Nu lăsa tristeţea să se cuibărească în sufletul tău !

Tristeţea este parte din viaţă. Un eşec, o despărţire, o dezamăgire este firesc să te întristeze. Tristeţea este rana sufletului, spunea un sfânt creştin. Dar, ca orice rană, pe lângă durere, provoacă şi o mobilizare de energii pentru cicatrizare.

Se spune că o bătrână a întâlnit într-o zi la marginea drumului o fiinţă ciudată firavă şi foarte abătută.                                                                                     tristete

-Cine eşti?, a întrebat-o.

-Eu sunt tristeţea ! a răspuns strania arătare.

-Şi de ce eşti atât de tristă?

– Pentru că toţi oamenii fug de mine.  Unii mă primesc pentru o bucată de vreme, dar mă alungă prea repede. Nu-şi dau seama că eu vreau să le fac un bine, să-i ajut să se elibereze de ei înşişi.

Tristeţea era atât de tristă încât îi venea să izbucnească în plâns. Bătrâna a îmbrăţişat-o şi i-a zis:

-Plângi, descarcă-te. Eu te înţeleg şi de aceea te voi însoţi ca să-ţi fie mai uşor cu oamenii.

-Dar cine eşti tu ? întrebă mirată tristeţea.117c0-bucurie

– Eu, răspunse bătrâna, sunt  Speranţa. 

Sursa :www.romania-actualitati.ro

Așadar cu speranță și încredere putem alunga în mod sigur  tristețea din viața noastră și  niciodată să nu o lăsăm să se cuibărească în sufletul nostru . Pentru asta vă invit  să fim mai pozitivi , mai optimiști , mai iubitori si mult mai credincioși ! Cu Dumnezeu alături de noi , totul este posibil !

Nu planta copacul tristeţii în inima ta. Reciteşte în fiecare dimineaţă cartea bucuriei.(Omar Khayyam). Hrănește-ți sufletul cu lucruri frumoase…mereu, mereu !

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

22 de gânduri despre &8222;Nu lăsa tristeţea să se cuibărească în sufletul tău !&8221;

   • De fapt, învățăm despre noi înșine tot timpul, din orice. Iar momentul.. eu una nu cred că are vreo importanță în marea schemă a lucrurilor, ..început, mijloc, final.. Timpul e prea relativ. Unde ne grăbim?
    Iar ideea de ..”păcat că”, iar, tind să cred că nu există, decât tot relativ, numai dacă ne tot oprim și relativizăm, comparând(u-ne).
    În esența și firea naturală a lucrurilor, de fapt și de drept, oricine, oricând este binevenit să se.. prindă, ..deprindă, ..desprindă, ..să întreprindă ceea ce simte că e necesar sufletului său. În acel moment. De fapt să ..cuprindă totul frumos, în propriul său ritm. Ceea ce este de respectat. Momentul ideal este.. relativ doar la propria inimă. Doar ea e ..sfântă. Restul nu ar fi decât alte simple.. judecăți de valoare sau de circumstanță, oare nu?
    Nu există un adevăr absolut. Poate doar.. iubirea. Iar viața are întotdeauna multă multă răbdare și respect pentru fiecare dintre noi, călătorii ei. Cum altfel? Ea nu pedepsește. Ajută.

    Apreciat de 1 persoană

   • Asa este Nicole ! Viata ajuta…as spune …ne da de stire despre una despre alta, poate poate ne-om prinde odata de lectiile pe care ni le da…la fel cum face si natura….in valtoarea vietii noastre de zi cu zi nu observam de multe ori ce ni se transmite….totusi …conteaza cand ne pica „fisa” daca nu pentru noi atunci macar pentru cei care ne sunt in preajma….multumesc mult de vorbele tale sincere si la obiect…Sa ai o seara minunata !

    Apreciat de 1 persoană

 1. O postare inspirata plina de intelepte sfaturi ! 🙂
  Omul poate fi cuprins de TRISTETE mai ales in clipele in care SPERANTA trage sa moara ! 😦
  Da, stiu ca ” SPERANTA moare ultima ” 😦
  dar ce ne facem cand constatam zilnic ca treburile merg din rau in mai rau ? 😦
  Daca ti-a placut mult clipul postat pe
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2016/02/27/
  m-am gandit sa ti-l postez si-n casuta ta virtuala sa-l revezi si sa-l reasculti ” cand vrea muschii tai ” ! 🙂

  O seara faina ! 🙂
  Aliosa.

  Apreciat de 1 persoană

  • Foarte bine faci Adriana…ca doar si tristitea face parte din viata fiecarui om…important este sa o mai uitam din cand in cand, iar daca este des este si mai bine …pentru binele nostru , dar si a celor din preajma ! Seara faina ! ❤

   Apreciază

  • Asa este draga Petru. Speranta moare ultima, cum se mai spune pe la noi…mai nou am auzit si alta varianta care spune ca speranta nu moare niciodata ! Sa ai un w/e plin de impliniri in tot ceea ce faci !

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s