Te uiți în stânga , te uiți în dreapta, dar în sus ?

Bunicul unei fetiţe avea un obicei prost : seara se ducea pe câmp şi fura tot ceea ce găsea, punea în căruţă şi venea acasă.
O dată a luat-o şi pe nepoata sa pentru a ţine calul. Pe câmp, bunicul luă ce găsi, apoi veni către căruţă uitându-se în dreapta şi în stânga să nu îl vadă cineva, dar nepoata sa, din căruţă, îl întrebă:
– În sus te-ai uitat ? Atunci bunicul s-a gândit îndelung la cuvintele nepoatei sale şi, de atunci, nu a mai furat niciodată.

Imagine similarăUităm să privim în sus de nenumărate ori în viața noastră, făcând orbește fel de fel de răutăți. Căutăm să nu fim descoperiți de oameni – în fața cărora ne rușinăm – dar de Dumnezeu, Cel ce vede toate, nicidecum. Câte măsuri de precauție ne luăm pentru a nu ne rușina pe lumea aceasta de tot ceea ce facem și cum omitem să privim în sus; și să ne întrebăm de fiecare dată: „Doamne, Ție îți place ceea ce fac eu acum, binecuvântezi Tu faptele mele?” Sursa: internetul

 Nu degeaba se spune în Pildele creștine că frica lui Dumnezeu este temelia tuturor faptelor bune ,iar cu frica lui Dumnezeu se abate tot omul de la rău . 

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

7 gânduri despre &8222;Te uiți în stânga , te uiți în dreapta, dar în sus ?&8221;

  1. A intuit bine ” nepoata ” : ” ori ca furi , ori ca tii doar sacul ” …tot aia-i in fatza cam oricarui fel de justitie . ” Bunicui ” in schimb , ma cam indoiesc d e faptul ca fura pentru el ….sa s e pricopseasca la batranetze , tot pentru copii lui si in special pentru tuta aia de nepoata fura , ca sa le asigure alora un trai ceva mai indestulat , eventual nepoatei un altfel de nivel de trai – ” sa-i fie copilul c-o treapta mai domn ” – vorba lui Paunescu . De fapt ceea ce facea ala , este esenta luptei pentru supravietuire caci…dupa cum zice proverbul : ” cine fura azi un ou….ori e prost ori este bou ” ! Batranul ala era si prost si bou ! Si ca o concluzie….nu neaaparat sa fim buni dar , MAI INTELEPTI este musai sa devenim , cel putin atunci cand mergem la furaciuni pe campuri caci…..intre timp s-au inventat dronele … asta ca sa nu mai reamintesc de satelitii ce de prin anii ’50 umbla brambura dar nu intotdeauna aiurea prin stratosfera 😀 . Iti doresc onorabile , sa ai parte d e un inceput de saptamana cat mai linistit dumneata si familia dumitale si , sa nu uitam : exista ” ceva ” si SUS chiar daca nu-l vedem !

    Apreciat de 1 persoană

    • Frumos ai spus-o draga Maran…exista ” ceva ” si SUS chiar daca nu-l vedem ! Legat de furaciuni(cu care nu sunt de acord de orice fel ar fi ele), un lucru este cert pe la noi: sunt prinsi si inchisi cei care fura sacul, nu si cei care fura cu camionul(astia poate doar prinsi ‘da nu inchisi)…O seara plina de bucurii ! 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s