Dragoste de mamă

O tânără domnişoară s-a întors acasă într-o după-amiază. Avusese o zi grea, cu multe probleme şi acum era obosită şi supărată. Mama ei, femeie în vârstă, s-a grăbit să-i iasă în întâmpinare. S-au aşezat împreună la masă, dar, ca orice mamă, a văzut de îndată tristeţea din sufletul fetei şi a căutat să o liniştească.

 – Mai lasă-mă în pace, mamă! Crezi că toate se pot rezolva aşa, cu una, cu două ? Nici nu ştii despre ce-i vorba.

– Dar îmi poţi povesti , i-a răspuns, cu răbdare, mama. Poate te-aş putea ajuta…

– Cu ce să mă ajuţi, cu sfaturi ? M-am săturat de atâtea întrebări şi sfaturi. Lasă-mă în pace! – a mai strigat tânăra fată şi a plecat în grabă, trântind uşa.

Spre seară, când s-a mai liniştit, când şi-a dat seama de greşeala ei, de supărarea pe care i-o pricinuise, cu siguranţă, mamei, s-a întors. Acasă însă, şi-a găsit mama aşteptând în fotoliul din faţa ferestrei, cu capul în piept, parcă ar fi adormit. Dar ea murise; da, murise de inimă chiar în după-amiaza aceea. Zadarnice au fost lacrimile ce au urmat, zadarnică a fost toată durerea fetei. Mama murise şi ultimele cuvinte pe care le auzise de la copilul ei au fost: „Lasă-mă în pace!”Acest lucru o durea cel mai tare pe tânăra fată: mama murise fără ca ea să-i fi spus, de fapt, cât de mult o iubeşte, câtă nevoie are de prezenţa ei, de sfaturile ei, de dragostea ei  de mamă.

„După Dumnezeu, nu iubesc pe nimeni atât de mult ca pe mama.” (Fericitul Ieronim)

Sursa : internetul

Pentru mine care mi-am pierdut-o de foarte curând pe draga mea mamă , pe lângă faptul că încă nu-mi vine să cred  asta, rămâne  golul care nu are cum să se umple cu altceva….îi simt lipsa , îi duc dorul  …îmi lipsesc convorbirile zilnice pe telefon, îmi lipsesc întâlnirile din fiecare sâmbătă în care luam masa împreună  și ne înfruptăm din “bunătățile” făcute de mânuța ei , cu tot dragul /sufletul pentru noi, îmi lipsesc poveștile/glumițele pe care le aveam la cafeaua de la ora 15 ,00 din fiecare sâmbătă, îmi lipsesc muncile(nici grele, nici multe , dar care îmi dădeau acea mulțumire sufletească) pe care le făceam pentru ea , dar mai ales pentru mine, îmi lipsesc multe alte lucruri care împreuna cu cele arătate îmi încărcau bateriile la maximul posibil, numai bune pentru munca/viața mea de zi cu zi. Pentru mine a fost  adevărul şi liniştea de care aveam nevoie în viaţă, a fost și va fi icoana din sufletul meu. Concluzia este :

-Pentru cei care mai au mame , pe pământ nu doar în gând,  să le respectați , să le ascultați, să le ajutați, să vă convorbiți cu ele, sa nu închideți brusc telefonul pe motiv de “foarte ocupat”, să le cereți sfatul , să aveți răbdare cu ele (că doar și ele au avut  așa ceva)…măcar de acum încolo să vă îmbunătățiți atitudinea față de ele, să vă creșteți timpul alocat pentru ele…până nu este prea târziu!

-Pentru cei  care nu le mai avem pe pământ , doar în gând , să fim convinși că cineva de acolo de sus ne veghează pașii și ne dorește tot binele din lumea asta. Orice probleme am de rezolvat le voi discuta cu draga mea mama , cunoscându-i chipul plin de seninătate, chiar fără să rostească ceva , voi desluși sfatul bun  care sa mă ghideze în continuare.           

Cine are părinţi, pe pământ nu în gând,
Mai aude şi-n somn ochii lumii plângând.
Că din toate ce sunt, cel mai greu e să fii
Nu copil de părinţi, ci părinte de fii. (Adrian Păunescu)

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Reclame

18 gânduri despre &8222;Dragoste de mamă&8221;

 1. mi-au dat lacrimile pentru ca si eu o reped pe mama in ultima vreme (stresul si supararile isi spun cuvantul) uneori uit ca nu e bine ce fac, sunt constienta ca nu e cel mai frumos comportamnet pe care il am … gresesc mult fiind asa stiu foarte bine, cum stiu ca trebuie sa ma temperez dar uneori parca simt ca nimeni si nimic nu ma mai ajuta.
  imi imaginez ca golul din suflet este unul urias, dar iti mai spuneam ca niciodata nu vei fi singur si ca mama ta, chiar daca fizic nu este, ea nu te-a parasit niciodata si sunt sigura ca stie cat de mult o iubesti si sunt si mai sigura ca tu o iubesti si mai mult.
  multumesc pentru o noua lectie invatata astazi. o seara linistita si zile senine iti doresc 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Desigur în acele ”ultime cuvinte” nu era nimic definitiv, ci doar o slăbiciune omenească și trecătoare. Iar mama sigur a înțeles asta. Cred că nu s-a îndoit nicio clipă de faptul că fata ei o iubește. Acest fel de despărțiri nu au cum să fie frumoase.

  Apreciat de 1 persoană

  • Asa este Nautilus…Ca o mama nu este nimenea sa ne inteleaga si sa ne doreasca tot binele…este bine de evitat asemenea situatii, asta pentru ca niciodata nu stim cand se rupe ata …sa ai o seara plina de senin in suflet !

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s