Dacă nu știați , aflați acum(14)

1. Un consum moderat si regulat de ciocolata ne face mai inteligenti. Cel putin asta deducem din studiu conform caruia exista o stransa legatura intre cantitatea de ciocolata consumata la nivelul unei tari si numarul de laureati Nobel pe care acea tara ii da.

2. Cea mai lunga perioada din istoria sa, ciocolata a fost consumata in stare lichida.

3. In perioada infloritoare a imperiului Aztec, boabele de cacao erau folosite ca moneda de schimb. Imparatul aztec Montezuma II obisnuia sa consume peste 50 cesti de ciocolata pe zi.

4. Conform oamenilor de stiinta, consumul de ciocolata face ca inima sa bata mai tare decat in momentul unui sarut.

5. In afara de variantele deja cunoscute de ciocolata neagra, cu lapte si alba, exista si ciocolata blonda.

6. Cel mai mare comerciant de ciocolata din lume este Aeroportul din Bruxelles. Magazinele specializate amplasate aici vand anual 800 de tone de ciocolata.

7. Peste 75% dintre arborii de cacao din lume cresc in Africa. Coasta de Fildes produce o treime din necesarul la nivel mondial.

8. O ciocolata poate duce la descoperirea de multe secrete, inclusiv a parolelor de calculator. Un studiu realizat in 2004 in Marea Britanie a relevat ca peste 70% dintre cei chestionati s-au aratat dispusi sa divulge aceasta informatie in schimbul unei ciocolate.

9. Ciocolata poate invinge un sistem de securitate. Nu, nu este o gluma. De fapt, un hot de bijuterii a dat lovitura vietii sale in 2007 cand a reusit sa plece cu 27 de milioane de dolari dupa ce acesta a castigat increderea paznicilor unei banci din Antwerp, Belgia dupa ce le-a oferit ciocolata.

10. Intr-un an de zile un  arbore  de  cacao  poate  produce  boabe de cacao cat sa se poata fabrica 10 tablete de ciocolata.

11. Ciocolata neagră este mai populară printre bărbați, în timp ce femeile preferă ciocolata cu lapte.

Sunt lucruri interesante pe care le-am găsit pe internet și mărturisesc că nu le-am știut. Pentru că citindu-le m-au impresionat mult am zis să vi le împărtășesc și vouă dragi prieteni . Ș-apoi merită ca ,din când în când , să ne mai îndulcim viața…totul însă cu  cantități rezonabile de ciocolată, asta pentru că , nu-i așa, tot ce-i mult strică !

Să fiți buni și înțelepți !!!  

M. Cooper

Anunțuri

18 gânduri despre &8222;Dacă nu știați , aflați acum(14)&8221;

 1. Minunate informații! Adevărul este că ciocolata este dulcele cel mai seducător! Chiar acum îmi stă gândul la niște bomboane de ciocolată din frigider! 😀
  Cât privește faptul că numărul laureaților la Nobel este direct proporțional cu consumul de ciocolată, aș propune schimbarea programului „cornul și laptele” în școli cu altul: „ciocolata cu lapte”. Și-atunci să vedem noi ce de copii super-deștepți! 😀
  O seară minunată și o duminică frumoasă!

  Apreciat de 1 persoană

 2. N-aș merge atât de departe încât să dau in schimbul unei ciocolate, parola, dar aș da un… zâmbet. Poate.
  Îmi place mult ciocolata neagră, amăruie, doar puțin dulce. 🙂
  Interesante lucruri de știut despre ciocolată!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Obișnuiam să mănânc multă ciocolată, mai ales în perioadele stresante, dar asta mi-a influențat în mod nefavorabil silueta. Așa că am decis să aplic moderația și în acest domeniu. 🙂
  Mulțumesc pentru aceste informații!

  Apreciat de 1 persoană

  • Ai procedat foarte bine…un echilibru se aplica si in cazul ciocolatii…cate putin merge si ajuta la buna dispozitie ! S-apoi, din cand in cand, mai trebuie sa ne „indulcim” viata …:) seara frumoasa ! 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s