Consecințele mortale ale NEIERTĂRII

Neiertarea este clasificată în tratatele de medicina drept o boală. Potrivit dr. Steven Standiford, sef de chirurgie la Cancer Treatment Centers din America, refuzul de a ierta îi îmbolnăvește pe oameni.

Pornind de la această idee, terapia iertării este acum folosită pentru a ajuta la tratarea bolilor, cum ar fi cancerul.

„Este important sa tratezi rănile sau tulburările emoționale deoarece ele chiar pot împiedica reacțiile la tratamente, chiar dorința de a urma un tratament”, a explicat Standiford.

Dintre toți pacienții cu cancer, 61% au probleme cu iertarea, și dintre aceștia, la mai mult de jumătate sunt severe, potrivit unui studiu efectuat de Dr. Michael Barry, un preot și autor al cărții, Proiectul Iertarea.

„Inmagazinarea acestor emoții negative, această mânie și ură, creează o stare de anxietate cronică”, a spus el.

„Anxietatea cronică produce foarte previzibil exces de adrenalină și cortizol, ceea ce diminuează producția de celule natural killer, soldații corpului în lupta împotriva cancerului”, a explicat el.

Barry a mai spus că primul pas în procesul de învățare a iertării este sa realizăm cât de mult am fost iertați de Dumnezeu.

„Atunci când o persoană iartă din inimă – care este standardul de aur, vedem în Matei 18, iertarea din inimă – ea este capabila să găsească un sentiment de pace. Destul de des pacientii nostri se refera la faptul că se simt mai usori. „, a spus el.

Barry a mai spus ca cei mai mulți oameni nu iși dau seama ce furie și ură poarta, până când nu au lăsat-o să plece.

Sursa: cbn.com

Un material de luat în seama pentru binele nostru   și ,implicit ,  a celor din preajma noastră. Așadar , dacă avem în noi ură și mânie este momentul să scăpăm de ele acum și pentru totdeauna. Cu toții greșim , mai mult sau mai puțin, ș-atunci  se cuvine  să  avem în reflex  și  iertarea despre care  Mark Twain a spus că  este mireasma pe care violeta o lasă pe călcâiul care a strivit-o. Ș-apoi  „a greşi e omeneşte, a ierta e dumnezeieşte”. (A.Pope)fericire

Este bine să ne amintim mereu de  rugăciunea „Tatăl Nostru” în care solicităm  iertarea noastră așa cum o facem și noi semenilor noștri …”și ne iartă nouă păcatele noastre, precum iertăm și noi greșiților noștri „.

Dacă vrei să fii fericit o clipă, răzbună-te ! Dacă vrei să fii fericit o viaţă, iartă!(H. Lacordaire). Nimic mai adevărat !

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

 

Anunțuri

24 de gânduri despre &8222;Consecințele mortale ale NEIERTĂRII&8221;

 1. Relațiile tensionate între oameni au rezultate negative asupra organismului uman.Soluția: iertarea..Această este primul pas în procesul de vindecare a rănilor sufletești. Biblia spune ca ” o inimă veselă este un bun leac,dar un duh mâhnit usucă oasele”. Ori în cazul conflictelor,a stărilor de disensiune ce există între două persoane nu mai poate fi vorbă de o dispoziție bună,acolo este un duh mâhnit,iar rezultatul: boală.

  Apreciat de 1 persoană

  • Multumesc mult Edy pentru minunatele vorbe foarte la obiect (s)puse..ce bine ar fi sa fim cu totii mai ioertatatori fata de semenii nostri…cu siguranta lumea in care traim ar deveni mult mai buna…totul in folosul fiecaruia ! Seara faina !

   Apreciat de 1 persoană

   • E bine să fim iertători dar,vai,cât de greu putem ierta.
    Chiar Pentru îl întreabă pe Isus: ” Doamne, de câte ori să iert pe fratele meu, până la șapte ori?”
    Însă ,repet, faptul că nu iertam are consecințe negative asupra sănătății noastre. Interiorul nostru este plin de ură față de persoană greșită,ceva clocotește în noi,simțim furnicături în tot corpul. Pur și simplu suntem răvășiți sufletește. Iertând totul se rezolva,relațiile sunt refăcute,echilibrul este restabilit iar pacea și liniștea sufletească sunt reașezate pe făgașul lor

    Apreciat de 1 persoană

 2. Iertarea… Gândesc că îi este benefică nu doar celui care o acordă, ci și celui care într-un fel sau într-altul a creat un prejudiciu. N-am găsit pe internet integral studiul doctorului Steven Standiford, nu știu dacă a luat în calcul și numărul bolnavilor de cancer măcinați de necesitatea de a fi iertați.

  Numai bine, M.Cooper. Să-ți fie ziua frumoasă! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Buna intrebarea ta ! Oare cum o fi si cu partea cealalta-neiertatii! Ce bine ar fi sa nu ne mai producem motive pt a astepta iertarea ulterioara…ar fi poate ideal….am fi cu siguranta o lume mai buna si mai sigura,,,dar….Sa ai un w/e excelent ! ❤

   Apreciat de 1 persoană

 3. LUNĂ PLINĂ , MĂR DE-ARGINT ! Cecilia Birca
  lună plină , măr din rai
  dragostele să le dai
  tuturora – nu doar mie
  să stârneşti inimă vie
  in cei ce iubesc deja
  şi-n cei ce-au iubit cânva
  şi în cei ce n-au ştiut
  să bea din izvor-sărut,
  Să îi prinzi cu hăţ vrăjit
  Lună plină , măr de -argint!

  Dragobete fericit ! ♥♥.☆*´¨`☽ Ileana


  Apreciat de 1 persoană

  • Ai dreptate , a spune(te iert) nu este acelasi lucru cu a face(ierta)…daca-m putea , totusi, ierta cu adevarat cu siguranta am trai mai mult , si (important) mult mai bine ! Sa ai o seara frumoasa , plina de iubire !

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s