Grijă mare de la cine cerem sfaturi…

Arthur Golberg a spus foarte înțelept: “Dacă Columb ar fi avut un comitet de consiliere, ar fi și astăzi doar în rada portului.” Doi băieți au mers sa patineze pe un lac înghețat dar gheața s-a spart și unul din ei a căzut în apă. Prietenul său, care era putin mai mic decât el, l-a văzut zbătându-se în apă și apoi dispărând sub gheata. A încercat cu disperare să spargă gheata izbind-o cu patinele și cu pumnii încercând să ajungă la prietenul sau dar n-a reușit. Deodată a observat o creangă uriașă la marginea lacului. A alergat la ea si a tras-o înspre locul unde prietenul sau era prins sub gheață și, uimitor, a ridicat-o deasupra capului și a izbit gheața, făcând o crăpătura, astfel încât prietenul lui să poată respira. Apoi l-a tras afară din apa.                                                                                                         Oamenii s-au minunat cum a fost posibil ca un băiat așa mic a

fost în stare să ridice creanga aceea uriașă și sa-și salveze prietenul.

Așa că au întrebat cum a fost posibil acest lucru? S-au oferit mai multe

explicații dar cea mai buna a venit chiar din partea băiatului care a fost

salvat. El a spus: “A reușit pentru că n-a fost nimeni prin preajmă care să-i spună că nu poate ridica o creangă atât de mare!”

În mod clar atunci când trebuie sa ceri sfatul cuiva, cere-i întotdeauna celui care  dorește cu adevărat să reușești tot atât de mult pe cât iți dorești și tu. Dacă nu mai bine las-o baltă, nu merită. 

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

14 gânduri despre &8222;Grijă mare de la cine cerem sfaturi…&8221;

 1. Aceasta poveste imi aduce aminte de alta. Odata niste broaste cazusera intr-o groapa adanca. Au inceput sa sara pentru a iesi de acolo, dar pentru ca era prea adanca nu reuseau… Broastele mai batrane ramase sus au inceput sa strige la ele, sa nu se mai chinuie ca oricum nu vor iesi vreodata de acolo. Toate,inafara de una, s-au resemnat. Aceea sarea mereu, desi toti in jurul ei spuneau ca nu are sens…pana la urma broasca a facut cel mai mare salt si a iesit din groapa. Toate broastele batrane au venit in jurul ei sa o felicite… au intrebat-o cum de a reusit asa o performanta! Ea nu reactiona deloc, nu le raspundea intrebarilor…era surda! Pana la urma trebuie sa ai incredere in fortele tale proprii si sa nu asculti de cei ce te trag inapoi… O zi frumoasa!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Si ar mai fi un aspect.
  Faptul ca e mic nu inseamna neaparat ca e si neputincios.
  Cine poate argumenta o astfel de afirmatie?
  Mai mult, decit sa-i dea sfaturi, n-ar fi fost normal sa-l ajute la salvare?

  Am inteles ce ai vrut sa spui cu acest exemplu, dar citi inteleg si mai ales, ce inteleg ei?
  Poate ar fi bine sa dai si explicatii pertinente la astfel de exemple.
  Mult bine!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Binevoitorul poarta cu sine o cicatrice … cicatricea luptii cu sine insusi . Il recunosti usor . Insa exista o cerinta ..sa fii tu insuti un binevoitor . Multumesc prietene , sa fii binevoitor mereu .

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s