Căldura din inima mamei

Imagini pentru Căldura din inima mameiPoate cea mai mare din minunile pe care Dumnezeu le-a făcut și le săvârșește până astăzi este legată de faptul că a creat pe lume mamele. Dragostea din inima mamei seamănă cel mai mult cu iubirea pe care ne-o arată Dumnezeu. Ea atinge niște cote de dăruire neînchipuite pentru rațiunea noastră. Născătoarea de Dumnezeu este Maica Domnului Iisus Hristos, dar și Maica Bisericii, a tuturor ce i se arată fii vrednici prin credința în Fiul său. Maria este cea mai slăvită și binecuvântată între toate mamele care s-au născut și se vor naște vreodată pe pământ. Căldura inimii ei face de nepătruns întunericul și tristețea păcatului care ne împresoară.

Se povesteşte într-o fabulă că, frigul a rămas surprins auzind cum o pasăre cânta în plină iarnă.

– Unde ai petrecut noaptea?, o întrebă frigul.

– Într-un staul, unde boii au suflat de am putut să mă încălzesc şi eu, răspunse pasărea. În noaptea următoare, frigul s-a înăsprit atât de tare, încât boilor şi asinilor le îngheţa respiraţia. Iar frigul, care credea pasărea deja moartă, auzi, spre surprinderea sa, că aceasta continua să cânte.

– Bine, dar unde ai fost noaptea trecută?, întrebă din nou frigul.

– Într-o peşteră, unde s-au adăpostit nişte oameni şi au aprins un foc.

Dar în următoarea noapte peştera se transformă într-un adevărat congelator. Frigul rămase şi mai mirat, când, a doua zi de dimineaţă, trilurile păsării sunau şi mai zglobii.

– Încă nu ai murit de ger? Unde ţi-ai mai găsit adăpost, o întrebă cu răutate hainul frig.

– Lângă inima unei mame care-şi strângea în braţe copilul.

Sursa : internetul

Un proverb arab spune că „Dumnezeu, neputând fi prezent în toate părţile, le-a pus în lume pe mame” 

mama-si-inimaAșadar, pentru cei care mai aveți mame aici pe pământ , nu doar în gând, iubiți-le, vizitați-le,mulțumiți-le , vegheați-le bătrânețile, faceți-le viața mai frumoasă . Să nu fim zgârciți cu gesturi pe care le avem la dispoziție :un zâmbet, o floare, o  îmbrățișare caldă, un sărut, un telefon, o felicitare , dar nici cu acele cuvinte minunate : „MULTUMESC ” , „TE IUBESC „, „IARTA-MA”.  Dacă facem asta , cu siguranță vom fi  mult mai fericiți și împliniți . 

Ș-apoi fie vorba între noi , copiii de mame, toate mamele care sunt încă cu noi aici pe pământ sunt mame de nota 10, iar cele care sunt deja sus la stele sunt mame de nota 10+.

Iubiți-vă mamele,respectați-le, prețuiți-le mult mai mult pentru că  vine o zi când veți da orice ca să le mai aveți lângă voi,doar o clipă! 

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Reclame

18 gânduri despre &8222;Căldura din inima mamei&8221;

 1. Buna dimineata draga C.!
  Superba postare, intelepte sfaturi ! 🙂
  Din pacate, buna mea MAMA a plecat de mult dintre cei vii dar o am mereu prezenta in INIMA mea ! 🙂
  Plec de la tine cu o mare bucurie in suflet

  caci despre MAME, in ” Romania lucrului bine facut ” 😦 😦 😦
  in loc sa se vorbeasca SI de BINE, se vorbeste mai mult de RAU ! 😦
  Zi fara cele ” trei ceasuri rele ” prietene ! 🙂
  Aliosa 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Neata buna Aliosa ! Cu siguranta mamele noastre ne vegheaza de acolo de sus…si mai stiu ca ai o mama care este mandra de tine pentru ca ai o inima mare , esti un mare ROMAN,etc….iar cei care vorbesc de rau despre mame aceia nu intra in ecuatia noastra. Sa ai o zi plina de impliniri sufletesti ! ❤

   Apreciază

 2. Arabii cred in Allah si nu in Dumnezeu deci , este normal pentru ei s a spuna ca , ” Dumnezeu nu poate fi peste tot si de aceea a pus in Lume pe mame ” . Eu cred ca , DUMNEZEU ESTE PESTE TOT si…nu sunt arab ! Atentie : chiar si la noi in Romania exista destule ” mame ” care si-au ucis pruncii { nu aia nenascuti , nu fetusii….aia d e cateva saptamani sau luni } ce abia daca inplinisera o luna , exista destule ” mame care si-au abandonat pruncii abia nascut fie in ghenele d e gunoi , fie pe la usile spitaleor sau ale bisericilor { in cel mai bun caz } dar si ” mame” care si-au ucis pruncii deoarece le stricau viata ….” cariera ” sau stateau in calea iubirii pe care credeau ele c-o au pentru un barbat sau….mai multi . Unele i-au ucis in bataie , altele i-au ucis pur si s implu …altele i-au aruncat pur si simplu la….hazna sau , un alt caz , aruncat pe camp sa-l manance lupii . Cred c-ai scapat din vedere , dumneata sau aia d e pe internet ca….pana si acolo , DUMNEZEU A FOST PREZENT , CHIAR DACA NU I-A PERCEPUT NIMENI PREZENTA SI…VAI DE SUFLETUL ACELEI…” MAME ” CACI VA DA SOCOTEALA PENTRU FAPTA EI ! Imi pare rau ca-s nevoit s a te contrazic dar , nu intotdeauna fiecare va regreta faptul ca mama nu mai este langa el si de aceea trebuie s-o iubeasca , s-o respecte si s-o pretuiasca …mult mai mult . Exista destui….inclusiv cei enumerati mai sus care…..au si ei dreptatea lor deci , s a fim buni , s a fim intelepti si….SA-I INTELEGEM SI PE ACESTIA !

  Apreciat de 1 persoană

  • Nici intr-un caz nu ma refeream la acele mame de care spui tu , draga Marian…acelea sunt exceptii si nici intr-un caz nu se pot chema „mame”..ma refeream la marea majoritate ale mamelor…si apropo de citatul care nu-ti place si nu esti de acord cu el (numai pt faptul ca vine de la arabi, desi a fost preluat si de alte popoare , inclusiv de noi ) , pentru mine mama este si va ramane o sfanta, este acolo Sus si ma vegheaza si binecuvanteaza…Nu degeaba Grigore Vieru(roman de-al nostru) spune ca “Mama este inceputul tuturor inceputurilor.” …o zi buna !

   Apreciază

   • M-ai ghicit : nu-mi place de arabi pentru singurul motiv ca’s ….arabi ! Grigore Vieru { Sa-l odihneasca Dumnezeu } era moldovean si nu roman…oricat s -a starduit el saracu pentru reunificarea celor doua tari surori . Ia intreaba-l pe…Igor Dodon bunaoara ce este , roman sau moldovean si sa-l vezi cum va afirma plin d e fudulia prostului si lovindu-se cu caramida-n piept { cu caramida in cap ar trebuii sa s e loveasca ….toti aia ce l-au votat pe el si nu pe Maya Sandu } : SUNT MOLDOVEAN !

    Apreciază

 3. Superb !!!
  … a mea mama a plecat de multa vreme in „marea calatorie” dar, inainte de plecare ne-a lasat pe mine si pe fiul meu in grija unei alte MAME : Maica Domnului … stiu ca de acolo de sus priveste si vegheaza asupra noastra si , ne trimite binecuvantarile ei … 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 4. Cât adevăr! O spun după ce am simțit dureroasa despărțire de mamă și mi-am dat seama câte ar mai fi trebuit să fac pentru ea, câte ar fi trebuit să-i mai spun. Poate că mă ascultă și acum, dar nu-mi mai poate răspunde. Să fii mereu iubit și iubitor, dragă prietene! 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 5. Minunat articol… nu am cuvinte. Da, dragostea de mama este cea mai de pret, si cea mai de neinlocuit…
  Frumoasa fabula si proverbul ales… Absolut minunat si emotionant!
  In numele mamei mele, mamei ei, si tuturor mamelor… iti multumesc! 😘

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s