Vinul roşu reduce colesterolul. Ceapa şi usturoiul, la fel …

Vinul roşu reduce colesterolul. Ce efecte au ceapa şi usturoiul

Înainte de a apela la suplimente alimentare şi vitamine pentru a mai reduce din nivelul colesterolului „rău“ – LDL – specialiştii recomandă să introducem în dietă acele alimente care pot face acest lucru în mod natiral. Printre băuturile şi alimentele care ne pot fi aliaţi se numără vinul roşu, ceapa, usturoiul şi fasolea. Dar nu numai.

Nivelul crescut al colesterolului total, dar şi al celui „rău“ – LDL – este primul pas către o boală cardiovasculară. De aici şi importanţa ţinerii sub control a acestui parametru imprtant pentru sănătatea noastră.

Vinul roşu. Specialiştii ne oferă încă un motiv pentru care putem trece această băutură pe lista celor benefice pentru sănătate. Potrivit unui studiu al Universităţii Complutense din Spania un pahar de vin roşu pe zi reduce cu 9% nivelul colesterolului „rău“.

Somonul şi peştele gras. Omega 3 sunt grăsimi sănătoase care se găsesc din belşug în somon şi alte tipuri de peşte (sardine, hering). Nu doar că somonul este unul din alimentele benefice pentru creier, dar specialiştii susţin că repertoriul de beneficii trebuie extins şi asupra colesterolului. Înlocuirea grăsimilor saturate din organism cu omega 3 din peşte poate reduce colesterolul cu 4%.

Usturoiul. Pe lângă faptul că este un condiment care dă savoare felurilor de mâncare, usturoiul completează şi lista aliemntelor care reduc nivelul LDL, reduce tensiunea arterială şi protejează împotriva infecţiilor. Studiile recente au evidenţiat rolul pe care colesterolul îl are în desfundarea vaselor de sânge, eliminarea plăcilor şi a depunerilor la nivelul arterelor. Cantitatea recomandată este de 2-4 căţei pe zi.

Ceapa. La fel ca şi usturoiul, şi ceapa conţine alinază, un compus care este responsabil de lăcrimarea ochilor atunci când o feliem şi care este un contributor de nădejde în prevenirea bolilor de inimă. Alături de alinază, alţi compuşi precum quercetină, saponine, steroli, ajută la reducerea colesterolului şi îmbunătăţirea stării de sănătate.

Sursa: adevarul.ro

Nu-mi rămâne decât să închin un pahar de vin roșu  în cinstea voastră , frumoșii mei prieteni, cu urarea : Sănătate , că-i mai bună decât toate !  ❤ …și cu recomandarea : Doar un pahar pe zi , exact atât cât să ne fie bine ! 🙂

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

Anunțuri

18 gânduri despre &8222;Vinul roşu reduce colesterolul. Ceapa şi usturoiul, la fel …&8221;

  1. Mie nefiindu-mi indicat vinul roșu, am să închin cu unul alb, urmat de un somon cu mămăliguță și mujdei de usturoi, bune și astea din urmă la reducerea colesterolului. Un sfârșit de săptămână benefic și vremuri pe măsură, dragă prietene! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s