A fi bogat sau a te simți bogat cu adevărat

Dacă vrei să te simți cu adevarat bogat începe să numeri lucrurile pe care banii nu le pot cumpăra și se regăsesc  în viața ta, în jurul tău.  Mare adevăr !  Nu degeaba Mihai Eminescu a concluzionat  :”Am înțeles că un om poate avea totul neavând nimic și nimic având totul.” 

Un tânăr era foarte supărat că nu are mai mulţi bani, că nu-şi poate cumpăra tot ce-şi dorea. Se plimba trist pe stradă, neştiind cum să iasă din  această situaţie.  Dar, cum  mergea  el aşa, s-a lovit deodată de cineva. Mare i-a fost mirarea să vadă că, din neatenţie, a dat peste un om sărman, fără vedere. Încerca bietul om să se ajute cu un baston şi să găsească drumul spre casă.                  

Tânărul nostru l-a ajutat, conducându-l de braţ.

Văzând cât sunt alţii de necăjiţi, tânărul nu s-a

mai gândit, de atunci, decât la un lucru: cât de

bogat este el. Nu avea bani pentru tot ce şi-ar fi

dorit, dar avea comoara cea mai mare din lume,

pe care banii nu o pot cumpăra: sănătatea cu tot ce izvorăşte din ea – putere de muncă, bucurie şi voie bună.

Acum îşi dădea seama că sunt oameni care au rămas ologi în urma unor accidente. Dar picioarele sale îl puteau duce oriunde. Alţii au rămas orbi. El putea să vadă, însă, clipă de clipă, toate frumuseţile din jurul său. Există şi unii oameni care, din păcate, sunt orbi şi ologi sufleteşte, pentru că sufletul lor s-a golit de bucurie, de speranţă şi dragoste. Aceştia sunt cu adevărat nefericiţi.

Cu cât vei fi mai binevoitor, cu atât sufletul tău va avea mai multă linişte. Cel rău şi zgârcit nu dă niciodată nimic, nici măcar un pahar cu apă sau un sfat, chiar dacă aceste lucruri nu l-ar costa nimic. Un astfel de om mai este cu ceva de folos celorlalţi ?

Dacă ne vom uita în jurul nostru vom vedea că nimic nu trăieşte doar pentru sine. Până şi un copac obişnuit. Chiar dacă nu ne oferă fructe, ne dă cel puţin posibilitatea să ne odihnim un minut la umbra lui.

Sunt atât de multe  lucrurile pe care banii nu le pot cumpăra și care contribuie din plin la fericirea ta . Iată doar câteva: familia, dragostea, sănătatea, norocul, credința , vremea de afară, un zâmbet adevărat, recunoștința, iertarea, curajul, speranța,etc….

 Nu mai sta pe gânduri , pune-te pe numărat chiar acum…asta dacă vrei cu adevărat să fii fericit și  bogat  cu adevărat !

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Reclame

7 gânduri despre &8222;A fi bogat sau a te simți bogat cu adevărat&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s