Bumerangul …”VIN VREMURI GRELE”.

Într-o dimineaţă, un tânăr artist intră într-o cafenea, fiind foarte entuziasmat că a fost angajat să picteze portretul unui om cu bani care avea o firmă de construcţii. În timp ce îşi savura      

cafeaua bucuros, văzu un ziar lăsat pe masa vecină în care

era tipărit cu litere mari următorul titlu: „VIN VREMURI GRELE”.

Începu să se gândească tot mai mult la aceste cuvinte.
Patronul cafenelei trecu să-l salute şi văzându-l îngrijorat, îl întrebă

dacă s-a întâmplat ceva. Acesta i-a răspuns trist că trebuie să plece,

căci “vin vremuri grele”, aşa că trebuie să muncească la lucrarea lui.
Patronul începu să se macine că poate chiar „vin vremuri grele”. Devenea din ce în ce mai îngrijorat pe măsură ce se gândea la vorbele tânărului. Îşi sună apoi soţia rugând-o să nu se supere dar că trebuie să-şi anuleze comanda pentru rochia cea nouă, deoarece este cam scumpă şi s-au anunţat „vremuri grele”.
Aceasta sună la magazinul unde îşi comandase rochia şi o rugă pe patroană să-i anuleze comanda. Îşi ceru scuze dar …„Vin vremuri grele” şi trebuie să facă economii.
Patroana n-a avut încotro şi a anulat comanda, dar îşi aminti că a auzit ea la ştiri cândva că „Vin vremuri grele”. Aşa că a sunat imediat la firma de construcţii pe care o angajase pentru executarea unei lucrări de extindere a magazinului. L-a anunțat pe constructor că va renunţa pentru moment la lucrare, deoarece “vin vremuri grele“ şi nu îşi poate asuma un asemenea risc în acest moment.
Constructorul s-a întristat la auzul acestei vești, motiv pentru care s-a grăbit să-l sune pe tânărul artist spunându-i că doreşte anularea comenzii pentru portret, întrucât „vin vremuri grele” şi acesta nu este un moment potrivit ca să cheltuie banii pe lucruri artistice.
Copleşit de supărare, tânărul artist a acceptat cu resemnare vestea, că doar s-a întâmplat aşa cum a anticipat. Simţindu-se trist, porni înspre cafeneaua favorită să-şi înece amarul cu un pahar de vin.
În timp ce stătea din nou aşezat la masa lui, zări ziarul pe care scria „Vin vremuri grele”. De data asta s-a ridicat şi a luat ziarul pentru a-l cerceta mai bine. Data ziarului era de acum 7 ani. Cineva despachetase farfurii pentru restaurant.

Gândurile şi modul nostru de a ne raporta la lumea înconjurătoare au o mare influenţă asupra noastră cât şi asupra celor de lângă noi. Stările noastre sufleteşti pot influenţa mediul înconjurător şi uneori chiar în mod ireversibil!

Sigur este mai ușor să dăm vina pe cineva/ceva.                                          

Totuși ,haideți să fim serioși ! Vremurile nu au nici o vină !

Problema este de mentalitate și de înțelegere corectă a

lucrurilor! Este  bine de  știut că noi ca oameni influențăm

mediul înconjurător , dar mai ales pe cei din jurul nostru.

Adevărul este că nu „vin vremuri grele” ci vin vremurile

care vin și sunt vremurile noastre oameni buni ! Ca atare trebuie să facem tot posibilul de a ne face viața și vremurile cât mai plăcute .

Și mare grijă unde și înspre cine „ciulim” urechile !

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

13 gânduri despre &8222;Bumerangul …”VIN VREMURI GRELE”.&8221;

 1. Dar si in realitate e la fel, daca te uiti la stiri te inspaimanti si nu mai ai chef de nimic. Daca nu te mai uiti o perioada mai indelungata, iti vezi de treaba ta, toate merg firesc iar dupa un timp auzi eventual ca cine stie ce criza a fost, sau vreo situatie extrema de care habar n-ai avut si care oricum nu te-a afectat, ocupat cu ale tale. Dar daca ai fi stiut de ea de la stiri, posibil sa-ti fi modificat comportamentul cumva, cu precautii absurde.
  Intotdeauna trebuie sa ai grija unde si ce asculti (sau citesti, pe retelele „sociale” de exemplu), ca toate astea iti pot deforma realitatea intr-un fel caraghios, dar si periculos.
  Week-end placut sa ai… cu vremuri bune (mai ales ca se mai domoleste si canicula, cica… 🙄 )

  Apreciat de 1 persoană

  • Ai dreptate Mirela…apropo in sustinerea a ce ai spus si tu…cand erau stiri peste stiri cu Grecia, probleme , cad bancile grecesti din Romania,etc(nu sunt banci grecesti de fapt, sunt tot romanesti cu actionariat din Grecia), cunosc oameni care si-au lichidat depozitele in pierdere de frica sa nu le piarda(asa erau stirile din media), dar cunosc alti oameni care prinsi fiind in alte treburi nu s-au avantat deloc, si…nu au patin nimic, ba au dormit si linistiti….de-ale noastre…sa ai o seara linistata…

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s