Îți doresc destul, atât cât să-ți meargă bine…

Imagini pentru mama si fiica al batraneteAm primit pe mail o frumoasă  povestioară, adevărată hrană pentru suflet, care m-a emoționat până la lacrimi. Merită citită și recitită, prieteni dragi, iar dacă o să vă placă se poate da mai departe „înspre” cei dragi sufletului nostru. 

Mi s-a întâmplat să aud un schimb de cuvinte între o mama și fiica ei în ultimele momente ale despărțirii pe aeroport. Tocmai se anunța plecarea. Lângă poarta de securitate, s-au îmbrățișat și mama i-a spus “Te iubesc și îți doresc destul ! ” Fata, zâmbind, i-a răspuns: “ Viața noastră împreună a fost mai mult decât destul. Dragostea ta a fost tot ce mi-am dorit vreodată. Iți doresc deasemenea destul, mamă ! ”

S-au sărutat și fiica a plecat. Mama a facut câțiva pasi înspre fereastra lângă care mă așezasem. Cum stătea acolo în picioare, puteam să văd că o înecau lacrimile. Aș fi vrut s-o îmbărbătez cumva, dar nu puteam să intru în intimitatea unui om străin. Ea a deschis conversația întrebându-mă: “ Vi s-a întamplat vreodată, să vă luați rămas-bun de la cineva, știind că il vedeți pentru ultima dată ? ”
“ Da, mi s-a întâmplat.” i-am răspuns. “ Scuzați-mă ca vă întreb, dar de ce credeți că acesta a fost un ramas-bun pentru totdeauna ? ”

“ Sunt bătrână, iar ea locuiește foarte departe. Mă așteaptă momente grele înainte și realitatea este că urmatoarea ei întoarcere aici va fi ca să mă ducă la groapă.” spuse ea. “ Pe când vă luați ramas bun, v-am auzit spunând, “ Îți doresc destul ”. Pot să vă întreb ce înseamna asta? ” Ea începu să zâmbească. “ Asta este o urare care ni s-a păstrat de la generațiile anterioare. Părinții mei obișnuiau să le-o spună la toți…” A făcut o mică pauză și s-a uitat în sus, ca și cum ar fi încercat să și-o amintească în detaliu, apoi a zâmbit și mai mult. ” Când spunem “ Îți doresc destul ! ” vrem ca cealaltă persoană să aibă viața plină cu destule lucruri care s-o susțină. ”
Apoi, întorcându-se spre mine îmi recită din memorie urmatoarele:
Îți doresc destul soare, care să-ți lumineze comportamentul, indiferent de cât de mohorâtă ar fi ziua.
Îți doresc destulă ploaie, pentru a aprecia soarele cu atât mai mult.
Îți doresc destulă fericire, ca să-ți țină spiritul viu cât vei trăi.
Îți doresc destulă durere, ca până și cea mai mică bucurie a vieții să ți se pară mai mare.
Îți doresc destul câstig pentru a-ți satisface dorințele.
Îți doresc să pierzi destul, pentru a aprecia ceea ce ai.
Îți doresc destule salutări până a ajunge la finalul rămas-bun.
vasc-3Aici ochii ei se umeziră din nou și se îndepărtă.

Se spune că ai nevoie de un minut pentru a remarca o persoană specială, o oră ca s-o apreciezi, o zi ca s-o iubești și o viață întreagă ca s-o uiți.

Așadar, fă-ți timp să trăiești, aici și acum… 

 

Pentru toți prietenii mei și celor dragi lor, VĂ DORESC DESTUL. ❤

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Reclame

17 gânduri despre &8222;Îți doresc destul, atât cât să-ți meargă bine…&8221;

  1. Frumos si…dureros in acelasi timp . Din pacate , stiu precis ce se petrecea in sufletul acelei femei caci , eu insumi am trei dintre copii mei , stabiliti definitiv in alte tari si , chiar nu-mi doresc ca urmatoarea lor intoarcere sa fie doar pentru a ma conduce pe ultimul drum . Spre deosebire de eroina povestirii dumitale , eu nu le urez nimic la plecare , nici DESTUL nici…CAT MAI MULT ….DESTUL ci , DOAR SANATATE iar asta , cuprinde tot ce-i in inima mea . SANATATE ITI DORESC MCOOPER 801 !

    Apreciat de 1 persoană

  2. Multumesc din toata ❤ !!!
    … am mai invatat ceva … cum sa-i urez fiului meu : DESTUL 🙂 … si nu numai lui si, celor dragi sufletului meu …
    Din toata ❤ va doresc zile cu mult : DESTUL !!! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s