusese doar o iluzie. La doar 15 cm sub el se întindea o cornișă. Pe întuneric el nu o văzuse. Când s-a făcut lumină şi-a dat seama că nu trebuia decât să mai coboare încă 15 centimetri şi ar fi petrecut noaptea în siguranţă şi relativ confortabil. Temerile sale fuseseră nefondate. Spaima lui nu avea nici o bază în realitate şi, după cum am aflat, aşa sunt toate temerile. Ele ne fac să ne simţim mici, încătuşaţi, ne distrug viaţa, făcându-ne mult rău.  Totuşi, fiecare dintre temerile care ne limitează are o adâncime de doar „15 centimetri”. Nu lăsaţi aceste temeri să pună stăpânire pe voi. Nu le lăsaţi să vă strice viaţa.

Așadar , „ai grijă cu ce îţi uzi visele. Dacă le uzi cu îngrijorare şi frică tu vei produce buruieni care vor sufoca viaţa din visele tale. Udă-le cu optimism şi soluţii şi tu vei cultiva succesul. Să fii mereu în căutare de căi pentru a transforma problemele în oportunităţi pentru succes. Să fii mereu în căutare de modalităţi pentru aţi hrăni visul tău.”(Lao Tse)

Nu-ți fie teamă niciodată  că înaintezi prea încet. Mai degrabă să te temi dacă te oprești.

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

10 gânduri despre &8222;De la temeri la bucurie sunt doar 15 centimetri …merită efortul !&8221;

 1. Într-adevăr să avem grijă de visele noastre. Să folosim în loc de frică o îngrijorare sănătoasă, logica, rațiunea cum bine a observat Smaranda. A fi ”mereu în căutare de căi pentru a transforma problemele în oportunităţi pentru succes” cum spune Lao Tse, atunci când e cazul, e un sfat cum nu se poate mai bun.
  Toate cele bune !

  Apreciat de 1 persoană

  • Ai dreptate in privinta sfatului dat de marele ganditor… Daca punem insa prea multa logica, ingrijorare in calea viselor noastre , cred ca se alege praful de acele vise/dorinte…asa ca este de preferat sa ne gestionam visele si nu doar temerile ca o fi , ca n-o pati,etc…de atat logica reusim sa complicam lucrurile…si este sigur, spun inteleptii (nu eu) ca simplu functioneaza , complicat NU…sa ai o zi excelenta…

   Apreciază

 2. Păi, în viața reală este totuși bine să mai stăm pe loc, să analizăm, să gândim și să lăsăm frica sănătoasă să ne dea un sfat. De ce? Chiar azi dimineață s-a anunțat la știri în Germania că doi băieți (20 și 24 de ani) au intrat prin efracțiune într-un ștrand să facă baie noaptea. S-au urcat pe trambulină cât mai sus și cu încredere și-au dat drumul în bazin. Până au observatcă bazinul era gol, muriseră deja amândoi.

  Apreciat de 1 persoană

  • Da,,frica pazeste turma se mai spune…dar asta nu inseamna ca stam cu frica-n noi, cu ingrijorarile care ne dau tarcoale mereu si nu incercam sa ne facem viata mai buna…daca doar ne administram fricile/ingrijorarile nu avem cum sa ne fie mai bine, ba din contra asta ne va trage in jos cu siguranta..despre baietii din Germanie, cred ca acolo este altceva…chestia cu 15 cm inseamna ca de foarte multe ori pornim un proiect inviata si ne inecam la mal …adica la cca 15 cm distanta…ca sa reusesti sa ti realizezi un vis trebuie sa inceppi, dar musai trebuie dus pana la capat…ultima lovitara de ciocan conteaza cand bati un cui….sa ai o zi minunata….

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s