Teoria nesimțirii :mă doare-n cot!

Ia gândiți-vă la un posibil caz. Un om merge cu mașina de la Târgu- Mureș la Brașov. Pe la mijlocul drumului, noaptea, într-un sat, automobilul său face pană. Afară e lapoviță, bate vântul și e frig tare. Omul se dă jos să înlocuiască roata, este atacat, bătut și furat de o gașcă ce făcea legea exact în acel loc.

Părintele de la biserica locală tocmai terminase slujba de seară. Înfometat și cam plictisit, trece pe lângă omul care gemea în șanț și îl privește de sus. Vreun bețivan, gândește preotul și trece mai departe. Acasă îl așteaptă o mâncare bună și un pat cald.

Pe același drum, un Mercedes, ultimul tip, frânează brusc. Șoferul nici nu mai trage mașina pe dreapta, căci pentru el nu există reguli. Un parlamentar important, greoi și mătăhălos, coboară gâfâind și urinează în șanț. Vede în ultima clipă mogâldeața care geme și își continuă actul fiziologic, înjurând pe toți nenorociții ăștia care nu-și găsesc alt loc de dormit decât șanțurile patriei. Se încheie la prohab și, râgâind și călcând pe mogâldeață, se suie din nou în mașină, iar șoferul demarează în trombă.

oamenii-de-aziSpre miezul nopții, un amărât se întoarce cu căruța spre satul său. În tot zgomotul vântului, aude gemetele unui om și oprește. Îl ia pe om și îl pune în căruță, îl duce la primul dispensar întâlnit în cale, însă doctorul, somnoros, se plânge că nu prea are ce să-i facă, medicamentele și instrumentarul lipsesc. Amărâtul nu se lasă, bagă mâna la teșcherea și scoate bruma pe care o câștigase în ziua aceea. Se găsesc îndată și medicamente și instrumentar la farmacia dispensarului. Amărâtul acela cu căruța, îi spune: „Ai grija de el, doctore, și mâine trec iar cu căruța pe aici. Dacă mai are nevoie de ceva, să-mi spui, că fac rost!” Se suie iarăși în căruță și se pierde în noapte, sub privirile uluite ale doctorului încă nedezmeticit.

Întrebare pentru toți cei care se bat cu pumnul în piept că sunt buni creștini: care a fost aproapele celui căzut în șanț?

Sursa :cuvantul-liber.ro

Comentariile sunt de prisos.

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

9 gânduri despre &8222;Teoria nesimțirii :mă doare-n cot!&8221;

 1. ” A fi OM e lucru mare 🙂 a fi domn e o-ntamplare ” 😦 spune-o vorba din popor ! 🙂
  A fi ” Javra Ordinara” e o indeletnicire
  iar cand ” Javra Ordinara ” tine „cu dintii” sa ramana-n top,
  este-o mare NESIMTIRE ! 😦
  Culmea NESITIRII este sa SPUI azi UNA , iar maine ALTA……..
  Ca DETRACTORII mei sa NU interpreteze dupa capul lor cele sus spuse,
  ATRAG atentia ca NU fac nici o referi la persoana ta prietene ! 🙂
  Aliosa 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Am observat adesea că oamenii sărmani sunt mai buni la suflet decât cei care trăiesc pe picior mare. O fi datorită faptului că ei știu mai bine ce înseamnă un necaz, pe când oportuniștii cu situație materială bună au cam uitat. Un sfârșit de săptămână generos, dragă prietene! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Pilda bunului samaritean transpusa in Romania zilelor noastre si nu oriunde ci…in zona unde ” cei care fac legea acolo ” sant maghiarii ce au trait ani de zile alaturi d e noi romanii , si ani de zile au indurat si ei aceleasi nenorociri pe care le-am indurat si noi !?! Indrazneta postare pentru vremurile pe care le traim ! Maghiarii care au construit alaturi de noi tara asta si niciodata n-au spus { cum sa-si permita macar s a viseze …. la asa ceva ? } ca ” Ziua Nationala a Romaniei este zi d e doliu pentru ei ” ! In zona acea la Tragu Mures…in urma cu vreo zece ani , eram cu o echipa d e muncitori si …ne lasase motorul deoarece soferul uitase sa puna apa in radiator . Ma crezi bine , nu ma crezi…iarasi bine : NIMENI n-a vrut …nu sa ne dea apa pentru radiatorul ala nenorocit ci , sa ne VORBEASCA ROMANESTE MACAR ! In afara d e nem tudom romanie altceva n-am capatat d e la ei . Mergi la pariu cu mine ca aia erau catolici { adica…CRESTINI } practicanti ??? Cat d e buni sa mai fim dar mai ales , cat d e intelepti caci…parca incep sa doara din ce in ce mai mult palmele – fie si alea figurative – primite din partea fratilor nostrii conlocuitori in aceasta tara ?

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s