Necazurile si bucuriile vieții

Imagini pentru desen cu un țăran in curtea saÎntr-o zi , calul unui țăran a fugit din bătătură .Către seară , toți vecinii s-au adunat în fața casei lui și i-au spus : ” Vai , ce mare ghinion !”

Țăranul a stat puțin pe gânduri și le-a răspuns : „Poate că da, poate că nu”.

A doua zi , calul s-a întors înapoi și a adus împreuna cu el alți șapte cai sălbatici. Oamenii din sat s-au minunat și au zis : „Vai , ce norocos poți să fii !”
Țăranul nu a părut fericit nevoie mare , ci a spus : „Poate că da, poate că nu”.

În ziua următoare , fiul țăranului a încălecat pe unul din caii sălbatici , încercând să îl îmblânzească , dar a fost aruncat la pământ și și-a rupt un picior. Oamenii din vecini l-au căinat pe țăran : ” Vai , ce nenorocire pe capul tău !”.
Țăranul , le-a mulțumit pentru grija lor și le-a răspuns : „Poate că da, poate că nu”.

În a patra zi , mai mulți ofițeri au venit în sat și i-au adunat cu arcanul , pentru oaste , pe toți tinerii bărbați , dar nu l-au luat și pe feciorul țăranului , datorită piciorului lui rupt. Prietenii și cunoștințele țăranului au venit la el acasă și l-au felicitat : ” Hei ! Nu e nemaipomenit ? Fiul tău a scăpat de armată !”
Țăranul a dat din cap și le-a spus : „Poate că da, poate că nu”.

d-zeu-te-ajutasAcestei povestioare , luată de pe internet, i se potrivește de minune proverbul românesc  „Tot răul spre bine ” . Nimic nu este întâmplător  pe lumea asta și nu este om să nu se lovească în această viață de tot felul de probleme, de greutăți ,de  momente de cumpănă, de necazuri amestecate cu bucurii. Toate astea pot deveni motivația supremă pentru a ne dezvolta și conserva permanent  o atitudine pozitivă , o gândire plină de  optimism și asta pentru că “Gândirea pozitivă, spre deosebire de cea negativă , te va determina sa faci orice lucru mai bine .(Zig Zaglar)” 

Așadar , dragi prieteni, vă propun să mergem pe vorba unui anonim „necunoscut” 🙂 : „Îndreaptă-ți fața către soare și lasă umbra în spatele tău.” 

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

17 gânduri despre &8222;Necazurile si bucuriile vieții&8221;

  1. ” Unui om , saracu’ , intr-o dimineata , I-a murit o vaca . / Bietul om , d e ciuda , tare s-antristat , / Cand vazu ca-i moarta cu adevarat ! / Dar , la scurta vreme…in aceeasi luna , / I-a murit si soacra …tot d e moarte buna ! 😉 Morala : sa nu-ti pierzi nadejdea , orice-ar fi sa fie / Dupa intristare vine BUCURIE ! ” XD XD XD Avea dreptate si taranul dumitale dar si omu’ lui Toparceanu caci , asta inseamna intelepciunea populara pana la urma ! 😀 😀 😀 😀 Respect mcooper 801 !!!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s