Alegerile tale

Se spune că erau trei prieteni care îşi doreau să urce un munte pentru că în vârful lui trăia un bătrân plin de înţelepciune pe care îşi doreau să-l cunoască.

La un moment dat au ajuns la o răscruce, şi fiecare a continuat să-şi aleagă drumul după cum îl îndemna sufletul.

alegeri

Primul a ales o cărare abruptă, ce urca drept către vârf. Nu-i păsa de pericole, dorea să ajungă la bătrânul din vârful muntelui cât mai repede.

A doua cale nu era chiar atât de abruptă, dar străbătea un canion îngust şi accidentat, străbătut de vânturi puternice.

Al treilea a ales o cărare mai lungă, care ocolea muntele şerpuind în pante line.

După 7 zile, cel care urcase pe calea cea abruptă a ajuns în vârf extenuat, plin de răni sângerânde. Plin de nerăbdare s-a aşezat să-şi aştepte prietenii.

După 7 săptămâni, ameţit de vânturile puternice care i se împotriviseră, ajunse şi al doilea. Se aşeză în tăcere lângă cel dintâi, aşteptând.

După 7 luni sosi şi cel de-l treilea, cu faţa strălucindu-i de fericire, semn al unei profunde stări de linişte şi mulţumire interioară.

Ceilalţi doi erau furioşi pentru că drumul lor a fost greu şi au avut mult de aşteptat, în timp ce drumul celui de-al teilea a fost o adevărată plăcere. Aşa că l-au întrebat pe bătrânul înţelept care a ales cel mai bine.

– Ce ai învăţat tu? îl întrebă pe primul.

– Că viaţa este grea şi plină de pericole şi greutăţi; că este plină de suferinţă şi adeseori ceea ce întâlnesc în cale îmi poate provoca răni; că, pentru fiecare pas înainte, trebuie să duc o luptă încrâncenată care mă sleieşte de puteri. Aşadar… am ales eu calea cea mai bună către tine?

– Da! ai ales bine… Şi tu, ce ai învăţat? îl întreă pe al doilea.

– Că în viaţă multe lucruri mă pot abate din cale; că uneori pot să pierd drumul, ajungând cu totul altundeva decât doresc… dar dacă nu îmi pierd încrederea, reuşesc până la urmă. Aşadar… am ales eu calea cea mai bună către tine?

– Da! ai ales bine… Şi tu, ce ai învăţat? îl întrebă pe ultimul.

– Că mă pot bucura de fiecare pas pe care îl fac dacă aleg să am răbdare; că dacă privesc cu înţelegere, viaţa nu este o povară grea, ci un miracol la care sunt primit cu bucurie să iau parte; că iubirea care mă înconjoară din toate părţile îmi poate lumina sufletul dacă îi dau voie să pătrundă acolo. Aşadar… am ales eu calea cea mai bună către tine?

– Da! ai ales bine…

Uimiţi de răspunsurile bătrânului, cei trei prieteni au căzut pe gânduri și au înţeles, în sfârşit, că la orice răscruce pot alege… iar viaţa fiecăruia este rezultatul alegerilor făcute de-a lungul ei.

Sursa : internetul

Un lucru este sigur : fericirea n-ai să o  găsești niciodată atunci când o vei căuta, fericirea o vei afla când o vei alege .

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

12 gânduri despre &8222;Alegerile tale&8221;

 1. Nemaispunând că prin peregrinările minții, și vieții, noastre, ni se întâmplă să ..îmbrăcăm când și când „haina” fiecăruia din cei trei prieteni călători.. căutători.. Fie abruptul, fie drumul accidentat sau foarte sinuos.. toate ni se pot regăsi prin labirint, Toate. și poate și altele, oare nu? Și ceea ce ne rămâne de făcut este probabil să învățam din fiecare câte ceva. Și să ne bucurăm. Fericirea este și multă bucurie. Chiar de ne este uneori presărată cu multă tristețe.. 🙂

  Apreciat de 2 persoane

  • Asa este Nicole …cei trei calatori ,cum le spui tu,ne invata lucruri pe care este bine sa le cunoastem in viata de zi cu zi: puterea de a lupta, increderea si rabdarea….toate la un loc ne fac mai buni si mai fericiti ….iti multumesc pentru frumoasele tale vorbe spuse …sa fii iubita de cine trebuie ! Noapte lina !

   Apreciat de 2 persoane

 2. Foarte frumos, multumim !!!

  * „Fericirea este sa stii sa iti doresti ceea ce ai deja.”
  Autor: Sfantul Augustin

  * „Fericirea se naste numai din intelegere. Fericirea nu se pierde, nu se castiga, ea doar exista. ”
  Autor: Teodor Mazilu

  Un sfarsit de saptamana fericit !!! 🙂

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s