Ceasul biologic al omului…

Imagini pentru ceas mareVechii învăţaţi chinezi cunoşteau orarul organelor. Organismul îşi trimite întreaga energie către anumite părţi ale sale, la un moment dat. S-a demonstrat ştiinţific că cine nu respectă şi tulbură repetat ritmul interior se îmbolnăveşte mai des şi mai reprede.

Ora 6
Este momentul trezirii organismului. Chiar dacă încă moţăim, corpul nostru a intrat în priză, s-a apucat de producţia de hormoni. Zahărul din sânge, aminoacizii şi hormonii acţionează la capacitate maximă. La această oră trebuie evitate alcoolul şi nicotina.

Ora 7
Inima intră în viteza a cincea. Începe producţia de hormoni sexuali. Cine preferă sportul făcut dimineaţa face o greşeală pentru că inima este suprasolicitată, iar rezultatul este acelaşi. La această oră trebuie servit micul dejun, dar înainte este indicat să beţi un pahar cu apă, pentru a ajuta digestia.

Ora 8

Orgnismul tânjeşte după “combustibil”. Din nefericire este şi ora la care au loc cele mai multe infarturi şi accidente vasculare cerebrale. Este ora ideală dacă vreţi să vă faceţi o analiză a sângelui. Dacă o amânaţi pentru altă oră, compoziţia sângelui va fi schimbată din cauza stresului.

Ora 9
Organismul receptează cel mai slab senzaţia de durere, este imun faţă de frică. Chimioterapia şi injecţiile trebuie făcute acum, căci nu vor fi complicaţii, iar datorită toleranţei sporite a organismului, şansele de vindecare cresc.

Ora 10
Este ora învăţatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii şi de a rezolva probleme este maximă.. Temperatura corpului atinge punctul superior.. Acum este momentul ideal pentru a pleca la drum cu maşina deoarece atenţia şi reflexele sunt sporite.

Ora 11
Corpul nostru îşi arde grăsimile. Gurmanzii pot consuma orice după pofta inimii. Cu puţin înaintea prânzului inima şi circulaţia sanguină se află în momentul lor de vârf. Evitaţi să mergeţi la un consult cardiologic pentru că medicul cardiolog vă poate pune un diagnostic greşit.

Ora 12
S-a dus deja jumătate din zi. Un pui de somn n-ar strica. Organismul este ocupat cu producerea de acid, iar creierul nu este deloc în formă. Din cauza lipsei de oxigen trebuie să staţi în faţa unei
ferestre deschise. Stomacul este singurul organ cu adevărat activ. Acesta se pregăteşte pentru a primi mâncarea şi a produce sucul gastric.

Ora 13
Scade atenţia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de prânz urmată de o mică relaxare. După masa de prânz bila începe să acţioneze, digerând şi absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme trebuie să ia medicamentele specifice pentru a o activa.

Ora 14
Forţa vitală este foarte scăzută. Organismul trebuie să se odihnească..

Ora 15
Creierul se pune din nou în mişcare. Ne putem continua în forţă activitatea. Atenţia şi puterea de concentrare sunt în formă maximă. Dacă aveţi de lucru pentru acasă acum este momentul.

Ora 16
Trezirea creierului este urmată de revitalizarea corpului, dispus să intre în funcţiune. Este ora ideală pentru un program de exerciţii fizice.. Plămânii şi căile respiratorii sunt larg deschise. Faceţi o plimbare în aer liber. La această oră acţionează cel mai bine medicamentele de stomac.

Ora 17
Mâinile simt nevoia să intre în funcţiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobişnuită, pictorii fac minuni, scamatorii se  simt în formă. Sportivii ştiu deja, cine se antrenează, sau concurează obţine acum cele mai bune rezultate. La acestă oră se înregistrează cele mai multe recorduri sportive.

Ora 18
Este ora activităţilor culturale. Simţurile sunt foarte ascuţie în acest moment al zilei. Papilele gustative şi simţurile olfactive receptează nuanţele cele mai fine. Este momentul de maximă activitate în ceea ce priveşte creşterea unghiilor şi a părului. Corpul este însă puţin obosit. Nervii reacţionează la durere sau furie.

Ora 19
Organismul este cel mai dispus să accepte medicamentele, iar pielea tânjeşte după îngrijire, porii pielii se deschid şi asimilează produsele cosmetice. Dar atenţie, scade tensiunea.

Ora 20
Cresc capacităţile vizuale. Este momentul să alegeţi materialele şi modelele vestimentare. Ultima masă a zilei nu trebuie luată mai târziu de ora 20, căci corpul reacţionează deja într-un ritm redus. Ficatul înregistrază o activitate intensă, astfel băuturile alcoolice fiind mai bine tolerate la acestă oră.

Ora 21
Scade temperatura corpului şi metabolismul. Nu se mai asimilează nici un aliment.. Mâncarea rămâne nedigerată sau digerată pe jumătate. Doar stomacul şi ficatul mai lucrează.

Ora 22
Ficatul “trage pe dreapta”. Stop fumatului, căci în pauza ce survine în funcţionarea ficatului, organismul absoarbe toată nicotina nefiltrată..

Ora 23
Începem să visăm cu ochii deschişi. De la această oră corpul se linişteşte. Nervul parasimpatic responsabil cu acest lucru reduce schimbul de substanţe, tensiunea, temperatura, activitatea cardiacă la minim. Producţia de cortisol, hormonul stresului, este oprită. Dacă vrem să fim frumoase trebuie să ne culcăm la această oră pentru că acum începe procesul de regenerare a celulelor pielii.

Ora 24
După perioada maximă din activitatea sa, organismul se autoreglează la minim pe scala sa de funcţionare şi se programează “pentru mâine”.. Este obligatoriu ca acestă oră să ne găsească într-un somn profund.

Noaptea, între orele 2 şi 4, toate simţurile sunt în stare de inhibiţie. Este momentul catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor şi a accidentelor de muncă. Între ora 3 şi 5 scade tensiunea arterială. Dimineaţa reţinem mai uşor informaţiile, dar pentru a le păstra în memorie pe termen lung trebuie repetate după-amiaza.

Imagini pentru sanatatea inainte de toateSursa: romanialibera.ro

Un lucru este sigur : contează enorm la ce oră din cele 24  alegem să mâncăm, să ne odihnim, să facem sport, să ne punem mintea la contribuție,etc. La urma urmei tot alegerile sunt cele care ne influențează bunul mers al vieții fiecăruia.

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

Anunțuri

22 de gânduri despre &8222;Ceasul biologic al omului…&8221;

 1. Buna dimineata C.!
  Daca tot ai gasit FAINA
  ” Balada pentru Nutzei Noua Teoloaga ”
  postata pe
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2016/11/04/
  ti-o postez si-aici 🙂 pentru a o avea in casuta ta virtuala cum am si eu de la TINE pe
  My Blog
  http://amintiriamintiri.wordpress.com/
  vreo cateva postari FAINE ! 🙂

  „Abia aştept să te călugăreşti,
  Şi să te cheme sora Mitrofana,
  Să stai în mănăstire la Tismana,
  Departe de ispitele lumeşti.
  O să te cate oameni fel de fel,
  Mai păcătoşi, mai fără de prihană,
  Să te audă predicând în strană
  Despre nefericitul Daniel.
  Aş vrea să te învăț nişte chestiuni,
  Să nu pici absolut ca musca-n ciorbă,
  Că SRI-u-ascultă orice vorbă,
  Adică fac filaje,nu minuni.
  Ai să găseşti pe acolo,în cutii,
  Nişte bănuți…să-i laşi,că nu sunt mită,
  Şi-o carte cu o coperta aurită,
  Nu-i Kamasutra,las-o-n bălării.
  De o s-auzi ceva sunând „ding dang”,
  Să-ți vezi de treburile nefăcute,
  Că nu e gongul de la gala Bute,
  Şi nici vreun chinezism cu Yin şi Yang.
  De o să vezi în mână la muieri
  O chestie mai lungă şi cam tare,
  Să ştii,Lenuțo,că-i o lumânare
  Ce se aprinde.N-o bagi nicăieri.
  Ai grijă,când o fi să-ngenunchezi
  Sub poala popii,jos,sub patrafire,
  O să te-aşezi doar pentru spovedire,
  Şi nici de gând n-o faci pentru ce crezi.
  Cadelnița nu e medalion,
  Şi nici n-o pui pe rochie, femeie,
  Şi nici,cumva,nu-ți vină vreo idee
  S-o ții pe braț, că nu-i Louis Vuitton.
  Să nu ceri rasă din colecția Prada,
  Că ăia n-au,din cânepă, nimic,
  Iar dacă vezi prin preajmă vreun pitic,
  E Boc,că nu eşti Albă ca Zăpada.
  Să ştii că DNA-ul nu-i de post,
  Nu pune botul fi’ncă faci păcate,
  Întreabă-l pe Cocoş, că-ți spune toate,
  Sau pe Băsescu…doar că el n-a fost.
  În rest, să fugi de al Satanei foc,
  Să-ți laşi perciuni şi barbă şi mustață,
  Renunță la ideile de hoață,
  Şi poate-ajungi preasfânta Papa-ncioc” .
  Autor :Sorin Poclitaru .
  Mai multe pe LINK-ul de mai sus ! 🙂
  O Duminica Binecuvantata intregii FAMILII prietene ! 🙂
  Aliosa:)

  Apreciat de 1 persoană

 2. Foarte bune informații! Este bine să ne cunoaștem organismul în cele mai mici amănunte, pentru a avea grijă de el corect, nu cum greșim de foarte multe ori, apoi ne mirăm că nu ne simțim bine.
  Numai bine și o duminică frumoasă! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Din pacate de multe ori ne dam seama „colo” mai tarziu….asa ca -cu cat mai repede cu atat mai bine pentru fiecare…sa ai o duminica plina de bucurii, draga Alex….cu sanatate si impliniri ! 🙂

   Apreciază

 3. Pai………, daca ” noaptea intre 2 si 4 , toate simturile sunt in stare de inhibitie ” ,
  cum se pot produce …….” accidente de munca ” ??? 🙂 😦 🙂

  Poate accidente produse de un VIS EROTIC de exemplu ! 🙂
  – Un poltician batran de Bucureşti se duce la doctor să-i ceară o tabletă Viagra.
  Doctorul îl avertizează că, dacă a înghiţit pastila, va trebui să treacă la treabă,
  că altfel nu va mai putea face dragoste niciodată ! 😦
  Tipul pleacă, ajunge acasă, parchează maşina, înghite tableta,
  intră în casă şi începe să-şi caute febril nevasta………..
  După ce-şi dă seama că aceasta nu-i acasă, dă disperat telefon doctorului,
  întrebându-l ce-i de făcut..
  Doctorul îl întreabă dacă prin casă nu e vreo altă femeie, doica, de exemplu.
  Tipul răspunde:
  – Este, dar pentru ea nu aveam nevoie de pilulă !!! 🙂 🙂 🙂
  O sambata pe placul tau prietene ! 🙂
  Aliosa 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s