Dacă nu știați , aflați acum(19)

Imagini pentru curiozitati despre vinuri1.Cele mai vechi rămășițe de vin s-au găsit în Iran și datează din era Neoliticului, având peste 6000 de ani, iar cea mai veche urmă de viță de vie cultivată a fost descoperită în Georgia.

2.Cea mai veche sticlă de vin din lume are aproape 1700 de ani și se află într-un muzeu din Germania.

3.Călugării din ordinul Cistercian şi Benedectinii au păstrat şi inovat tradiţiile de vinificaţie în Evul Mediu. Datorită studiilor şi eforturilor lor, avem tehnologiile de vinificaţie de care beneficiem astăzi.

4.Vinul roşu se degradează atunci când este expus la lumină, aşa că este păstrat în sticle de culoare închisă.

5.Primul loc în lume la consumul de vin roșu este ocupat de China , lucru care  nu ar trebui să ne mire având în vedere populația acestui stat. Un lucru foarte interesant este faptul că, în China, consumul de vin roșu pe cap de locuitor este de numai 1.9 litri, în timp ce liderul consumului pe cap de locuitor este Vaticanul, cu un  consum de  74 de litri de vin pe cap de locuitor.

6.Obiceiul de a ciocni paharele de vin provine din Roma antică. Acest lucru se realiza pentru ca oamenii să se asigure că nu vor fi otrăviți. Atunci când se ciocneau paharele, stropii săreau dintr-un pahar în altul și așa s-ar fi răspândit otrava și la cel care ar fi otrăvit băutura. În Grecia antică, gazda trebuia să bea prima din orice băutură  pentru a demonstra că nu e otrăvită.
7.Femeilor le era interzis să bea vin în Roma antică, iar dacă era prinse de soțul lor în timp ce săvârșeau acest „delict”, aceștia aveau dreptul prin lege ca să le ucidă.

8.În vechea civilizație egipteană nimeni nu consuma vin roșu pentru că aceștia credeau că în pahare se afla sângele oamenilor care au luptat împotriva zeilor și care au eșuat în tentativa lor. Așa explicau ei cauza stării de iraționalitate care apărea după consumul de vin.

Sunt lucruri interesante pe care le-am găsit pe internet și mărturisesc că nu le-am știut. Pentru că m-au impresionat mult , am zis să vi le împărtășesc și vouă , dragii mei prieteni .

Apropo de vin…Nostalgia studenției mi-a rămas în suflet și, îmi amintesc că, deseori, cântam un cântecel care spunea cam așa :

Cântă-mi, cântă-mi măi cobzare , / Cântă-mi cum n-ai mai cântat
Să-mi înec în vin amarul / Și amorul meu înflăcărat. ….
Că sunt student și n-am un ban în buzunar / Dar de aceea’s vesel si hoinar
Adevăru-i doar în vin, spune un vechi proverb latin / Hai să bem și să ne-nveselim.
E  „in vino veritas ” ,spune din bătrâni un glas  / Hai sa bem și ce ne-a mai rămas…Nimiccccccc ! 🙂 🙂 🙂 

Imagini pentru caricaturi cu betiviTotuși  este de preferat să nu aplicăm pe pielea noastră proverbul latin” In vino veritas”(  „în vin este adevărul”) pentru o gură „slobodă”, care să vorbească fără noi. 🙂 …mai bine să ne rezumăm la unul, maxim două pahare pe zi, pentru sănătatea noastră . 

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

19 gânduri despre &8222;Dacă nu știați , aflați acum(19)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s