Frumuseţea nu este exterioară; ea este dată de lumina din sufletul tău…

Se spune că frumusețea vine din interior sau mai bine spus dacă te simți frumos/frumoasă, și cei din jurul tău te vor considera la fel. Așa rezultă și dintr-o frumoasă poveste care  spune că erau odată doi prieteni marinari care au decis să pornească în căutarea fericirii. Au călătorit ei mult timp, până când, la un moment dat, au ajuns la o insulă, unde au decis să rămână pentru a se odihni. Pe acea insulă trăia un mic popor care avea un conducător, ceva de genul unui șef de trib. Acest conducător avea două fiice.

După un timp, unul dintre marinari îi zice prietenului său, că vrea să rămână pe această insulă și că vrea să se însoare cu fiica conducătorului.

– Bine prietene, îi răspunse acesta, rămâii aici, fiica cea mare a conducătorului e chiar foarte frumoasă.

– Dar nu, i-a răspuns celălalt, eu vreau să mă căsătoresc cu cea mică.

– Dar cea mică e cam urățică.

– Eu așa am decis, așa va fi … Și în cele din urmă acesta a aprobat decizia prietenului său și a plecat să își caute fericirea lui.

Pe insulă, era un obicei pentru a cere în căsătorie fata, trebuia să îi oferi tatălui miresei un anumit număr de „căprițe”, de la 1 la 10. Marinarul s-a dus și a căutat 10 „căprițe”, după care a mers la conducător să îi ceară fata. Acesta văzând „căprițele” i-a zis:

– Mă bucur că ai venit, fata mea cea mare e foarte frumoasă și merită aceste „căprițe”!

– Dar, îi spune marinarul, eu am venit după fata cea mică… La care, conducatorul uimit îi zice:

– Bine, dar pentru ea îți iau doar 3 „căprițe”.

– Nu, i-a răspuns acesta, trebuie să le iei pe toate…

Până la urmă nunta a avut loc. Peste câțiva ani, al doilea marinar s-a întors pe insulă să își viziteze prietenul. A intrat în casă, l-a văzut pe acesta că se juca cu feciorul lui și a văzut și o femeie foarte frumoasă alături. S-a apropiat de prietenul său, timp în care doamna a plecat în altă cameră, lăsându-i pe amândoi să-și vadă mai departe de amintiri:

– Cum o mai duci?

– Sunt fericit!

Aici, apăru și acea doamnă frumoasă.

– Iată, fă cunoștință. Este soția mea.

– Cum? Te-ai căsătorit din nou?

– Nu, e aceeași femeie.

– Dar cum s-a întâmplat, că s-a schimbat atât de mult?

– Cred că ar fi mai bine s-o întrebi chiar pe ea.

Omul și-a luat inima în dinți, s-a apropiat de femeie și i-a zis:

– Îmi cer scuze pentru indiscreție, dar eu țin minte cum erai, așa… nu prea… Cum de s-a întâmplat că ai devenit atât de frumoasă?

Atunci, doamna i-a răspuns:

– Probabil e din cauză că oarecând, cineva, a reușit să mă facă să cred că eu merit cele 10 „căprițe”!

Sursa: Cuvântul liber.ro

Așadar frumuseţea nu este exterioară; ea este  dată de lumina din sufletul tău. A-i încuraja pe cei din preajmă, a le acorda încrederea și aprecierea noastră ,cu fapte dar și cu vorbe , înseamnă să  le facem viața mai frumoasă cu implicații asemănătoare asupra vieții noastre. Este dovedit faptul că dacă suntem(devenim) frumoși pe interior , adică acolo unde nu se vede cu ochiul liber , acelaș lucru se va întâmpla și cu trăsăturile noastre care sunt vizibile. Toate astea pentru că ,nu-i așa ,totul vine din interior, inclusiv frumusețea, bunătatea. Dacă vom izbuti să”strângem” în noi, acolo  în  suflet, mai multă bogăție , mai multă bucurie, mai multă pace, mai multă iertare ,această  bogăție se va extinde și în exteriorul nostru, iar  lumea  va deveni mult mai bună și mai frumoasă.

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

19 gânduri despre &8222;Frumuseţea nu este exterioară; ea este dată de lumina din sufletul tău…&8221;

 1. Din fericire, marinarul din povestire a văzut frumusețea interioară a fetei, spre deosebire de prietenul său. Așa e și în viață, puțini sunt aceia care răzbat dincolo de aspectul exterior al omului. Gânduri din cele mai bune și salutări prietenești! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Ce te faci insa ca , ” lumina sufletului ” nu poate fi vazuta in schimb , frumusetea exterioara da ??? Poti fi bun , insa intelept devii abia dupa ce alegi acea frumusete exterioara , dupa ce vezi cat te costa ” intratinerea ” ei . Acesta este un paradox al vietii : devii mai intelept cu fiecare gresala pe care-o faci deci…” sa fiti intelepti si buni ” cred c -ar fi mai potrivita ca incheiere , cel putin la aceasta postare care , intre noi fie vorba , este de nota 10+ !

  Apreciat de 1 persoană

  • Ai dreptate draga Marian…multi oameni, din pacate lucreaza doar la ce se vede si nu la ce nu se vede, dar in timp acea „nelucratura” se va simti mult mai tare, iar exteriorul este sanctionat inevitabil de factorul TIMP…multumesc pentru tot! Sa ai o seara de nota 10 + ! >3

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s