Te simți nefericit ? Studiază-te !

Imagini pentru caricaturi cupluriLa un seminar pentru cupluri ce s-a desfășurat la Universitatea din Fresno (California, SUA), unul dintre vorbitori i-a adresat o întrebare unei femei: „Soțul d-voastră vă face fericită? Cu adevărat vă face fericită?”

În acel moment, soțul se întinse, arătând o mare siguranță. Știa că soția va spune da, deoarece nu se plângea niciodată.

Soția sa, totuși, a răspuns printr-un ”NU” , foarte clar!

„Nu, soțul meu nu mă face fericită”!

Bărbatul a rămas dezorientat, dar ea a continuat: „Soțul meu nu m-a făcut niciodată fericită și nici nu o va face. Eu sunt fericită. Dacă eu sunt sau nu fericită nu depinde de el, ci de mine. Eu sunt singura persoană de care depinde fericirea mea.

Eu decid să fiu fericită în orice situație și în orice moment al vieții mele, deoarece, dacă fericirea mea ar depinde de cineva, de lucruri sau de circumstanțe de pe Pământ aș avea mari probleme.

Tot ceea ce există în această viață e într-o mișcare continuă: ființa umană, bogățiile, corpul meu, clima, șeful meu, plăcerile, prietenii, sănătatea mea fizică și mentală, și aș putea să adaug o listă cu lucruri interminabilă.

Trebuie să decid să fiu fericită independent de tot ceea ce există! Dacă astăzi am casa plină sau goală, sunt fericită! Dacă ies singură sau însoțită, sunt fericită! Dacă munca mea este bine plătită sau nu, sunt fericită!

Astăzi sunt căsătorită, dar eram deja fericită când eram singură.

Sunt fericită de mine. Alte lucruri, persoane, momente sau situații sunt pentru mine experiențe care pot să-mi ofere momente de bucurie sau de tristețe.

Învăț din experiențele trecătoare și trăiesc pe cele care sunt eterne precum a iubi, a ierta, a ajuta, a înțelege, a accepta, a consola.

Sunt persoane care zic: „Astăzi nu pot să fiu fericit pentru că sunt bolnav, pentru că nu am bani, pentru că e cald, pentru că e foarte frig, pentru că cineva m-a jignit, pentru că o persoană nu mă mai iubește, pentru că nu știu să mă pun în valoare, pentru că soțul meu nu e cum speram, pentru că fiii mei nu mă fac fericită, pentru că prietenii mei nu mă fac fericită, pentru că slujba mea este mediocră” și așa mai departe.

Iubesc viața pe care o am nu pentru că ar fi mai ușoară ca a altora, ci pentru că am decis să fiu fericită ca și persoană și sunt responsabilă de fericirea mea.

Când eliberez pe soțul meu sau pe oricare altă persoană de această obligație, îi ușurez de greutatea de-a mă purta pe umerii lor. Viața fiecăruia devine mult mai lejeră.

În acest fel am reușit să am o căsătorie reușită în cursul anilor”. Să nu lași în mâinile nimănui o responsabilitate așa de mare precum susținerea fericirii tale! Fii fericit, chiar dacă e cald, chiar dacă ești bolnav, chiar dacă nu ai bani, chiar dacă cineva te-a rănit, chiar dacă cineva nu te iubește.

Toate acestea sunt valabile pentru bărbați și femei de orice vârstă.

Sursa:it.aleteia.org

tu-decizi-fericireanMerită citită și recitită această povestioară, ori de câte ori ne simțim nefericiți din cauza lui x,y,z,sau a vremii de afară, sau a stresului de la slujbă, etc., etc.

Așadar fericirea este o alegere a noastră ,vine din interior și cade în directa noastră responsabilitate. Studiază-te și , cu siguranță , vei spune, așa doar pentru tine : „Eu sunt singura persoană de care depinde fericirea mea.”

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Reclame

19 gânduri despre &8222;Te simți nefericit ? Studiază-te !&8221;

  • Ma bucur pentru tine , draga Petru, pentru atitudinea ta ! De noi depinde ,in mare parte, daca suntem sau nu fericiti …sigur este mai usor sa dam vina pe „vecina” si avem impresia ca ne usuram cu asta, dar, de fapt,ne inselam ….Corina Chiriat cauta mereu fericirea , eu cred ca a gasit-o in interiorul sau …:) 🙂

   O zi frumoasa , draga Petru, plina de caldura in suflet si-n gandire ! ❤

   Apreciat de 1 persoană

 1. * ” Drumul spre fericire cuprinde trei secrete: hotarare, efort si timp.”
  Dalai Lama

  * „M-am culcat si am visat ca viata era fericire.M-am trezit si am vazut ca viata era datorie. Mi-am facut datoria si-a venit fericirea.”
  Rabindranath Tagore

  Apreciat de 2 persoane

 2. Buna dimineata prietene !
  Esti o sursa nebanuita de indemnuri , sfaturi si povete pentru lumea asta
  PARSIVA, HAINA , RAZBUNATOARE si RAUTACIOASA !
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2017/01/08/
  Personal, iti multumesc pentru toate acestea dar,
  cum de mic copil TATA, Dumnezeu sa-L ierte ( a decedat in 2003 la venerabila varsta de 94 de ani ) m-a crescut si educat in spiritul credintei in DUMNEZEU 🙂 si al ADEVARULUI 🙂
  nu ma pot abtine sa contrazic autorul ( autoarea) acelui articol …………..
  – Cum poate fi FERICIT un OM cand doctorul i-a spus cu subiect si predicat ca peste 6 ( sase) luni de zile va pleca dintre cei VII ??? 😦 😦 😦
  ( Nu-i vorba de MINE, caci DUMNEZEU are grija de cel care CREDE in EL si spune ADEVARUL ) ! 🙂
  Ca urmare, OMUL este FERICIT daca este SANATOS 🙂
  iar daca bea zilnic dupa masa de pranz O CANA cu
  ” VIN fiert ”
  http://amintiriamintiri.wordpress.com/2017/01/10/
  este si mai FERICIT !!! 🙂 🙂 🙂

  Sa fii mereu FERICIT,
  de cei dragi mereu IUBIT,
  de dusmani OCOLIT,
  de PRIETENI INDRAGIT !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Multumesc mult ,drafa Aliosa…pentru trecere si sinceritatea cuvintelor minunate pe care mi le-ai scris…Multa sanatate , ca-i mai buna decat toate, fericire si mult noroc din partea mea ! O zi plina de multumire sufleteasca !:)

   Apreciază

   • Buna dimineata ” draFa ” Cornel !!! 🙂 🙂 🙂
    Asa este, SANATATEA-I cea mai buna dintre toate dar,
    cu o DOMNISOARA ca cea din videoclipul de mai jos, FERICIREA-I 100% asigurata ! 🙂

    O zi de JOI plina de fericire ! 🙂
    Iar de vei trece pe la mine,
    vei fi mai fericit !!! 🙂 🙂 🙂
    Aliosa 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   • Multumesc mult , draga Aliosa…pentru tot, inclusiv ca exist,inclusiv pentru frumoasa din videoclip…acum pot sa spun ca „In seara asta toata lumea e a mea”

    O seara de nota 10 ++ ! 🙂

    Apreciază

   • Buna dimineata prietene !
    MIRELA este o FEMEIE deosebita ! 🙂
    SOTIE credincioasa,
    MAMA excelenta,
    MODERATOARE inspirata,
    PREZENTATOARE placuta,
    CANTAREATA minunata,
    ARTISTA desavarsita !!! 🙂 🙂 🙂
    Multumesc pentru raspunsul dat ! 🙂
    Weekend placut ! 🙂
    Aliosa ! 🙂
    PS!
    Si totusi, te astept sa comentezi ultima postare ………………..

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s