Cunoaște-te pe tine însuți, sau povestea omului care se fura pe el însuși

Ca să fii tu însuţi, trebuie să te cunoşti pe tine însuţi, adică, să te studiezi pe tine însuţi. Studiază-te nu numai din perspectiva a ceea ce eşti, ci şi din perspectiva a ceea ce ai putea deveni.(Colin Turner)

Emmanuel Ninger este numele eroului povestirii noastre , pe care am aflat-o  pe internet. Era un artist tare talentat.

Obişnuia să îşi cumpere cele necesare de la un magazin al cărui patron îl cunoştea bine. Într-una din zile, domnul Ninger şi-a plătit cumpărăturile cu o bancnotă de 20 Usd. Patronul magazinului i-a acceptat banii şi i-a pus în sertarul casei de marcat. Totuşi acesta a remarcat că s-a murdărit pe degete cu cerneală. A devenit suspicios şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii au obţinut un mandat de percheziţie a casei lui Emmanuel Ninger. În podul acesteia au găsit instrumente de reproducere a bancnotei de 20 Usd. Au găsit şi 3 portrete pictate de d-l Ninger. Erau deosebite.

De fapt, dacă stai să te gândeşti, trebuia să aibă talent ca să poată reproduce bancnotele. A reuşit să păcălească o mulţime de persoane până în ziua ghinionistă în care patronul acelui magazin a observat cerneala de pe degete.

După arestarea sa, cele 3 tablouri s-au vândut la o licitaţie publică cu 5.000 usd fiecare. Culmea e că practic i-a luat aproximativ aceeaşi perioadă de timp pentru a picta bancnota de 20 usd cât i-a fost necesar pentru pictarea unui tablou de 5.000 usd.

lumea-taDe multe ori nu avem o părere bună despre noi. Nu realizăm care ne sunt talentele şi aptitudinile sau nu ştim să le valorificăm în folosul nostru şi al altora. Ajungem să ne furăm pe noi înşine încercând să găsim scurtături care să ne ducă mai repede la rezultatele dorite, facem compromisuri, înşelăm. S-ar putea ca pe termen scurt să ne meargă bine, dar cu siguranţă pe termen lung se va întoarce împotriva noastră.

Așadar , cunoaște-te pe tine însuți și lumea va fi a ta !

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

Anunțuri

11 gânduri despre &8222;Cunoaște-te pe tine însuți, sau povestea omului care se fura pe el însuși&8221;

 1. Incredibil dar , eu am una si mai incredibila ! Pe vremea cand ma chinuiam sa-nvat meserie la „IMUC ” aveam vestiare comune unde hainele , stateau asezate pe umerase atarnate pe niste bare lungi infipte in ziduri , erau acolo sute d e umerase avand pe ele sute d e haine d e strada sau salopete ale celor ce munceau acolo . Eram foarte tanar pe atunci { elev la industrial faceam practica la cazangeria IMUC } si , am achiesat unei propuneri a unui coleg , de-a scotoci prin buzunarele hainei alaturate hainelor nostre convinsi fiind ca , proprietarul hainelor respective are ceva bani lasati acolo . Nici azi nu reusesc sa-nteleg cum am fost atat d e prosti pe-atunci ! Eu am stat d e sase , ala a dat cu grebla dupa care…hai la carciuma , convinsi fiind amandoi ca , avem bani mai multi decat inainte . N-aveam , deoarece colegul luase banii tot din buzunarul hainei sale , pur si simplu fara sa-si dea seama de eroare . Probabil , nu probabil SIGUR Dumnezeu a vegheat atunci asupra noastra , pentru a nu deveni de tineri , d e foarte tineri niste hoti , si-n acest mod ne-a oprit sa dam cu cu piciorul la tot ceea ce realizasem pana atunci si care fapta , s e putea rasfrange asupra familiilor si-a intregii noastre vieti . Colegul a devenit dupa multi ani….Militian iar eu…doar subinginer insa , de furat , fie din buzunarele altora , dintr-ale noastre SIGUR n-am mai furat : am scos banii doar din talentele noastre fie ca politist in cazul aluia , fie ca subinginer constructor in cazul meu caci , am constatat ca era un castig infinit mai sigur si mai fara riscuri . Realizez azi citind postarea dumitale ca , atunci , cu acea ocazie , am fost buni dar mai ales intelepti stimate mcooper 801 . Ce zici , povestirea mea…nu-i mai tare decat a dumitale 😀 😀 😀 ?

  Apreciat de 1 persoană

  • Tot respectul pentru relatarea ta, plina de invataminte ! Important ca Cineva de Sus a influentat asa cum se cuvine „intamplarea” voastra si mai important ca ati tras concluzia corecta din aceasta lectie de viata ! Multa pretuire pentru relatarea ta , draga Marian, sa-ti dea Dumnezeu sanatate si fericire ! ❤ O seara draga inimii tale ! 🙂

   Apreciază

 2. Omul ar putea fi recunoscător că a fost prins și așa a aflat cât de talentat este în pictură. Alții ajung să se stingă înainte de a-și găsi harul. În schimb, harul tău de a găsi cele mai frumoase și potrivite povestiri cu tâlc e recunoscut de toți cei care trec pe aici. 🙂
  Toate cele bune, dragă prietene! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s