Buchetul pentru mama

Oamenii sunt mai importanţi decât lucrurile. E o evidenţă pentru oricine. Ne purtăm însă de multe ori ca şi cum ar fi invers.

Dedicăm prea mult timp unor lucruri şi prea puţin relaţiilor cu oamenii. Şi de aici ni se trage, cred, starea de nemulţumire şi de nefericire pe care o avem adesea.

În drum de la serviciu spre casă, un bărbat trecu pe la florărie. Voia să comande un buchet care să fie trimis mamei lui. Ea locuia la vreo 200 de km distanţă. A doua zi împlinea 65 de ani.

Când coborâ din maşină, bărbatul văzu în faţa florăriei o tânără stând pe trotuar plângând. O întrebă de ce e aşa tristă.

Află că fata voia să-i ia mamei sale un trandafir roşu, dar nu avea bani decât jumătate din preţul unui trandafir.

Bărbatul o luă pe tânără cu el în florărie, şi-i achită el trandafirul. După ce plăti şi buchetul pentru mama lui, se oferi s-o ducă pe fată cu maşina acasă.

Pe drum, fata îl rugă să oprească spunându-i că a ajuns la mama ei. Coborî şi intră pe poarta unui cimitir.

Bărbatul se întoarse atunci la florărie, anulă comanda, cumpără un buchet de trandafiri şi conduse cei 200 de kilometri până la mama sa acasă ca să-i ofere florile în persoană.

Sursa : Remus Rădulescu(România Actualități)

Nu-i așa că este o poveste plină de emoție , de ținut seamă ! În cazul meu, cel care mi-am pierdut de curând cea mai dragă ființă din viața mea pot să vă spun (acum) că aș  merge și pe jos până la ea fără să-mi pese de distanță. Aveam doar 30 de km  până acasă la mama mea , o vizitam, ne vedeam mereu și vă asigur că acel drum , care până la ea era un simplu drum cu două benzi, la întoarcere  devenea autostradă pentru mine….asta pentru că după fiecare întâlnire cu draga mea  mamă mă simțeam plin de energie, de bucurie, de optimism, de mulțumire , de încredere și de…câte și mai câte.

Pentru cei care mai aveți mame aici pe pământ , nu doar în gând, iubiți-le, vizitați-le,mulțumiți-le , vegheați-le bătrânețile, faceți-le viața mai frumoasă . Să nu fim zgârciți cu gesturi pe care le avem la dispoziție :un zâmbet, o floare, o  îmbrățișare caldă, un sărut, un telefon, o felicitare , dar nici cu acele cuvinte minunate : „MULTUMESC ” , „TE IUBESC „, „IARTA-MA”.  Dacă facem asta , cu siguranță vom fi  mult mai fericiți și împliniți . 

Ș-apoi fie vorba între noi , copiii de mame, toate mamele care sunt încă cu noi aici pe pământ sunt mame de nota 10, iar cele care sunt deja sus la stele sunt mame de nota 10+(știți de ce).

Iubiți-vă mamele,respectați-le, prețuiți-le mult mai mult pentru că  vine o zi când veți da orice ca să le mai aveți lângă voi,doar o clipă! 

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

 

Anunțuri

16 gânduri despre &8222;Buchetul pentru mama&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s