Așteptându-L pe HRISTOS

Spunem adesea că viaţa noastră este formată dintr-un lung şir de aşteptări. Fiecare zi ne-o petrecem aşteptând ceva. Aşteptăm nouă luni să ne naştem, câteva săptămâni să ne iasă toţi dinţii de lapte, câteva luni până să facem primul pas, ori să spunem primul cuvânt. Aşteptăm ani întregi să începem şcoala, liceul, facultatea şi apoi să terminăm toate aceste forme de învăţământ. Aşteptăm să ne cunoaştem prietenul sau prietena, aşteptăm să iubim şi să fim iubiţi, să ne căsătorim şi să avem copii. Apoi, aşteptăm începerea primilor paşi ai copiilor noştri, începerea grădiniţei şi a şcolii. Aşteptăm pensionarea şi apoi, după căsătoria copiilor noştri, apariţia, din necunoscutul ce dispare, a nepoţilor noştri. Mereu aşteptăm câte ceva de la viaţă, de la partenerii noştri, de la copii, de la guvernanţi, de la bugetari, de la şoferi, de la măturătorii de stradă sau de la şefi. Aşteptăm sfârşitul de săptămână, concediul, salariul, întâlnirea cu o persoană dragă, să scăpăm de rate, să depăşim o perioadă grea din viaţă. Unii aşteaptă răsăritul soarelui, alţii ploaia, zăpada, o îmbrăţişare, un sărut, un cântec de durere sau de bucurie. Alţii aşteaptă o cerere în căsătorie sau o hotărâre de divorţ. Ne dorim o casă, o maşină, apoi bani… cât mai mulţi, pentru că orice se poate cumpăra cu ajutorul lor. Orice, mai puţin fericirea. Şi suntem învăţaţi de mici să aşteptăm, să ne vină rândul, să stăm la coadă, pentru că „va veni şi timpul nostru”. Până migrăm din lumea aceasta în cealaltă lume, o lume necunoscută nouă, trăim într-un proces necontenit de aşteptări.

În cartea sa „Viaţa pe un peron”, o carte plină de înţelesuri, regretatul Octavian Paler spune că omul trăieşte într-o continuă aşteptare pe „peronul vieţii sale”…, zbătându-se să ocupe un loc cât mai bun într-un tren, ignorând că destinaţia finală a tuturor trenurilor este pustiul, adică moartea, ceea ce este tragic pentru unii, dar eliberator pentru alţii. Tot aşteptând diverse situaţii, vom ajunge să ne întrebăm când a trecut viaţa pe lângă noi şi noi unde am fost în tot acest timp?

Anul acesta se apropie de final cu mare repeziciune, aşa trec zilele, lunile, anii, iar noi, călători pe acest pământ, repede şi sigur, ne îndreptăm pe calea veşniciei. Marea sărbătoare a coborârii Celui veşnic la noi oamenii, este un prilej de a privi cu atenţie asupra propriei vieţi. Întâlnirea noastră cu Domnul şi Mântuitorul nostru prin sfintele slujbe, prin ascultarea şi împlinirea cuvântului Său, prin împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Său, ne va da puteri de a birui răul, prin suferinţăşi provocare, făcându-ne părtaşi la taina Bisericii Lui.

Sursa: GHEORGHE ŞINCAN, cuvantul-liber.ro

Imagini pentru citate despre asteptare

În așteptarea Crăciunului ,care bate la ușa fiecărui creștin ,suntem într-o continuă alergare.  Alergăm după  cadouri pentru cei dragi, după tot felul de cumpărături, facem curățenie „generală” prin casă, prin curte , mergem la frizer , ne facem frumoase la coafor, suntem mai amabili în trafic ,toate astea pentru a fi cât mai deosebiți în aceste Sărbători speciale. Preț de trei zile vom fi alături de cei dragi, ne vom înfrupta din tot soiul de „bunătățuri”, ne vom face tot felul de urări de bine. Important în tot acest timp și mai ales după, să devenim mai buni față de noi înșine , dar și față de cei din preajma noastră. O curățenie pe „interior”,acolo în sufletul nostru, cu siguranță ne-ar prinde bine fiecăruia, totul pentru a deveni mai buni și cu sufletul mai curat ,atâta timp  cât vom mai trăi pe acest pământ .

Acum te las, fii sănătos,
Și vesel de Crăciun.
Dar nu uita, când ești voios
Române, să fii bun!”

Din partea mea , prieteni dragi , cu toată sinceritatea : tot binele din lume și

SĂRBĂTORI FERICITE  !!! ❤

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

17 gânduri despre &8222;Așteptându-L pe HRISTOS&8221;

 1. Craciun Fericit, prieten drag. Multumesc pentru aceste frumoase, intelepte si alese cuvinte cu care mereu ne impodobesti privirile si inima.
  Mii de multumiri caci la fereastra ta gasim intotdeauna lumina, iar in sufletul tau liniste si binecuvantare!
  Cu mult drag,

  Liz ❤

  Apreciat de 1 persoană

 2. Asteptând sau nu, evenimentele vor veni la timpul lor, deci n-are rost să ne facem procese de conștiință. Ba aș zice că e mai bine dacă trăim fiorul așteptării, decât dezamăgirea sentimentului că ele sosesc prea repede. Am plăcerea să-ți urez un Crăciun fericit, cu împlinirea multor așteptări, dragă prietene! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. ” Din partea mea, prieten drag ”
  ce-ti bat la usa c-o COLINDA

  nu ma lasa prea mult in prag,
  ca INIMA-mi deja batrana,
  geme ca acel catarg,
  cand e lovit de o furtuna,
  venita de undeva, din larg,
  sa strice randuiala buna ………………..
  Tot binele din lume,
  din inima-ti doresc,
  iar de CRACIUN, pe bune,
  in cinstea ta o sa ciocnesc,
  o cupa de sampanie ,
  cu cea pe care o iubesc ! 🙂
  Craciun Binecuvantat intregii tale familii ! 🙂
  Aliosa 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 4. Ne intrebam { atentie : doar cand ajungem la o varsta anume care de regula , este apropiata de …final , pana atunci nu ne pasa } ” cand a trecut viata pe langa noi si noi unde am fost in tot acest timp ” ? Raspunsul este simplu : intr-un fel sau altul , ne-am inplinit menirea pe acest pamant , in aceasta viata indiferent unde am fost sau ce-am facut in acest rastimp ! Lui Paler i-a venit ideea cam tarziu { adica , tot in preajma finalului vietii sale } , avand in vedere ca pentru el , Pravda insemna d e fapt Bibila lui ! L-am cunoscut si mult inainte de…1970 …l-am intalnit si dupa ’90 deci stiu ce spun si , desii de mortuis ….sti si singur ce . Care-a fost menirea noastra , asta o stie doar Dumnezeu insa , sigur c-o vom afla si noi …atunci cand va venii timpul caci , ” exista un timp pentru toate ” dupa cum spunea Apostolul Pavel . Titlul postarii dumitale este interesant insa…se cuvine o rectificare { cu scuzele d e rigoare fireste } , si anume : degeaba a-L asteptam pe Hristos daca nu-L avem deja in inima noastra ! ” AM FOST CU VOI ATATA TIMP SI NU M-ATI CUNOSCUT ” spune Domnul , iar asta le-o spunea ….ucenicilor sai . QED onorate mcooper 801 , si-nainte de-a incheia , permite-mi sa-ti urez dumitale , familiei si vizitatorilor dumitale …cunoscutilor si mai putin cunoscutilor dumitale , o cat mai mare usurinta in cunoasterea Domnului Hristos si …MULTA BUCURIE ALATURI DE EL !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s