Mersul pe jos și moartea


Imagini pentru mersul pe josO informație demnă de a fi reținută și aplicată:

Cât de repede merge Omul Cu Coasa ? (Wie schnell geht der Sensenmann?)- Barbara RICHARDS

Mulți oameni ar putea evita întâlnirea prematură cu Cosașul, dacă ar merge suficient de repede! Acesta este rezultatul unui studiu recent, australian. Mai mult, studiul a evaluat viteza neașteptat de mică a Cosașului. Cei care merg chiar și puțin mai repede, pot menține un avans decisiv asupra lui.

Cercetătorii australieni au măsurat, sistematic, viteza de deplasare a 1700 bărbați, în vârstă de cca 70 de ani, timp de 5 ani. Viteza lor medie a fost de doar 3 km/h. În această perioadă, au decedat 266 bărbați.

Acei bărbați care au avut o viteză de peste 3 km/h, au avut un risc de deces cu 35% mai redus decât media. Pe cei care au avut peste 5 km/h, Cosașul nu i-a mai putut ajunge! Printre cei decedați, nu a fost nici măcar unul singur care a avut o viteză medie de peste 5 km/h.

Și alte studii documentează clar relația între viteza de mers și rata de mortalitate. Acei oameni în vârstă care practică, cu măsură, sportul și mișcarea își măresc cu 700% șansele de a avea o bătrânețe săracă în boli. Nu este prea târziu nici pentru cei care încep să facă mișcare doar la bătrânețe. Sportul cel mai sănătos la bătrânețe este și cel mai nespectaculos: mersul în ritm vioi!

Deși solicită inima relativ puțin, mersul vioi este una dintre cele mai bune metode de a antrena sistemul circulator și de a reduce riscul de accident cardio-vascular, dovedindu-se superior altor sporturi, ca jogging sau vâslit. În plus, mersul cruță articulațiile și are un potențial de accidentare redus. Secretul eficienței excepționale a mersului vioi se explică prin faptul că niciun alt sport nu activează atâția mușchi. La ciclism sunt antrenați 35% din mușchi, la jogging – 70%, dar la mers sunt implicați 90%.

Completare la cele afirmate mai sus: Toată suprafața pământului este străbătută, de-a lungul și de-a latul, de niște benzi energetice – denumite Radiații Hartman. Plimbându-ne pe jos, intersectăm aceste benzi energetice și ne încărcăm cu energie. Condiția, pentru ca să beneficiem de această energie, este de a avea o viteză de deplasare mai mare de 3 km/h și să facem zilnic minim 6.000 de pași.

Sursa: internetul

Așadar, mersul pe jos  , în ritm alert , este cel mai sănătos mod de a face mișcare și de a te menține  sănătos. Este plimbare „fără bani” , iar în timpul mersului  ai posibilitatea să-ți mai „speli”  gândurile , să-ți faci ordine în gândurile/ideile tale. Ș-apoi cu cei 6000 de pași făcuți zilnic  ne putem păstra avansul față de Omul cu Coasa , fără a apela la fel și fel de  săli de sport . Ne trebuie doar puțin timp și multă ambiție. Rămâne întrebarea : Tu cât timp mergi pe jos ?

Imagini pentru mersul pe jos

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

27 de gânduri despre &8222;Mersul pe jos și moartea&8221;

 1. La fel ca mersul pe jos, și înotul este un sport la fel de sănătos, doar că ai nevoie de câteva condiții: un bazin și să înveți mișcările de bază. Poate că o să ne expui beneficiile înotului, într-un viitor articol. 🙂
  Sănătate și multă vigoare, dragă prietene! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • @racoltapetru Cel mai sanatos sport este SAHUL prietene ! Ia gandeste-te cata energie iti trebuie s a muti dama , mai ales daca sti precis c-o pierzi XD 😀 !? Mai repede ti-ai taia mana dar….o muti ce sa mai faci 😀 ?!

   Apreciază

 2. Agreez ideea de a merge pe jos este mult mai buna, slabesi uniform,ne incarcam cu energie; decat la sala, in aer inchis. Daca vreti sa stiti cati km. parcurgeti pe jos, instalati Aplicatie Noom Walk – iti numara pasii ! Cel mai mult am facut 1300 de pasi. Mersul pe jos face piciorul frumos :). Sa ai un weekend senin cu multi pasi 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • @ane Spui dumneata : ” cel mai mult am facut 1300 de pasi ” si vrei sa ai picioare frumoase doar dupa atitia …pasi ? Si inc-o chestie ce mi-a facut ziua mai frumoasa in sensul ca m-a distrat copios XD XD XD : ” mersul pe jos face piciorul frumos ” !?! Serios , faci ” piciorul frumos ” dupa ce mergi pe jos…1300 de …PASI XD XD XD XD XD ? Ia sa mergi zilnic pe jos vreo 3-5 kilometri timp de…minim douazeci de ani si-atunci sa vezi ce ” picioare frumoase ” vei avea : labele picioarelor , sa zici ca-s labe d e urs iar gleznele…araci de vie !!! Inainte sa uit : 1300 de pasi pentru o femeie , inseamna 300 -325 de metri …maxim 400 deci , chiar nu pot intelege cum ai ajuns la concluzia ca , ” slabesti uniform ” dupa o plimbare de acest gen !?! Rogu-te nu te supara pe mine pentru atata lucru : nu-i vina mea ca spui matale povesti …de necrezut 😀 XD XD .

   Apreciat de 1 persoană

 3. La viteza pe care-o am cand merg pe jos , fie vara fie iarna…cred ca voi traii 1000 de ani conform studiilor respective XD ! Totusi de Moarte nu poti fugi { poti cel mult s-o fentezi asa ca Ivan Turbinca XD XD XD } si daca si-a pus in minte sa-ti taie firul vietii…tu poti fugii la Samara stiind ca ea te-asteapta la Damasc insa , pe drum…nu-i mare minune daca te vei intalnii cu ea !!! SA FIM INTELEPTI si sa nu alergam prea repede caci… „intalnirea ” este inevitabila si , SA FIM BUNI pentru ca ” dupa „…sa se vorbeasca frumos despre noi !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s