Construiesc o catedrală…

Imagini pentru cariera de piatraO povestire a lui Charles Péguy prezintă un om din Evul Mediu care merge pe jos până la Chartres şi care, în drumul lui, întâlneşte un ins care făcea meseria cea mai grea dintre toate: spărgea piatră.

– Trăiesc ca un câine, i-a spus pietrarul. Bătut de ploi, de vânt, de grindină, de soare, fac o muncă istovitoare şi prost plătită. Viaţa mea nu preţuieşte nici cât o ceapă degerată. Nici nu merită numită viaţă.

 Ceva mai departe, acelaşi om întâlneşte un alt muncitor care spărgea piatră, dar care vedea lucrurile cu totul altfel.

– Da, este o muncă grea, i-a spus el, dar cel puţin am de lucru, pot să-mi hrănesc nevasta şi copiii. Apoi, trăiesc în aer liber, văd lumea care trece, nu mă plâng. Alţii o duc mai rău decât mine.

 În fine, ceva mai departe, a întâlnit un al treilea pietrar care l-a privit în ochi şi i-a spus:

– Eu construiesc o catedrală.

maxima-2Se potrivește de minune la această poveste cu spusele lui Confucius- Alege să faci ceea ce îţi place şi nu va trebui să munceşti nici măcar o singură zi.

Este foarte posibil să fi citit povestea, dar merită recitită din când în când, asta pentru a ne ajuta să vedem tot ceea ce ni se-tâmplă cu  mai mult optimism . La urma urmei faptul că vedem aceleași lucruri diferit ne transformă în învingători sau învinși, în fericiți sau nemulțumiți  . Cum bine spunea  Denis Waitley -Învinșii văd străzile acoperite de gheață, dar învingătorii își pun în picioare patinele.

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

14 gânduri despre &8222;Construiesc o catedrală…&8221;

 1. Daca ne-am aduce aminte de vorbele lui Isus care spunea : „- Fa-ti o biserica din inima ta ” precum si -” Mila voiesc iar nu jertfa ” viata noastra ar fi infinit mai simpla si…chiar mai buna . Daca ne-am aduce aminte d e vorbele Fiului Omului l-am da dracului pe Confucius si Waitley la un loc si , singura noastra grije ar fi sa traim , asa cum Dumnezeu o cere : IN PACE !!! Pentru asta trebuie sa fim buni si , fireste , INTELEPTI atat si nimic in plus . Cu ocazia asta n-am mai avea nevoie nici de…cathedrale , biserici sau …moschei 😡 ci , doar de SCOLI !

  Apreciat de 1 persoană

 2. INVINSII crapa de ciuda 🙂
  iar INVINGATORII au trecut deja la IMPLEMENTAREA programului de GUVERNARE ! 🙂
  Camera Deputatilor este convocata astazi in sesiune extraordinara pentru modificarea Codului fiscal ! 🙂 Miercuri, Comisia de buget – finante a Camerei Deputatilor a decis SCUTIREA pensionarilor de la plata contributiei asigurarilor sociale de sanatate ( 5,5 % ) si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei !! 🙂 🙂
  Era si mai bine daca NU se IMPOZITA nici o pensie, indiferent de cuantumul ei !!! 🙂 🙂 🙂
  O zi faina, prietene ! 🙂
  Aliosa 🙂

  Apreciat de 1 persoană

   • Daca programul prezentat de coalitia PSD&ALDE se va INFAPTUI ” pas cu pas” 🙂 si la termenii deja stabiliti,atunci,va fi bine pentru majoritatea ROMANILOR chiar daca unii de ciuda ca favoritii lor au pierdut, se arata NU numai SCEPTICI dar si CRITICI ca sa nu spun RAUTACIOSI ! 😦
    Tot binele din lume si tie draga Cornel ! 🙂
    Aliosa 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   • Foarte adevarat…din pacate ne-am cam pierdut rabdarea si increderea cu politicienii….da ca sa doresti sa esueze acest guvern abia nascut, ba sa te mai si bucuri de asta(din partea unora bineinteles), nu am cum sa o caracterizez…..zi faina cu mult senin prin suflet , draga Aliosa ! 🙂

    Apreciază

 3. Întâlnim și noi, călătorind prin viață, oameni care și-au ales o ocupație care le place, dar și oameni care caută o profesie cât mai bine plătită, fără să aibă aplecare sau plăcere. Depinde cum își așterne fiecare sau după cum îl îndrumă părinții, care, de multe ori, vor ca odraslele lor să le urmeze în carieră, și astfel le afectează adesea nefast viitorul.
  O zi de toată frumusețea, dragă prietene! 🙂

  Apreciat de 5 persoane

  • Foarte adevarat , draga Petru ! Din pacate , este o realitate ca o mare parte dintre oameni lucreaza la ceva, undeva , nu pe placul lor…toate astea nu fac decat sa duca la nemultumire, lipsa de incredere si mult pesimism , toate cu efecte asupra starii de bine/sanatate…cunosc oameni (e drept nu multi) care o viata intreaga de om am facut o munca care le-a fost draga si asta s-a rasfrant asupra starii lor de bine…de ex cunosc un domn frizer care are catre 80 de ani si lucreaza si acum cu aceasi multumire si bucurie(are peste 50 de ani lucrati in acest domeniu). Este un om plin de viata si energie, interactiunea cu el iti transmite energie si mult optimism…sa ai o zi minunata , draga Petru , cu multa caldura in suflet ! 🙂

   Apreciat de 3 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s