Pune jos sacul (cu păcate) !

Este primăvară pe-afară și încet, încet , se apropie de noi minunata , tainica și misterioasa Sărbătoare a Paștelui. Renaște , așadar , natura și  odată pe an, vine la noi  Invierea Domnului, o adevărata sărbătoare a sufletului .

Este vremea  când tot omul se apucă  de curățenia „generală” prin curte , prin casă , prin dulapuri, dar mai ales prin interiorul ființei sale, în sufletul său.  Odată cu Paștele ne amintim , mai mult ca oricând  , că avem și un suflet  de care trebuie să ne ocupăm în mod special. Sărbătoarea Învierii ne îndeamnă să fim mai buni, mai curaţi, mai iertători. Ea este plină de lumină şi linişte sufletească. 

Cum ne putem ajuta sufletul ? Sugestivă mi se pare povestioara luată de  pe internet , a cărei acțiune se petrecea pe un drum de țară:

– Ascultă, omul lui Dumnezeu! Fii bun și ia-mă în căruță, căci uite, duc în spate sacul acesta din greu încărcat.

– Bucuros, dar uite, și căruță mea e din greu încărcată…  Dar, fie, uite aici în colț un locușor! Urcă!
Plecând cu căruța, la un răstimp căruțașul observă cu mirare că cel suit stă cu sacul în spate.
– Ce faci, omule? Pune sacul jos! Ce stai cu el în spate?
– Păi spuneai că duci greu în căruță, de aceea țin sacul în spate, să nu-ți fie prea greu.

În cele sufletești mulți creștini sunt la fel. Nu își aruncă sacul păcatelor în scaunul spovedaniei, pentru a primi eliberarea de ele.

Așadar,  prin spovedanie și mai ales  prin pocăință se poate curăța și vindeca sufletul omului, pocăința fiind  ușa care ne scoate din întuneric și ne introduce în lumină.

Paştele aduce bucurii, pace şi o linişte deplină în suflet. Alături de cei dragi  să ne bucurăm de această sărbătoare minunată şi să-L cinstim pe Dumnezeu!

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

18 gânduri despre &8222;Pune jos sacul (cu păcate) !&8221;

  1. Acesta imbunatateste considerabil sistemul imunitar, inclusiv cel antiparazitar, ucide virusurile patogene, fungii si bacteriile, elimina viermii si alte organisme daunatoare, dar si ouale acestora. In plus, are o actuine anti-inflamatoare, inhiba procesle de degradare si de fermentare din intestin, accelerand neutralizarea toxinelor din ficat. De asemena, recupereaza stomacul si vezica biliara, reparand mucoasa intestinala. http://recinziireale.com/ceaiul-antiparazitar-fitobalt-romania-compozitia-si-parerile-pacientilor-care-l-au-administrat.html

    Apreciază

  2. De sărbători se dorește, urează și se vorbește despre multe, dar mai ales despre suflet. Poți să explici ce este sufletul din punct de vedere medical? Fiindcă poți să faci 9 ani de școală medicală și nici o carte ori profesor nu explică/vorbește despre asta…
    Altfel, sărbători cu bine !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s