Zâmbetul înseamnă viață mai lungă/bună…

zambet cu mortivZâmbetele sunt exprimarea dulce a sufletului,  mai bine spus sunt  sărutările sufletului. Ș-apoi zâmbetul nu costă nimic, în schimb valorează enorm de mult pentru cei cărora le este dăruit și în plus ajută la sănătatea celui care zâmbește. 

În cartea sa „Micul Prinț”, Antoine de Saint-Exupery ne povestește despre o eliberare miraculoasă în timpul războiului civil din Spania. Deși numele eroului este altul, cei mai mulți cred că este vorba de însuși autorul, deoarece și el a fost pilot și a murit chiar în războiul împotriva lui Hitler.

Luat prizonier, pilotul își aștepta execuția. De regulă, piloții capturați erau împușcați fără nicio judecată. Patrula disperat prin celula rece a închisorii. Căutând înfrigurat prin buzunare, a găsit o țigară, pe care cu greu a putut s-o ducă la gură din pricina tremuratului mâinilor. Nu avea cu ce să și-o aprindă. S-a uitat printre gratii la soldatul înarmat care-l păzea. Acesta evita să-l privească în față. Probabil vedea în el doar un cadavru. I-a cerut un foc. Cu pași șovăielnici, acesta s-a apropiat de gratii. În timp ce aprinsese un chibrit, ochii i se ridicară de jos. În acel moment pilotul i-a zâmbit. Nu știa de ce. Poate din pricina nervilor care-i cedaseră, sau poate că atunci când te apropii de cineva nu poți să nu-i zâmbești. I-a zâmbit. În secunda aceea, ceva ca un arc electric străbătu distanța dintre inimile celor doi. Zâmbetul omului încarcerat genera instantaneu un zâmbet pe fața crispată și pământenie a soldatului. A rămas aproape de gratii privind pilotul în ochi.

-Ai copii?, a întrebat el deodată.

-Da, domnule!, a răspuns pilotul, căutând în portofel fotografia copiilor săi.

Apoi soldatul scoase și el fotografia familiei sale și o arătă prizonierului în timp ce-i povestea despre planurile sale cu privire la fiecare dintre copiii săi. Pe fața pilotului se scurgeau șiroaie de lacrimi când îi spuse soldatului că, din păcate, el nu mai credea că o să-și mai vadă familia vreodată. A început să plângă și soldatul. Deodată, fără niciun cuvânt, paznicul scoase cheile și descuie poarta de fier a celulei, și-l conduse pe pilot afară din închisoare. Pe căi întortocheate și numai de el cunoscute prin pădurea din apropiere, soldatul scoase afară prizonierul și apoi, după ce-i arătă drumul libertății, se întoarse fără niciun cuvânt spre oraș.

O viață salvată de un zâmbet. 🙂

Sursa : cuvantul-liber.ro

zambetulMinunată poveste despre puterea zâmbetului, asta pentru că ,nu-i așa , zâmbetul este calea cea mai scurtă între două inimi , iar”dacă ştii să zâmbeşti, zâmbetul se întoarce la tine ca o comoară.”(Betty Marcovici). Zâmbetul  înseamnă fericire, sănătate, stare de bine, într-un cuvânt , înseamnă viață . 🙂

„Învăţaţi să lăsaţi pe chipul vostru să înflorească un zâmbet, este darul pe care-l oferiţi aproapelui, este darul pe care-l oferiţi întregului Univers!” ( Octavian Paler) 🙂

Așadar, zâmbiți vă rog !   🙂           

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

 

 

28 de gânduri despre &8222;Zâmbetul înseamnă viață mai lungă/bună…&8221;

 1. Foarte mare adevăr! Omul este, de fapt, singura ființă care poate zâmbi în adevăratul sens al cuvântului zâmbet. Adică o stare de spirit care izvorăște din inimă, din sufletul omului. Iar cu un zâmbet…. deschizi căi spre alte suflete. Mi-a plăcut tare mult fragmentul din „Micul Prinț”. O carte de excepție, pe care o recitesc oricând cu plăcere.
  Numai bine și o nouă săptămână plină de…. zâmbete! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Da-mi voie sa te contrazic , cu scuzele d e rigoare : in timpul { pana atunci si chiar dupa } razboiului din Spania , aviatorii { mai ales aviatorii adica , elita oricarei armate din lume } nu erau imediat impuscati iar ” fara judecata ” …. cu respectul de rigoare insa , unde ai auzit dumneata despre judecata in cazul unor prizonieri d e razboi …in timp de razboi ? Da , Sant -Exupery a murit ucis in finalul WWII { se crede ca a fost descoperit chiar si pilotul Luftwafe care-a apasat tragaciul mitralierei } in vreme ce executa o misiune d e rutina in care , stiind ca oricum razboiul era pe sfarsite …probabil c-a lasat garda jos si…a preferat sa viseze cu printul sau , alaturi de care nu ma-ndoiesc ca-si petrece timpul pe-acel asteroid ingrijind o floare . Desi ” Micul Print ” l-am citit pe undeva pe la final de ani ’50 { adica pe vremea cand eu insami eram mic } mi-aduc aminte si azi ca atunci , povestirea …mi-a starnit un zambet si m-a facut mai fericit … atunci . Octavian Paler [ RIP ] avea dreptate , Betty Marcovici are si ea dreptatea ei dar , una peste alta este un adevar de necontestat : zambetul ne infrumuseteaza viata si { chiar daca ” cercetatorii britanici sau cei sovietici ” n-au demonstrat-o inca la modul stiintific } chiar ne-o lungeste caci , ce-ar fi viata noastra fara zambet ?!? Excelenta postare stimabile , s e incadreaza perfect in motivational , FELICITARI !

  Apreciat de 1 persoană

 3. Să zâmbești e chiar foarte ușor dacă în primul rând te detașezi. Apoi trebuie să nu ne mai gândim la noi înșine ca fiind… buricul pământului. În plus, e nevoie de acceptare si tolerare fără etichete și prejudecăți pentru că și zâmbetul se naște pentru fiecare din motive diferite în funcție de percepție.
  Să ai o zi zâmbăreață Mcooper! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Foarte adevarat , draga M.C. suntem diferiti, percepem diferit …important sa o facem in asa fel incat sa fim fericiti si plini de zambete 🙂 🙂 🙂 …Seara minunata si un w/e cu multe zambete ! 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s