Nu există oameni fără defecte…

foaie-albajpegUn profesor a arătat studenţilor săi o foaie albă de hârtie în mijlocul căreia se afla un punct negru şi i-a întrebat:

-Ce vedeţi?

-Un punct, a răspuns primul student.

-O pată neagră, a zis al doilea.

-Un punct negru foarte gros, a răspuns al treilea student.

După ce profesorul le-a ascultat părerile, i-a atenţionat:

-Aţi văzut toţi doar un punct, dar nimeni nu a observat o coală mare de hârtie! Iar acesta este modul în care noi judecăm un om : după defectele sale minore!

Sursa : internetul

Ni se întâmplă foarte frecvent , și  nouă oamenilor „mari” să ne pierdem în amănunte și să nu observăm esențialul din jurul nostru , adică să nu vedem pădurea din cauza copacilor. „Dacă ii judeci pe oameni, nu ai timp să îi iubești.” – cum bine  spunea Maica Tereza. 

iunire in ciuda defecte

Ș-apoi, între noi fie vorba: nu există oameni fără defecte . PUNCT !

Este motivul pentru care este bine să nu umblăm după persoana care să nu ne  vadă defectele, ci să căutăm persoana care să ni le accepte.

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Reclame

16 gânduri despre &8222;Nu există oameni fără defecte…&8221;

 1. Te contrazic cu scuzele de rigoare , a existat un OM fara ” defecte ” : OMUL ISUS CRISTOS !!!!!! Din pacate , oricat d e buni sau intelepti am fi , nu putem fi ca El insa …..AI PUTEM URMA CALEA ! EU SUNT CALEA , ADEVARUL SI VIATA , spune Domnul !

  Apreciat de 1 persoană

 2. Minunate vorbele tale , draga Petru…calea de mijloc este cea mai buna…nici dragoste oarba da nici dragoste cu „lupa” …toti avem defecte si cum spunea atat de frumos Lacrima Inrourata(un citat minunat ) „Cel mai mare defect este sa nu fii constient ca ai avea vreunul.”
  Sa ai o zi , draga inimii tale ! 🙂

  Apreciază

 3. din pacate defectele sunt subiectul preferat al multora dintre noi si uite asa se naste barfa care este mai daunatoare si mai otravitoare ca orice planta carnivora. poate cel mai usor e sa vezi paiul din ochiul altuia decat sa vezi ce e in ograda ta si asta alimenteaaza din nou barfa …
  iar atunci cand iubim il acceptam pe cel de langa noi cu tot cu trecut si defecte, cred ca daca am sta si am analiza defectele si apoi am cantari daca merita sa stea langa noi cu siguranta am ajunge la o varsta de toata „frumusetea” si am constat ca am irosit viata analizandu-l pe cel care il vrem langa noi.
  Sa fi cuminte si cu minte prieten drag 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 4. Mai rău e că stă în firea umană să vadă mai ales ceea ce îi place, iar defectele sunt căutate cu prioritate. Se întâmplă tocmai pe dos, atunci când iubim și vedem numai calitățile persoanei îndrăgite. Iarăși e bine să alegem calea rațională, de mijloc. Salutări efervescente, dragă prietene! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s