Iubiți-vă copiii și bucurați-vă pentru că aveți aceste comori !

 

O învățătoare le-a cerut elevilor să scrie o compunere despre  o dorință pe care ar vrea să  le-o împlinească  Dumnezeu. Răspunsurile au fost diverse : de la o tabletă , un smartphone, o bicicletă, până la sănătate pentru mama, tata, bunica.
La sfârșitul zilei, în timp ce corecta lucrările, învățătoarea a citit una plină de sensibilitate, la care i-au dat lacrimile.  
Soțul ei,  care tocmai ce intrase în casă,  a văzut-o plângând și a întrebat-o: 
-Ce s-a întâmplat?
Ea a răspuns: 
-Citește asta! Este compunerea unuia dintre elevii mei.
„Doamne,  vreau să te rog să faci ceva foarte special pentru mine. Transformă-mă într-un televizor. Vreau să îi iau locul și să trăiesc precum televizorul din casă. În acest fel m-aș bucura de atenția tuturor. Mama s-ar uita la mine cu mult interes ca atunci când urmărește serialul preferat. Tatăl meu nu s-ar dezlipi de mine , ca atunci când se uită la un meci de fotbal.Fratele meu mai mare m-ar băga și pe mine în seama, așa cum o face când se uită la un canal de muzică.Vreau să simt că familia lasă totul deoparte pentru a-și petrece din nou timpul cu mine. Doamne, nu îți cer prea multe… vreau doar să iau locul televizorului din casa mea.”
  La acel moment, bărbatul a spus: 
-Doamne, săracul copil, ce părinți oribili are !
Învățătoarea, printre lacrimi, s-a uitat la el și i-a spus: 
– Aceasta este lucrarea fiului nostru.
Frumoasă povestioară,nu-i așa,  adevărată lecție de viață . Așadar a lua locul televizorului poate fi dorința oricărui copil ai cărui părinți prea obosiți /stresați după o zi de muncă  aleg relaxarea , în jocul cu telecomanda și nu cu propriul copil. 
copii0 10.05Copiii noștri  au nevoie de alintare, mângâiere ,îmbrăţișări și vorbe bune. Ei au nevoie să se simtă aproape de părinți, doriți și înţeleși. Nu este suficient doar a ne rezuma la  împlinirea nevoilor fizice, de hrană și de îngrijire.
Iubiți-vă copiii , bucurați-vă pentru că aveți aceste comori , adevărate daruri de la Dumnezeu! Sunt mulți alții care ar da orice și oricât pentru ca să audă  prin  casă „MAMA” , „TATA”. Ș-apoi să nu uităm că am fost și noi copii !

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

12 gânduri despre &8222;Iubiți-vă copiii și bucurați-vă pentru că aveți aceste comori !&8221;

 1. Intelepte sfaturi, potrivite cuvinte dar, in ROMANIA basificata de smenarul-presedinte care a pastorit-o timp de ZECE ani dupa regulile contrabandistilor securisto-comunisti,
  TATII au PLECAT in tari straine sa SLUGAREASCA pe unii si pe altii pentru ” un pumn de arginti” ca sa-i trimita ACASA pentru ca ” SOTIILE lor sa ajunga CURVE iar COPIII lor, GOLANI ” ( Ioan Rus de la Cluj)
  In rest, Dumnezeu cu mila ! 🙂
  O zi buna precum povestea postata ! 🙂
  Aliosa.
  PS !
  Romania-Elvetia 1-1 😦
  si………………..lipsa romani in optimile de finala la Euro 2016
  Mai multe pe
  http://aliosapopovici/wordpress.com/2016/06/113/

  Apreciat de 1 persoană

  • Ai oerfecta dreptate , draga Alioasa in toate, inclusiv la partea cu fotbalul…cred ca degeaba zice imnul nostru „Desteapta-te romane” ca noi parca si mai tare ne ambitionam in derizoriu si la cum merg treburile economice dar si la cele fotbalistice…cred ca ne vor bate si albanezii, asta pt ca sunt mai patrioti! Seara faina !

   Apreciază

 2. Nu ai cum sa ramai indiferent la asa ceva…eu am inceput sa plang de la primele randuri, iar cand am ajuns la final si am vazut ca de fapt este vorba de copilul lor , am plans si mai tare…Ar trebui pretuiti mai mult, acesti ingersi trimisi de D-zeu pentru noi…O zi frumoasa!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s