Simte-te bine în pielea ta !

Să aștepți ca altcineva să te facă fericit este cea mai mare șansă de a fi nefericit. Chiar dacă din când în când te surprinzi nefericit, neliniștit, nervos sau neîmpăcat, totuși nu uita că ai în tine sămânța aceluia care ești cu adevărat.

A fost odată un elefant mare şi frumos. Se numea Lelebum.  

De la trompă până la coadă era albastru complet.

Acest lucru îl făcea foarte nefericit. Voia să fie de culoare gri

ca ceilalţi elefanţi. În tristeţea sa cea mare se gândea el:

`Oare dacă voi mânca doar verdeaţă, nu se va colora pielea

mea în verde?`. Și Lelebum începu să consume doar lucruri

verzi: fasole verde, salată verde, banane verzi, o pălărie verde, ciorapi verzi. Lelebum deveni verde ca iarba şi toţi râdeau de el şi-l asemănau cu o broască verde.

Acum era nervos. Se duse la plimbare şi, de mânie, începu să mănânce toate florile albe pe care le întâlnea în cale. Deja îl durea burta şi el tot mai mânca. `Până la urma urmei, tot trebuie să devin gri`, se gândea el. Dar totul mergea pe dos. Deveni din ce în ce mai alb. Când mergea pe zăpadă oamenii nu-l mai deosebeau. Şi dacă era desenat într-un caiet, niciun copil nu-l mai observa pentru că era alb.

De aceea, Lelebum era foarte trist. De ce trebuie să i se întâmple aşa ceva tocmai lui? Cum să-l recunoască din nou oamenii? Se aşeză pe pământ şi plânse amarnic. Cum plângea, lacrimile cădeau pe pământ şi se formă o baltă, apoi un lac de lacrimi. Atunci Lelebum se gândi: `Poate că-mi vor trece grijile dacă mă voi scălda un pic`, şi sări în apă. Când ieşi afară împrospătat văzu – dar nu-i venea să creadă – că de la trompă până la coadă era aşa de albastru şi aşa de frumos ca înainte. Plin de bucurie şi fericire, Lelebum dansă şi stropi cu apă ca o fântână arteziană.

Omule, lasă deoparte complexele de inferioritate fizică pe care le ai și pășește pe drumul vieții tale așa cum te-a făcut Dumnezeu. Poți să fii urât fizic, diferit de ceilalți, handicapat etc., NU contează cum arăți pe dinafară, tot ce contează este interiorul tău. Dacă ai inima și sufletul frumoase și curate, oh, ești un om bine plăcut lui Dumnezeu. Îngrijește-te de frumusețea interioară, pentru că ea contează în fața lui Dumnezeu!

Trăiește-ți viața  în așa fel încât dacă cineva te-ar vorbi de rău, nimeni nu l-ar crede.”Fii – nu încerca să devii.” ( Osho ) și simte-te bine în pielea ta.

Nu uita că ești unicat pe lumea asta! Că nu este nimeni altul ca  tine în acest univers.Există lucruri pe care doar tu le poți face și doar felul în care le faci tu le face sa fie unice.

Așadar ,nu te mai chinui sa fii ceea ce nu ești. Una dintre cele mai mari provocări ale vieții este să sa fii tu însuti într-o lume care încearca sa te facă precum  ceilalți. Oricum, cineva va fi mereu mai frumos ca tine, mai isteț sau mai tânar, dar cu siguranță nimeni nu poate fi ca tine. Nu uita că ești unicat. Fii tu însuți și oamenii cu bun simț te vor iubi pe tine, unicatul,  adevăratul.

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

9 gânduri despre &8222;Simte-te bine în pielea ta !&8221;

 1. * ” Frumusetea fizica deschide usi … frumusetea interioara deschide tot cerul.”
  Gabriel Patru Betan

  * ” Frumusetea exterioara deschide porti, frumusetea interioara deschide inimi.”
  Florin Mihalcea

  … Dumnezeu, ne apreciaza frumusetea interioara … nu pe cea exteriara care, intr-o buna zi se „ofileste” …

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s