Nu lăsa oglinda să-ți dicteze valoarea !

Către finalul  vieții sale, renumita actriță Audrey Hepburn la intrebarea „Care sunt secretele frumuseții tale?”,  a răspuns plină de sinceritate:

„Pentru a avea ochi frumoși, caută persoane generoase;  Pentru a avea siluetă, împarte mesele cu cineva căruia ii este foame; Pentru un păr frumos, lasă un copil să-și treacă degetele prin el; Oamenii, mai mult decât lucrurile, au nevoie de a fi reînnoiți, readuși la viață și iertați, deci nu respinge niciodată pe cineva. Frumusețea unei femei nu ține de estetica figurii sale, ci se reflecta în sufletul său. Este vorba de pasiunea pe care o arată mereu. Frumusețea unei femei crește odată cu trecerea anilor.” Toate aceste gânduri haideți să o recunoaștem , sunt valabile pentru toți oamenii , inclusiv și pentru noi bărbații.

Adevărata frumuseţe coboară până în adâncul sufletului nostru, stă acolo și (ne) muncește ș-apoi  se reflectă în ceea ce suntem de fapt la exterior.. tocmai de aceea, în viața de zi cu zi  nu putem vorbi de  om  bun și urât, la fel cum nu există om rău și frumos!

Am găsit pe internet o minunată povestioară pe care trebuie să v-o împărtășesc.

oglindaA fost odată o fetiţă, cam urâţică la chip şi din cauza aceasta mereu invidioasă şi răutăcioasă. Dar într-o noapte, ea a visat că în faţa ei a apărut „Fântâna Frumuseţii”. Oricine se spăla pe faţă în ea, devenea frumos la chip. Fetiţa s-a repezit să se spele, dar un înger a oprit-o şi i-a spus:

– Încă nu! Du-te acasă şi timp de o lună să te porţi frumos cu toţi oamenii, să nu te superi niciodată pe nimeni şi să zâmbeşti tuturor cu dragoste!

Fetiţa s-a învoit, dar după o lună îngerul iar a oprit-o şi i-a cerut să se poarte tot aşa de bine încă trei luni. În sfârşit, după trei luni îngerul zâmbi şi îi dădu voie să se apropie de fântână. Fetiţa se aplecă, dar înainte de a atinge apa, zări în oglinda fântânii un chip foarte drăgălaş, zâmbitor. Nedumerită, privi la înger, iar acesta îi spuse:

– În oglindă este chipul tău, nu mai este nevoie să te speli. Ascultarea, Bunătatea şi Dragostea te-au făcut frumoasă!                                                                           

Așadar au fost necesare doar patru luni pentru ca fetiță să devină frumoasă , asta pentru că , nu-i așa , oglinda ne arată doar frumuseţea exterioară, pe când bunătatea, dragostea, atitudinea noastră față de semenii noștri,  ne arată cât de frumoşi suntem pe interior.

Un lucru este sigur: frumusețea interioara nu păleste în timp, pe când cea  fizică este efemeră. Ș-apoi  frumusețea interioara durează atâta timp cât ai o inima curată pe care o faci simțită tuturor celor din prejma ta . Nu degeaba se spune că  frumuseţea fizică poate deschide porți, dar cea  interioară deschide tot cerul. A deține  frumusețe interioara înseamnă  să il ai pe Dumnezeu în sufletul tău .

În concluzie, dragi prieteni ,nu există oameni urâți, ci doar oameni care nu știu sa fie frumoși!

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

 

 

 

23 de gânduri despre &8222;Nu lăsa oglinda să-ți dicteze valoarea !&8221;

 1. Foarte frumos articol. Și atât de adevărate cele spuse despre frumusețe. Și totuși…. există destui oameni urâți sufletește, în lumea asta. Ori tocmai de acolo, din inimă, izvorăște adevărata frumusețe, care radiază și spre cei din jur. Foarte faină povestirea. Mersi frumos pentru prilejul oferit de fiecare dată de a învăța lucruri atât de ziditoare pentru suflet și pe care îmi place să le povestesc și altora, după ce le citesc aici.
  Numai bine! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Ma bucur tare vorbele tale , pentru asta iti multumesc Alex…sa se stii ca unele povestioare mi le spun de fapt mie ca sa iau aminte si sa ma motiveze…ai dreptate , din pacate in lumea asta sunt multi oameni care se ngrijesc de partea exterioara doar, incercand sa ascunda rautatea din interior-care mai devreme sau mai tarziu tot va exploda afara…cu cat mai tarziu cu atat ravagiile vor fi mai mari…de-asta trebuie sa ne analizam realist ce oameni avem in jurul nostru si sa ne ferim de molipsire… Duminica frumoasa!<3

   Apreciază

 2. Frumuseţea interioară este înălţătoare însă, nici frumuseţea fizică nu-i de neglijat. 😉
  Mi-a plăcut mult postarea ta. Îţi mulţumesc că ai împărtăşit cu noi aceste învăţături atât de utile.
  Să-ţi fie bine şi să ai o seară superbă! ❤ 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Halo treziti-va ca realitatea e alta! Bunatatea,iubirea si onestitatea sint numai in carti. In viata reala au ajuns doar frimiturile. Nu va mai imbatati cu iluzii! Asa am crezut si eu si mi-am pierdut multi ani din viata traind o mare minciuna!

  Apreciat de 1 persoană

  • Si totusi True ,eu cred ca daca facem ceva mai mult cu ce nu se vede in oglinda , nu doar cu ce se vede la suprafata, lumea asta poate deveni mult mai buna…in timp…daca nu pentru noi pentu urmasii nostri….si tot ar fi un castig! Altfel, vai de noi si cei ce vor veni dupa! Sa ai o zi cu mult senin in suflet !

   Apreciat de 1 persoană

 4. Intelepte sfaturi si induiosatoare poveste ! 😦
  Un lucru este sigur : imi place cum gandesti si ma bucur ca te pot citi ! 🙂
  Sa ramai mereu frumos interior ! 🙂
  In alta ordine de idei, NIMIC nu este SIGUR azi in ROMANIA lui Iohannis&Ciolos !!! 😦 😦 😦
  http://www.stiripesurse.ro/nebunie-totala-la-doi-un-sfert-l-au-interceptat-pe-premier-i-membri-ai-guvernului-presa_984651.html
  O zi cu soare si multa plimbare ! 🙂
  Aliosa.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s