Se înfiinţează Ministerul Fericirii: „Nu vrem mai multe ministere, ci mai mulţi miniştri capabili să gestioneze schimbarea”

ATENTIE ! Nu se întâmplă în România !

Se înfiinţează Ministerul Fericirii: „Nu vrem mai multe ministere, ci mai mulţi miniştri capabili să gestioneze schimbarea”Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premierul Emiratelor Arabe Unite şi monarhul Dubaiului, a anunţat înfiinţarea unui Minister al Fericirii, ca parte a unei strategii majore de restructurare guvernamentală.Liderul arab a declarat că urmăreşte implementarea unor politici care să genereze „bunăstare socială şi satisfacţie”, urmând ca în viitor să existe şi un Minister al Toleranţei care va promova virtutea „ca valoare fundamentală a societăţii din Emiratele Arabe Unite”, după cum a scris şeicul pe Twitter.

 „Guvernele trebuie să fie flexibile. Nu vrem mai multe ministere, ci mai mulţi miniştri capabili să gestioneze schimbarea. Vrem un guvern tânăr şi flexibil care să îndeplinească aspiraţiile tinerilor şi ambiţiile cetăţenilor noştri”, a spus şeicul, în cadrul Summitului Mondial Guvernamental organizat în Dubai, scrie BBC. Oficialul arab a precizat că va exista o fuziune între câteva ministere şi că plănuieşte să externalizeze mare parte din serviciile guvernamentale.
 Pe lângă Ministerul Fericirii şi Ministerul Toleranţei, în Emiratele Arabe Unite va exista şi un Consiliu Naţional al Tinerilor, format dintr-o „elită de bărbaţi tineri şi femei tinere” care va oferi consultanţă guvernului pe probleme legate de generaţia lor şi care va fi condus de o femeie-ministru în vârstă de 22 de ani.
 „Energia tinerilor va alimenta guvernul nostru pe viitor”, a completat şeicul Mohammed, care a mai spus: „Vrem un guvern care să consolideze abilităţile oamenilor săi, pe lângă furnizarea de servicii, (…) un guvern care să plaseze fericirea cetăţenilor în faţa tuturor priorităţilor sale”.
 
Sursa: Gândul
Mă întreb așa „întrebător” dacă ar fi să fie și pe la noi așa ceva , tot politic se vor numi miniștrii în aceste ministere  destinate asigurării fericirii cetățenilor?!! 
fericirea3Între noi fie vorba,  până când vom avea un Minister al fericirii (și chiar și-așa) haideți să  ne facem Ministerul propriei noastre fericiri , să fim fiecare un ministru al fericirii personale, să investim în fericirea noastră și a celor din jurul nostru, să ne ocupăm de acest minister care, nu-i așa, trebuie să fie prioritatea nr. 1  . Ș-apoi pentru că  fericirea este compusă din lucruri mărunte care însă  iți umple sufletul , este bine să investim ,nelimitat și zi de zi , în zâmbete, iubire,bunătate,bucurie, recunoștință, iertare, credință , blândețea, răbdarea, speranță…Toate astea pentru că așa cum bine spunea Dalai Lama „Fericirea nu e ceva gata făcut, ea vine din faptele tale”. 
Nu te supăra că te întreb : Tu ai un Minister al fericirii tale ?

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

 

Anunțuri

19 gânduri despre &8222;Se înfiinţează Ministerul Fericirii: „Nu vrem mai multe ministere, ci mai mulţi miniştri capabili să gestioneze schimbarea”&8221;

    • Asa este draga Petru ! Din pacate unii oameni au grija mare doar de ce se vede nu si de ce avem in suflet….adica cumva cum se gestioneaza ministerele din guvernele care s au perindat pe la noi …Seara minunata ! ❤

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s