Șomerul și calculatorul…

Imagini pentru Șomerul și calculatorul...De curând am primit pe mail o frumoasă povestioară pe care trebuie să v-o împărtășesc. Dacă o știați deja-ceea ce este foarte posibil- merită recitită. Este despre calculator, internet, destin, alegeri,etc. 

Somerul se prezintă la Microsoft pentru a ocupa un post de curăţitor de wc-uri.

Directorul de departament îl cheamă la un interviu. La final spune:
– Sunteţi angajat, vă rog să-mi daţi adresa de e-mail, ca să vă trimitem contractul de muncă. 

Şomerul cu jenă în glas recunoaşte, că nu are nici calculator acasă, dară-mi-te adresă de e-mail.

Tipul îi răspunde:
– Dacă n-ai adresă de e-mail, atunci virtual dumneata nu exişti. Dacă nu exişti, nu poţi lucra la noi.

Omul pleacă amărât. Cu ultimii 10 dolari cumpără 1 kg de căpşuni, şi merge să vândă cu porţia din uşă în uşă. În 2 ore recuperează investiţia, are un profit de 40 de dolari, şi repetă figura de încă 3 ori în acea zi.

Îşi dă seama că afacerea nici nu este aşa de rea, a doua zi se scoală mai devreme şi cumpără căpşuni de de 4 ori.

La puţin timp îşi cumpără un scuter, apoi o camionetă, în final îşi face o firmă serioasă.

Peste 5 ani deja este proprietarul celui mai mare depozit de alimente din SUA.

Începe să fie preocupat de viitor, şi vrea să încheie o asigurare cu rentă viageră. Găseşte oferte atractive, discută cu agentul de asigurări, care în finalul discuţiei îi cere adresa de e-mail.

– Din păcate eu nu am adresă de e-mail!

– E incredibil! – se miră agentul. – Aţi construit un asemenea imperiu în 5 ani şi nu aveţi adresă de e-mail… Acum închipuiţi-vă ce-ar fi fost dacă aveaţi!…

La care omul: Aş curăţa WC-urile la MICROSOFT !

Prima concluzie: Se poate trăi şi fără internet!
A doua concluzie: Dacă n-ai calculator şi munceşti mult, poţi fi şi tu milionar!
A treia concluzie: Acestă poveste ai primit-o şi tu prin e-mail! Deci, eşti mai aproape de curăţatul wc-urilor dacât de milioane!
Şi totuşi: O ZI BUNĂ ÎN CONTINUARE!
P.S. Nu-mi da replay la acest e-mail, am plecat să cumpăr căpşuni!… 🙂

obsesiaO fi de râs , o fi de plâns , dar un lucru este sigur: această poveste este plină de  învățăminte care , chiar și pentru o clipă , ne va pune pe gânduri.

Oare nu stăm prea mult în fața calculatorului și neglijăm lucruri mai importante din viața noastră ? Ș-apoi de la atâta privit și lucrat pe calculator ne mai dor și ochii , ne mai dor și șalele,etc. Gata , pentru o clipă m-am ridicat de la „aparat” ! 🙂

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

27 de gânduri despre &8222;Șomerul și calculatorul…&8221;

 1. Frumoasa, cu talc si plina de invataminte este POVESTEA de fata ! 🙂
  Iar sfaturile tale, sunt demne de luat in seama ! 🙂
  Din cauza CALCULATORULUI , unii uita si de mancare, altii uita sa se duca sa-si ia copilul de la cresa, gradinita, scoala iar gospodinele UITA mancarea pe ARAGAZ si ia FOC bucataria de care afla cand POMPIERII ii sparg geamul de la BALCON………………….

  Seara faina ca POVESTEA ta si ARTISTA mea !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Intr-adevar la unii le ia mintile statul la(pe) calculator…un echilibru se impune si aici, altfel ne rupem de realitate…Multumesc mult , draga Aliosa, atat pentru urari cat si pentru frumoasa pe care mi-ai trimis-o de pe calculator,….o zi minunata si un w/e plin de bucurii , alaturi de cei dragi ! ❤

   Apreciază

 2. Prima concluzie…treaca mearga { nici eu n-am…adresa de E-Mail XD XD XD } dar a doua si-n special a treia…alea ar trebuii scrise cu litere de aur pe cartea de munca a oricarui viitor sau actual somer care are ceva bani prin buzunare ! Deci , sa fim intelepti si putinii bani pe care-i avem , sa-i investim in….capsuni XD 😀 , in orice dar , sa nu stam la mana nimanui daca s e poate . Ce-a patit omul nostru , am patit si eu in urma cu vreo cinci ani . Diferentza a fost ca nu-mi doream postul de curatitor d e WC-uri ci doar de…subinginer iar aia , nu erau Microsoft 😉 . Cam la fel mi-a spus si mie patronul { el intervieva candidatii la rupt oase } : „-N-ai E-Mail , pai si cum sa te gasesc daca { fireste…DACA } voi decide sa te angajez ? – La nr. de telefon domnule . – Sa pierd atat timp ? ” Nu stiu daca am fost bun insa , intelept am fost cu sigurantza caci dupa interviu , m-am dus direct la Casa de Pensii si mi-am cerut pensionarea anticipata adica : DREPTUL MEU CONFORM LEGII iar azi , astept sa treaca minim patruzeci de ani , timp in care sa beneficiez de acest drept adica ….. macar atatia ani cat mi-au oprit HOTII astia , contributia pentru pensii 😡 . Iti doresc si dumitale sa ai aceeasi bucurie onorate mcooper801 XD XD 😀 !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s