Nimeni nu este perfect…

Într-o frumoasă poveste chinezească se spune că o bătrână avea două vase mari, pe care le atârna de cele douã capete ale unui băţ, şi le căra pe dupã gât. Un vas era crăpat, pe când celălalt era perfect şi tot timpul aducea întreaga cantitate de apă.  La sfârşitul lungului drum ce ducea de la izvor până acasă, vasul crăpat ajungea doar pe jumãtate.
 Timp de doi ani, asta se întâmpla zilnic: femeia aducea doar un vas şi jumătate de apă. Bineînţeles, vasul bun era mândru de realizările sale. Dar bietului vas crăpat era ruşinat de imperfecţiunea sa.  După 2 ani, i-a vorbit într-o zi femeii lângă izvor:

-Mã simt atât de prost, pentru că această crăpătură face ca apa să se scurgă pe tot drumul până acasă!
Bătrâna a zâmbit, spunând:

-Ai observat că pe partea ta a drumului sunt flori,  însã pe cealaltã nu? Asta pentru că ţi-am ştiut defectul şi am plantat seminţe de flori pe partea ta a potecii, iar, în fiecare zi, în timp ce ne întoarcem, tu le uzi. De doi ani culeg aceste flori şi împodobesc casa cu ele. Dacã nu ai fi fost aşa, n-ar mai exista aceste frumuseţi care-mi împrospătează casa.
 iunire in ciuda defecteAșadar, fiecare dintre noi avem defectele noastre mai mari sau mai mici, mai la vedere sau mai ascunse și   pentru care de multe ori nu ne simțim deloc confortabil.  Însă în foarte multe cazuri aceste „crăpături” sau defecte ne fac mai interesanți în singura viață ce o avem la dispoziție aici pe pământ . Este motivul pentru care  fiecare persoană  din jurul nostru  trebuie să o tratăm aşa cum este şi să descoperim părți bune chiar şi în defecte .

Cum bine spunea  Jodi Picoult„Nu iubești pe cineva pentru că este perfect, îl iubești în ciuda faptului că nu este perfect.” Ce bine că suntem diferiți !

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

 

 

Anunțuri

26 de gânduri despre &8222;Nimeni nu este perfect…&8221;

  1. Buna dimineata 🙂 deosebit si frumos articol … stii ajung sa cred ca alergam intr-un cerc nebun crezand ca putem atinge perfectiunea dar niciodata nu o vom putea vedea dar barem atinge. O saptamana buna, frumoasa si usoara suflet frumos ❤ ❤ ❤ ❤

    Apreciat de 1 persoană

    • Asa este draga Petru, iar daca intelegem asta si o facem inclusiv privind persoana noastra, cu siguranta putem fi mult mai fericiti(atat cat se poate) si mai buni cu semenii nostri . Sa ai o zi de joi plina de frumos ! ❤ ❤ ❤

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s