Fii bun și nu judeca după aparențe

O tânără stătea şi aştepta avionul în sala de aşteptare a unui aeroport mare. Pentru că trebuia să aştepte mult timp, şi-a cumpărat o carte şi un pachet cu biscuiţi. Ca să treacă timpul mai uşor, s-a aşezat în sala de aşteptare VIP şi a început să citească. Lângă ea, pe scaunul alăturat, erau biscuiţii şi pe următorul scaun era un domn care citea ziarul. 
Când a început pachetul şi implicit primul biscuit, domnul de alături        
a luat şi el unul. Ea s-a simţit indignată, dar n-a zis nimic şi a continuat
să citească. În interiorul ei îşi spunea: „Uite ce fel de persoană e acest
bărbat! Dacă aş avea  puţin curaj, i-aş face morală.”
Şi aşa de fiecare dată, când ea lua un biscuit, lua şi el unul.  Acest lucru
o înfuria, dar nu dorea să fie cauza unei scene. Când a mai rămas în
pachet ultimul biscuit, ea gândea: „Ah, acum vreau să văd ce îmi zice când se vor termina toţi!” Bărbatul a luat ultimul biscuit, l-a rupt în două şi i-a dat jumătate. „Ah! Asta e culmea!” gândi ea şi îşi luă lucrurile, cartea şi geanta pentru a pune acolo jumătatea de biscuit rămasă când…surpriză! deschizând geanta vede că pachetul de biscuiţi era întreg, neatins, în geantă!
Se ruşină de modul în care s-a comportat şi abia atunci înţelese că pachetul de biscuiţi pe care îl mâncase nu era al ei, ci al domnului de alături. Mai mult acel domn  împărţise cu ea chiar şi ultima bucăţică, fără a se simţi indignat, nervos sau superior, în timp ce ea se comportase urât şi îşi simţise orgoliul atins. Şi nici măcar nu avea posibilitatea să se explice sau să-şi ceară scuze. (sursa internet)
Oare de câte ori în viață   am mâncat „biscuiţii” altcuiva fãrã sã ne dãm seama? Sau, oare  de câte ori ne-am simțit  ruşinaţi de propriile gânduri, atitudini sau fapte pe care , până la proba contrarie  le-am crezut adevărate 100% ? Înainte de  a judeca pe alții ar trebui să ne uităm mult mai bine în jurul nostru și să cântărim lucrurile(greu de spus, nu-i așa!). Cu siguranță dacă ne uităm/judecăm cu mare atenţie ne vom da seama că nu întotdeauna lucrurile sunt ceea ce par a fi.

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

13 gânduri despre &8222;Fii bun și nu judeca după aparențe&8221;

    • Nu esti singura….cred ca nu este om sa nu o fi facut(unii nu recunosc)…important insa ce se intampla dupa….multumesc mult pentru apreciere-sunt pilde luate de pe internet- dar este bine sa le mai reluam…uneori mi le spun chiar mie…sa fii iubita….

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s